Mecanicul trenului din care au disparut, sambata, 4 lazi cu focoase pentru rachete a oprit in acea zi trenul in localitatea Stanesti (judetul Giurgiu) pentru a vinde 70 de litri de motorina, anunta televiziunile de stiri. Atat mecanicul, cat si ajutorul acestuia, ar fi fost anchetati noaptea trecuta de catre procurori.

Potrivit unor informatii, cei 10 jandarmi care pazeau garnitura de tren se aflau in primul vagon al trenului si se uitau la televizor.

Luni, procurorii au deschis un dosar penal in rem pentru furt calificat si rupere in sigiliu in acest caz.

Patru lazi in care se aflau cate 16 focoase pentru rachete au disparut sambata dintr-un tren care transporta armament de la Zarnesti spre Bulgaria, disparitia fiind semnalata in Gara Stanesti din judetul Giurgiu.

Potrivit unor surse judiciare, trenul venea de la o fabrica de armament din judetul Brasov si avea destinatia Bulgaria, iar transportul, care reprezenta export de armament, era pazit de jandarmi.

Conform surselor citate, de la Brasov spre Bulgaria trenul ar fi avut trei opriri, iar disparitia lazilor cu focoase a fost sesizata de catre angajatii CFR din Gara Stanesti (Giurgiu), care au observat ca de la unul dintre vagoane lipsea sigiliul.

Ulterior, impreuna cu jandarmii si Politia a fost constatata lipsa celor patru lazi in care se afla cantitatea totala de 64 de focoase.

Focoasele pentru rachete furate in Romania nu erau destinate armatei bulgare, ci unei companii private din tara vecina, a precizat ministerul bulgar al Apararii.