Reporterii TVR1 au descoperit, intr-un reportaj cu camera ascunsa, ca te poti inscrie la o facultate de stat chiar daca nu ai luat Bacalaureatul in prima sesiune. Ei au sunat la Facultatea de Arte Plastice din Bucuresti pentru a intreba daca se pot inscrie la admitere fara Bac, iar raspunsul secretarei a fost ca acest lucru este posibil, pe baza unei adeverinte de inscriere la sesiunea a doua a 'examenului de maturitate'.

Teoretic, elevii care au picat prima oara Bacul nu se pot inscrie la admiterea la aceasta facultate (care se face in perioada 29 august - 2 septembrie), in conditiile in care afisarea rezultatelor la sesiunea a doua de Bacalaureat se face in perioada 4 - 7 septembrie.

Un telefon dat la facultate arata ca un elev "se inscrie cu adeverinta ca e inscris la sesiunea a doua de Bacalaureat si in timp util ne aduce declaratia".

Reporterii s-au deplasat cu o camera ascunsa la sediul Facultatii, iar raspunsul este acelasi: e nevoie doar de o adeverinta din care sa reiasa ca este inscris la a doua sesiune de Bac.

In momentul in care au incercat sa ia o reactie de la conducerea facultatii, de la Secretariat li se spune ca este vorba despre "o neintelegere".

Alexandru Ghildus, decanul Facultatii de Artte Decorative si Design, a afirmat ca "practic pana sa se afle rezultatul la cea de-a doua sesiune s-a intrat deja in examene si nu pot fi primit candidati pe baza adeverintei de inscriere la Bacalaureat".

Imagini video pot fi urmarite pe site-ul televiziunii publice.