Cinci mari stranduri din Capitala au fost verificate, sambata, de politistii bucuresteni si de inspectori sanitar-veterinari sau pentru protectia consumatorilor, fiind aplicate opt amenzi in valoare de 61.000 de lei, informeaza Mediafax.

In urma actiunii de sambata au fost constituite cinci dosare penale, iar 6.500 de lei pentru care nu existau dovezi fiscale au fost confiscati.

Totodata, s-au aplicat opt amenzi in valoare de 61.000 de lei.

Printre neregulile constatate au fost cele legate de informarea privind oferirea sezlongurilor, lipsa termometrelor in spatiile de racire sau lipsa echipamentului corespunzator pentru personalul care comercializa produse alimentare.

In timpul actiunii au fost inventariate stocurile de marfa, stabilindu-se ca acestea sunt in valoare de aproximativ 350.000 de lei, urmand sa se constate daca pentru acestea exista si documente legale de provenienta.

Pe de alta parte, nu au fost gasite rpoduse alimentare alterate sau cu termen de valabilitate depasit.

"Nu dorim sa ingradim activitatea niciunui comerciant, dar trebuie sa ne asiguram ca cei care vin gasesc conditii optime, ca apa nu le poate produce probleme, iar produsele consumate nu le pericliteaza sanatatea", a declarat purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

Inspectorii au prelevat probe de apa, care vor fi analizate, rezultatele urmand sa fie comunicate in cateva zile.

Aceasta a spus ca la actiunea de sambata participa, alaturi de politisti, echipe ale Directiei sanitar Veterinare si de la protectia consumatorului.

Actiunea, organizata la piscinele din Capitala este organizata in scopul verificarii conditiilor de functionare, a calitatii apei si a modului de comercializare a unor produse in cadrul strandurilor.