Ambasadorul SUA la Bucuresti, Mark Gitenstein, a declarat ca SUA impartasesc ingrijorarile CE legate de imunitatea parlamentara excesiva si de faptul ca prescriptia poate interveni si dupa ce judecarea faptelor a inceput, relateaza Mediafax.

"Guvernul si in special Ministrul Justitiei, Catalin Predoiu, si procurorul general, Codruta Kovesi, au merite pentru aceste realizari semnificative. Ii aplaudam pe procurorul sef al DNA, Daniel Morar, si echipa sa devotata de procurori pentru campania lor continua impotriva coruptiei, si tot astfel salutam si alte institutii si indivizi curajosi care muncesc pentru consolidarea statului de drept in Romania", spune el.

Ambasadorul subliniaza comentariile din raport referitoare la necesitatea unor procedueri eficiente privind confiscarea bunurilor. "Acesta este un domeniu in care am asistat Guvernul roman in trecut si suntem pregatiti sa facem la fel si in viitor. Sunt optimist pe baza declaratiilor opozitiei ca acum se pare ca va aparea o initiativa a ambelor parti privind confiscarea bunurilor", spune el.

"Impartasim de asemenea ingrijorarile CE legate de imunitatea parlamentara excesiva si de faptul ca prescriptia poate interveni si dupa ce judecarea faptelor a inceput. Ambele probleme au complicat in nod nenecesar lupta impotriva coruptiei la nivel inalt", considera Mark Gitenstein.