Ultimul focos de racheta, dintre cele 80 sustrase, sambata, dintr-un tren ce transporta armament de la Brasov spre Bulgaria, a fost descoperit intr-un put parasit, in localitatea ilfoveana Chitila, anunta Agerpres. Informatia a fost confimata de Parchetul General.

Anterior, procurorii militari si politisti au gasit cele patru lazi cu dispozitive militare disparute, ce contin in total 79 de focoase.

Potrivit unui comunicat remis marti de Parchetului General, trei dintre lazi au fost gasite intr-o fantana parasita (secata), intre hatisurile de la marginea padurii, la aproximativ 4 km de localitate si nu prezentau urme de fortare (fiind sigilate cu banda).

Cea de-a patra lada a fost identificata pe o strada din localitatea Chitila, prezenta urme de ardere a partii din lemn si s-a constatat ca aceasta a fost deschisa, iar din interior fusesera sustrase cele 20 focoase.

Dintre acestea, 19 au fost gasite intr-un sac, intr-o zona de arbusti din padurea Chitila. Un singur focos nu a fost gasit pana in prezent, sens in care cautarile sunt continuate in toata zona.

Cercetarile sunt continuate in rem pentru identificarea autorilor, urmand ca, pe masura ce ancheta avanseaza, sa fie informata opinia publica, a precizat Parchetul.

Potrivit unor surse judiciare, mecanicul trenului ar fi oprit, sambata, in localitatea Stanesti de langa orasul Giurgiu (sud), pentru a vinde ilegal 70 de litri de motorina, fara ca jandarmii care pazeau garnitura sa intervina.