Peste 5.200 de tone de alge au fost stranse, luna aceasta, de pe plaje, cea mai mare cantitate provenind din zona Cazino - Victory din statiunea Mamaia, informeaza Mediafax.

Potrivit responsabilului de comunicare al Administratiei Bazinale de Apa Dobrogea-Litoral (ABADL), Sistemul de Gospodarire al Apelor Constanta a intervenit in zona Cazino - Victory, aflata in centrul statiunii Mamaia, pentru a strange algele de pe unele sectoare de plaja.

"Numai aseara (luni seara - n.r.), angajatii ABADL au colectat de pe plaje 816 tone de alge, in special de pe unele sectoare din statiunea Mamaia", a afirmat Catalin Anton.

El a mai spus ca in aceasta luna au fost colectate de pe plajele de pe litoral aproximativ 5.200 de tone de alge, iar cantitatea care a fost stransa de la inceputul anului a depasit 13.500 de tone.

Responsabilul de comunicare al Administratiei Bazinale de Apa a precizat ca ABADL a stabilit trei zone de interventie, respectiv Navodari - Mamaia - Constanta, Eforie - Costinesti si Olimp - Vama Veche, si va asigura in permanenta personal pentru control si interventie, inclusiv in zilele de weekend.

"Prezenta algelor se constata in cantitati semnificative pe cateva sectoare de plaja din statiunea Mamaia, din Constanta si din Eforie Sud. In restul sectoarelor de plaja prezenta algelor este una nesemnificativa", a mai afirmat Catalin Anton.

Peste 100.000 de turisti se afla in aceste zile pe litoral, conform datelor centralizate de Politia Judeteana Constanta, insa numarul total al acestora este mai mare in conditiile in care in statistici nu sunt cuprinse persoanele cazate la particulari sau in camping-uri.