Directorul ANAF, Sorin Blejnar, a negat marti ca ar fi anchetat in vreun dosar instrumentat de Directia Nationala Anticoruptie, dupa ce site-ul PressAlert.ro, preluat de Jurnalul.ro, a scris ca "nume importante din Politia de Frontiera, inclusiv seful institutiei, chestorul Ioan Buda, din ANAF si din Vama sunt anchetate de DNA in legatura cu faptele de coruptie din vami". Informatia a fost preluata de Realitatea TV, care l-a sunat pe Victor Ponta pentru a-i lua o reactie. Liderul PSD a spus, telefonic, ca in dosarul Said Baaklini exista numeroase dovezi impotriva lui Belnjar si ca "probabil ca guvernul Boc il va proteja in continuare" pe seful ANAF.

Victor Ponta a adaugat ca probele exista in dosarul coruptiei din vami si ca "a avut grija sa sponsorizeze campaniile politice". "Blejnar e varful aisbergului intr-un sistem de coruptie institutionalizata", a adaugat co-presedintele USL.

Contactat telefonic dupa declaratiile lui Victor Ponta, Sorin Blejnar a sustinut ca este vorba de o simpla speculatie de presa si nu are cunostinta sa fie implicat in vreun dosar al procurorilor DNA.

In ceea ce priveste "aberatiile dl. Ponta", acestea provin din faptul ca liderul PSD "simte ca se strange latul pentru ilegalitatile pe care dumnealui le-a facut in domeniul fiscal".

"Imi rezerv dereptul de a-l da in judecata", a adaugat Blejnar, care a spus ca "toata tirada (lui Victor Ponta, n.r.) provine din faptul ca noi (ANAF, n.r.) de un an de zile ne apropiem de anumite aspecte murdare prin care dumnealui isi ia banii".

Sorin Blejnar a sustinut ca are probe pentru afirmatiile pe care le face si ca "in instanta imi voi permite sa incalc secretul fiscal" in cazul unui om care "este partas la fraudarea statului roman".

Victor Ponta "ar face bine sa se prezinte la ANAF nu cu mainile in buzunare cum a venit ieri, ci cu actele", a continuat Blejnar, care l-a acuzat pe seful PSD ca a cheltuit anual "200.000 de euro ca sa se rastoarne de vreo doua ori cu masinile".

Sorin Blejnar l-a mai acuzat pe Ponta ca "a incercat sa puna presiune pe angajatii nostri, intimidand".

PressAlert.ro scire ca nume importante din Politia de Frontiera, inclusiv seful institutiei, chestorul Ioan Buda, din ANAF si din Vama sunt anchetate de DNA in legatura cu faptele de coruptie din vami:

"Procurorii anticoruptie au dispus disjungerea cercetarilor fata de acestia, conform rechizitoriului prin care a fost trimis in judecata lotul Moravita 2.

Plecand de la denuntul formulat de Oprea Claudiu in 21 aprilie a.c., procurorii DNA au constatat ca 'afirmatiile denuntatorului care se refera la coruptia de la nivelul conducerii Politiei de Frontiera Moravita si la un sistem piramidal de colectare si redistribuire a banilor primiti cu titlu de mita au un caracter general, impunandu-se verificarea acestora pentru a se stabili in detaliu imprejurarile comiterii acestor infractiuni si a se identifica probele ce sustin astfel de acuzatii. In consecinta se va dispune disjungerea materialului de urmarire penala pentru efectuarea de cercetari fata de numitii Avram Florin, Turda Vasile si Ioan Buda sub aspectul savarsirii infractiunilor de aderare la un grup infractional organizat si luare de mita'.

De asemenea, avand in vedere declaratiile care au fost date de inculpati in fata procurorilor DNA, s-a decis disjungerea si continuarea cercetarilor fata de numitii Mateut Aurel (fostul sef al Directiei Regionale Vamale Timisoara, n.n.) , Blejnar Sorin (seful ANAF, n.n), Rovinar Danut, Nicoara Iosif, Flore Samuil Cristian, Saptebani Cristian (actualul sef al Politiei de Frontiera Caras Severin si fost sef sectorMoravita, n.n.), Onita Oana Diana, Iures Cornel(fostul sef al Politiei de Frontiera Timis), Turda Vasile (fost sef sector Moravita), Curdar Claudia, Florea Stefan, zis 'Fane Celular' (fost adjunct al Politiei de Frontiera Timis), politistii Ilie, Musat si Atila, Raut Babuta Paraschiva, ofiterul Sturza Deak Cristian Adrian, precum si persoane din conducerea S.P.F. si I.J.P.F. Timis din perioada cand functionau magazinele duty-free, fapt pentru care se va dispune disjungerea materialului de urmarire penala fata de acestia cu privire la savarsirea infractiunii de luare de mita".