Circulatia rutiera pe Podul Prieteniei, care face legatura intre orasul Giurgiu si orasul Ruse, Bulgaria, va fi restrictionata incepand de joi si pana aproape de finalul lunii august la o singura banda de mers, transmite Agerpres, citand Centrul comun de contact romano-bulgar de la frontiera. Restrictiile sunt impuse dupa ce tara vecina a demarat proiectul de reabilitare a partii bulgare a podului.

Bulgarii urmeaza sa instaleze marcaje rutiere temporare si semafoare pentru restrictionarea traficului la o singura banda de circulatie. Activitatea de reabilitare este programata a se desfasura pana la data de 28 august.

Pentru evitarea aglomerarilor si realizarea unui control operativ si fluent, Politia de Frontiera va lua masuri de suplimentare a numarului personalului care isi desfasoara activitatea in Punctul de Trecere a Frontierei.

In functie de situatie, Politia de Frontiera va mari numarul arterelor de control, atat pe sensul de intrare in tara, cat si pe cel de iesire.

Totodata, vor fi intreprinse masuri pentru prevenirea si combaterea actelor ilegale transfrontaliere, precizeaza Centrul comun de contact romano-bulgar de la frontiera.