Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a declarat, vineri, intr-o conferinta de presa la Alba Iulia, ca "suntem azi mai pregatiti decat eram acum un an sa facem fata unui nou val de criza", avertizand insa ca trebuie continuata reforma institutionala a Romaniei, transmite Mediafax.

Sebastian Lazaroiu a spus ca Romania a reusit sa iasa din recesiune in primul semestru al acestui an, avertizand insa ca lucrurile nu s-au linistit nici in context international, ci, dimpotriva, apar noi "tulburari", in special in zona Uniunii Europene, dar si in SUA.

"Noi am reusit sa iesim din recesiune in primul semestru al acestui an, dar criza inca este aici, si daca ne uitam si la contextul international, vedeti ca lucrurile nu s-au linistit, ci, dimpotriva, apar noi tulburari in special in zona Uniunii Europene, dar si peste Ocean, in SUA. Suntem azi mai pregatiti decat eram acum un an sa facem fata unui nou val de criza, dar este clar ca va trebui sa ramanem prudenti atunci cand vorbim de promisiunile pe care le facem oamenilor in campania electorala si mai ales sa continuam reforma institutionala a Romaniei", a spus Lazaroiu.

El a spus ca IMM-urile trebuie sustinute deoarece sunt "mici motorase ale economiei" si "sunt esentiale pentru iesirea din criza".

Ministrul Muncii, Sebastian Lazaroiu, a participat, vineri, la Alba Iulia, la lansarea unui proiect care isi propune sa sprijine femeile de etnie roma pentru a-si gasi un loc de munca.