Hotii de fier vechi din Romania vor avea o noua oportunitate de a-si castiga paine, dupa ce in tara noastra va fi amplasat scutul american antiracheta, scriu cu umor ziaristii rusi, comentand furtul focoaselor de racheta care a tinut prima pagina a presei romanesti in acest week-end.

"Ce bucurie: Romania, in calitatea ei de tanar membru al NATO, poate garanta cu fermitate aliantei o reciclare moderna si fara urme a munitiilor invechite. Iar in 2018, cand romanii vor primi pe teritoriul lor inclusiv elemente ale sistemului de aparare aeriana, amatorii locali de a-si castiga painea din metale vechi se vor simti in al saptelea cer...", scriu ziaristii de la Komsomolskaia Pravda, in editia electronica.

"Catre seara zilei de luni s-a aflat ca furtul s-a produs cand mecanicul a oprit trenul pentru ca, 'pe furis fata de jandarmii care insoteau garnitura, sa vanda 70 litri de motorina din locomotiva'. Mai este ceva de spus?", adauga acestia.

80 de focoase de rachete au fost furate dintr-un tren care transporta armament de la Zarnesti spre Bulgaria, disparitia fiind semnalata in Gara Stanesti din judetul Giurgiu.

Toate cele 80 de focoase au fost gasite abandonate de politisti, in cursul zilelor de luni si marti.

"Cum era normal, romanii au organizat paza necesara in astfel de situatii - 10 jandarmi inarmati. Nici unul dintre ei nu a observat nimic suspect pe drum", comenteaza ziaristii din Rusia, care adauga ca, potrivit zvonurilor, "hotii nu sunt niste teroristi pusi pe rele, ci niste tigani, care au pus la care acest furt masiv de metal".

Rusia si-a exprimat in nenumarate randuri opozitia fata de amplasarea unui scut american antiracheta in Europa, amenintand chiar cu o revenire la epoca Razboiului Rece.