Un sofer din judetul Olt a fost surprins joi de politistii Sectiei de Politie Autostrazi in timp ce rula cu 208 km/h pe autostrada A1 Bucuresti-Pitesti, transmite Agerpres. Un alt conducator auto a fost inregistrat de aparatul radar avand o viteza de 187 km/h.

"Fata de cei doi conducatori auto s-a dispus masura retinerii permisului de conducere, in vederea suspendarii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice", se precizeaza intr-un comunicat al politistilor.

In plus, in primele ore ale actiunii de prevenire a accidentelor rutiere desfasurate pe A1, politistii au constatat peste 60 de abateri de la normele rutiere, fiind depistati 49 de conducatori auto care au depasit limita legala de viteza pentru acest sector de drum.

In cadrul actiunii au fost folosite mai multe radare 'in cascada', printre care si sistemele de masurare a vitezei de tip 'TRU-CAM', care masoara viteza autovehiculelor prin sistemul undelor laser.

Miercuri, un sofer din Bucuresti a fost prins conducand un autoturism Porsche cu 146 de kilometri la ora prin orasul aradean Lipova, pe DN 7. Politistii rutieri i-au retinut permisul pentru o perioada de trei luni si l-au amendat cu 603 lei.