Raportul MCV privind progresele realizate de Romania in domeniul justitiei este "neindoielnic un raport pozitiv in ansamblul sau, reflectand vointa politica si progresele reale facute de Romania in ultimul an. Cu toate acestea, exista nuante si zone unde este nevoie in continuare de eforturi suplimentare, si de mai multa asumare din partea tuturor celor implicati, nu doar a puterii executive", considera comisarul european pentru Agricultura, Dacian Ciolos.

"Raportul anunta o evaluare de ansamblu, in 2012, a progreselor facute de Romania de la inceputul functionarii mecanismului. Romania poate convinge pana la acel moment ca mecanismul si-a indeplinit menirea si e o paranteza care poate fi inchisa. Daca nu, nu este exclusa posibilitatea ca paranteza sa fie mentinuta deschisa, eventual intr-o formula adaptata", mai spune comisarul roman.

Comisia Europeana a publicat miercuri la pranz raportul din cadrul Mecanismului de Cooperare si Verificare in domeniul justitiei pentru Romania si Bulgaria. Citeste aici principalele concluzii ale raportului pentru Romania.