​Echipaje de interventie si specialisti in acvacultura cauta, de doua zile, in apele raului Lapus si in tufisurile din apropiere un crocodil, dupa ce autoritatile din comuna maramureseana Recea au primit de la localnici mai multe plangeri in acest sens. Localnicii sustin ca in zona s-ar afla un crocodil care ar fi atacat un copil, potrivit eMaramures.

Autoritatile locale au alertat inclusiv Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura, care a mobilizat o intreaga echipa pentru verificari. Primarul si mai multi sateni au luat si ei parte la actiune, insa pana acum, nicio urma nu a tradat prezenta unui asemenea animal in zona.

„M-am deplasat la fata locului cu o echipa cu un sonar si cu primarul de la Recea in zona Mocira. Deocamdata nu am gasit acel crocodil sau aligator. Daca exista poate pune in pericol copiii care se scalda, precum si pescarii”, a declarat Laurentiu Muresan, inspector piscicol in cadrul ANPA.

In cazul in care reptila ar fi intr-adevar in libertate, o posibila explicatie ar fi aceea ca un crescator de animale exotice ar fi scapat-o sau i-ar fi dat pur si simplu drumul.

„Acum doua saptamani, baietii mei venind de la rau mi-au povestit că se zvoneste ca pe un baiat din Coltau l-ar fi atacat un crocodil. Mai, zic, voi sunteti nebuni, cum sa fie crocodil pe rau?! Apoi am astat si ne-am gandit... S-ar putea sa fie totusi si un iz de adevar, asa ca pana la urma am hotarat sa vedem daca zvonurile se adeveresc sau nu”, a spus primarul localitatii Recea, Octavian Pavel.

Specialistii sunt de parere ca, pe perioada verii, un crocodil sau un aligator s-ar putea adapta la conditiile de viata de pe un rau precum Lapusul, dar ca, in momentul in care ar incepe perioada friguroasa, acesta nu ar mai supravietui. Expertii cred totusi ca e vorba mai degraba despre o confuzie.

„In opinia noastra, nu cred ca este un crocodil. Sansele sunt foarte mici. Probabil este un rapitor mare, ceva asemanator cu un crocodil, si care ar putea fi o stiuca dar de dimensiuni ceva mai mari”, a explicat Calin Ardelean, comisar in cadrul Garzii de Mediu Maramures.