Antonie Solomon, suspendat din functia de primar in martie 2010, dupa ce a fost arestat pentru fapte de coruptie, isi va putea relua atributiile de primar, a decis, joi, Curtea de Apel Galati, care a mentinut astfel o decizie a Tribunalului, sentinta fiind definitiva, informeaza Mediafax.

Antonie SolomonFoto: Agerpres

In 8 iulie, Tribunalul Galati a judecat o cerere a avocatilor lui Solomon de inlocuire a interdictiei de a parasi localitatea cu cea de a parasi tara.

Magistratii Tribunalului Galati au admis cererea avocatilor.

In noua decizie a Tribunalului Galati, care a acceptat inlocuirea interdictiei, nu mai este cuprinsa insa si interdictia ca Solomon sa isi exercite functia de primar.

Procurorii DNA au atacat cu recurs decizia, recursul fiind judecat joi la Curtea de Apel Galati.

Magistratii Curtii de Apel Galati au respins recursul procurorilor, astfel ca Solomon isi va putea exercita functia de primar, a declarat Irina Boldea, reprezentanul Departamentului de comunicare al Curtii de Apel Galati.

Decizia Curtii de Apel Galati este definitiva, a mai spus sursa citata.

Primarul Craiovei, Antonie Solomon, lider al PDL Craiova, a fost arestat preventiv in 3 martie 2010, pentru luare de mita in forma continuata, uz de fals si fals intelectual. El a fost incarcerat la Penitenciarul Colibasi, iar in 7 iulie 2010 a fost transferat la Penitenciarul de Maxima Siguranta Galati.

In 10 martie 2010, Solomon a fost suspendat din functia de primar, prin ordin al prefectului de Dolj.

Solomon este acuzat ca ar fi primit 50.000 de euro mita de la un actionar principal al firmei PIC din Pitesti pentru a-i facilita diverse servicii in Craiova.

Primarul suspendat al Craiovei Antonie Solomon a fost eliberat din arest in 8 septembrie 2010, prin decizia Curtii de Apel Galati.

Judecatorii au decis ca Solomon sa fie pus in libertate, dar au dispus inlocuirea masurii arestarii preventive cu masura obligarii de a nu parasi municipiul Craiova decat cu acordul organului judiciar, au impus inculpatului sa nu ia legatura cu ceilalti inculpati si i-au interzis acestuia sa isi indeplineasca functia in exercitarea careia se presupune ca au fost savarsite infractiunile.