Dupa zilele de canicula, instabilitatea atmosferica se va instala in majoritatea regiunilor tarii incepand de miercuri seara. Meteorologii au avertizat inca de acum doua zile ca incepand de miercuri seara pana joi, la ora 18:00, vor fi averse ce vor avea si caracter torential, descarcari electrice, intensificari ale vantului cu aspect de vijelie, iar in unele regiuni va cadea grindina. Furtunile puternice au cuprins deja vestul tarii, in aceasta dupa-amiaza.

Ploaie torentialaFoto: Agerpres

La Cluj, ploaia a inundat strazile, cativa copaci s-au prabusit peste autoturisme si a cazut grindina de marimea unui bob de mazare, potrivit Ziua de Cluj.

Potrivit spuselor localnicilor, citati de Agerpres, furtuna de miercuri a fost fara precedent. In zona centrala a orasului Cluj, furtuna a rupt copaci care atingeau zeci de centimetri in diametru, cazand peste cateva masini parcate. De asemenea, in jurul Catedralei Mitropolitane Ortodoxe din Piata Avram Iancu, furtuna a smuls din radacina mai multe conifere inalte de peste zece metri. Un castan cu diametrul de aproximativ 80 de centimetri a fost rupt din tulpina, de la o inaltime de circa 2,5 metri de la sol.

Vantul puternic a fost insotit de fulgere intense, ploaie si grindina, iar precipitatiile cazute au acoperit in cateva minute mai multe portiuni ale strazilor, cel putin in zona centrala.

Vantul a rupt bucati din acoperisurile caselor, trotuarele fiind pline de tigle sparte.

Ploile torentiale au cuprins si Timisoara si Satu Mare, potrivit Realitatea.net. Vremea rea a afectat si orasele Sibiu si Blaj.

Traficul feroviar este blocat in zona Petrosani, dupa ce un stalp de inalta tensiune a cazut pe calea ferata.

De asemenea, mai multe autoturisme au fost strivite de acoperişurile smulse de vânt de pe blocuri, în tipul unei furtuni puternice care a afectat municipiul Curtea de Argeş şi zona de nord-vest a judeţului Argeş, relateaza Agerpres.

Potrivit ANM, vremea se va inrautati in toata tara, inclusiv la Bucuresti.

Meteorologii au anuntat pentru vara aceasta o vreme extrem de instabila, caracteristica si pentru restul Europei, cu treceri bruste de la valuri de caldura la furtuni puternice si ploi torentiale.

  • Ai surprins imagini inedite din timpul furtunii? Trimite-le prin formularul de la finalul textului.