Politistii fac 14 perchezitii, joi dimineata, in Capitala si judetele Ilfov, Giurgiu si Cluj, pentru prinderea unor hoti de masini care dezmembrau autoturismele si le vindeau pe bucati, la preturi mai mici, in ancheta fiind vizat si fiul unui fost secretar de stat in Ministerul Agriculturii, anunta Mediafax. Perchezitiile sunt coordonate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si vizeaza punerea in aplicare a 13 mandate de aducere, a declarat, pentru Mediafax, purtatorul de cuvant al Politiei Capitalei, Diana Sarca.

Membrii gruparii furau masini de lux, pe care le duceau la service-uri auto ale altor suspecti, autoturismele fiind dezmembrate si vandute pe bucati. Astfel, o masina de 30.000 de euro putea fi vanduta, pe piese, la pretul de 2.000-3.000 de euro.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, ca unul dintre membrii gruparii este Tiberiu Cojocaru, fiul fostului secretar de stat in Ministerul Agriculturii din perioada 1990-1991, Mihail Cojocaru, actual reprezentant al Federatiei Patronatelor Agricole Romane. Fiul acestuia are un service auto in Clinceni, unde s-ar fi ocupat de dezmembrarea si vanzarea pe bucati a masinilor de lux furate de membrii gruparii.

Actiunea Politiei este in desfasurare la ora transmiterii acestei stiri, membrii gruparii urmand sa fie audiati la Serviciul Furturi Auto din Capitala.