Barbatul din comuna Pantelimon care si-a injunghiat vineri copilul, concubina si pe mama acesteia a fost arestat preventiv pentru 29 de zile, relateaza Mediafax. Instanta Tribunalului Bucuresti a admis propunerea procurorilor Capitalei de a emite un mandat de arestare preventiva pe numele agresorului.

Decizia poate fi atacata cu recurs la Curtea de Apel Bucuresti.

Purtatorul de cuvant al Parchetului Capitalei, Cristina Radu, a declarat, vineri, ca barbatul a fost audiat de procurori si si-a recunoscut fapta. Cristina Radu a precizat ca barbatul a declarat la audiere ca si-a injunghiat copilul, concubina si pe mama acesteia pe fondul unor conflicte familiale.

El a fost retinut vineri seara pentru 24 de ore, fiind acuzat de tentativa la omor calificat si la omor deosebit de grav.

Bebelusul injunghiat de tatal sau are 11 luni, el fiind adus in coma la Spitalul "Sfantul Pantelimon", unde a fost operat, dupa ce la investigatii s-a identificat un corp in cap.

Purtatorul de cuvant al Spitalului "Sfantul Pantelimon", Ludmila Gheorghiu, a declarat ca bebelusul este in stare foarte grava, cu cel mai mic scor.

Mama copilului are o plaga la nivelul toracelui, fiindu-i montat un tub pleurostoma pentru un pneumotorax (un tub montat in pleura pentru eliminarea aerului care a intrat in aceasta zona prin inteparea pleurei, n.r.), iar bunica acestuia are leziuni la nivelul scalpului si al antebratului, a mai spus doctorul Ludmila Gheorghiu.

Ea a precizat ca cele doua femei sunt echilibrate, sunt constiente, iar viata lor este in afara oricarui periocol, ramanand internate cel putin 24 de ore pentru supraveghere.