Titularizare 2011 Zeci de profesori au fost eliminati din examen pentru frauda si sute de candidati s-au retras la o ora dupa primirea subiectelor

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Miercuri, 13 iulie 2011, 10:24 Actualitate | Esenţial


Aproximativ 38.000 de profesori au sustinut miercuri, 13 iulie, examenul de titularizare. Zeci de cadre didactice au fost eliminate de la probele scrise dupa ce au fost prinse de supraveghetori incercand sa copieze. In Botosani, 196 de candidati au renuntat sa se mai prezinte la titularizare, din cauza supravegherii probei cu camere video, iar numerosi profesori au iesit din examen dupa numai o ora de la transmiterea subiectelor, spunand ca subiectele sunt prea grele. Ministerul Educatiei a anuntat ca subiectele au fost primite in conditii de securitate de toate cele 155 de centre de examen, iar examenul s-a desfasurat in conditii normale. 
Bucuresti: 20 de profesori au fost eliminati si 269 s-au retras din examen

20 de candidati au fost eliminati miercuri la proba scrisa a examenului de titularizare in Capitala. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat pentru Agerpres ca 12 profesori au fost dati afara din examen pentru tentativa de frauda, sase nu au avut actele necesare si doi au prezentat alte situatii (ex. telefon mobil). Din 3.001 candidati inscrisi au fost prezenti 2.308, iar 269 s-au retras.

Suceava: Un candidat eliminat pentru ca avea un mp3 player, 73 s-au retras

Un candidat la examenul de titularizare a fost eliminat, miercuri, pentru frauda, dupa ce a fost surprins ca avea asupra sa un mp3 player in timp ce sustinea proba la geografie. Alti 73 de candidati s-au retras dupa o ora de la inceperea examenului, invocand motive personale, potrivit Mediafax.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, Laura Hacman, a declarat ca, in judetul Suceava, 123 de candidati au absentat de la examenul de titularizate.

Harghita: 50 de candidati nu s-au prezentat la examenul de titularizare, iar 47 s-au retras

50 de profesori care isi depusesera dosarele de inscriere nu s-au mai prezentat, miercuri, la examenul de titularizare in Harghita, iar 47 de candidati s-au retras dupa ce au vazut subiectele de examen, invocand motive personale, transmite Mediafax. Examenul s-a desfasurat fara incidente si niciun candidat nu a fost eliminat.

Hunedoara: 167 de candidati nu s-au prezentat la examen

167 de candidati din cei 849 inscrisi la titularizare in judetul Hunedoara nu s-au prezentat, miercuri, la examen. Alti noua nu au fost primiti in salile de examinare deoarece nu aveau adeverinta ca sunt licentiati, potrivit Mediafax. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Judetean Hunedoara banuiesc ca cei care nu s-au prezentat la examen s-au speriat de existenta camerelor de supraveghere din salile de examinare sau de concurenta mare inregistrata pe un loc.

Arges: Trei profesori eliminati

Trei candidati din judetul Arges au fost eliminati, miercuri, de la proba scrisa a concursului de titularizare in invatamant, pentru tentativa de fraudare a examenului. Doi candidati au fost eliminati de la centrul organizat la Grupul Scolar Astra si unul de la centrul din incinta Colegiului National 'I. C. Bratianu', transmite Agerpres.

Caras-Severin: Aproape jumatate dintre candidatii de la un centru de examinare au abandonat proba sau au absentat

Aproape jumatate dintre cei 190 de candidati la un post de titularizare din Caras-Severin au renuntat sa mai predea lucrarile dupa ce au vazut subiectele sau nu s-au mai prezentat la examen, transmite Agerpres.

"Subiectele mi s-au parut foarte grele la romana, deci nu cred ca iau examenul", a declarat una dintre concurente. "Subiectele mi s-au parut accesibile, insa, notarea mi se pare nepotrivita. De aceea am iesit din examen", a spus o alta candidata, pentru Agerpres.

Timis: Cinci profesori eliminati pentru frauda / 181 de candidati nu s-au mai prezentat la titularizare


Cinci profesori din Timisoara au fost dati afara din examen dupa ce au fost prinsi copiind, ei avand asupra lor telefoane mobile. Potrivit sefului Inspectoratului Scolar Timis, prof. Marin Popescu, citat de Agerpres, doi candidati au fost eliminati din examenul sustinut la Colegiul 'Emanoil Ungureanu', doi de la Grupul Scolar Alimentar, iar unul la Colegiul Tehnic 'Henri Coanda'.

Cei cinci nu vor mai putea ocupa, vreodata, un post la catedra. Pe de alta parte, Marin Popescu a precizat pentru Agerpres ca 181 dintre cei 980 de candidati inscrisi pe liste nu s-au prezentat la examenul de titularizare.

Arad: Un profesor eliminat din examen / 124 de candidati s-au retras din examen dupa o ora


In Arad, un profesor suplinitor care intentiona sa se titularizeze pe catedra de educatie fizica a fost dat afara din examen, dupa ce a fost prins vorbind la telefon. Alti 124 de candidati s-au retras din examen dupa o ora, potrivit Mediafax.

La examenul de titularizare din Arad au participat, miercuri, 701 candidati din cei 1.014 inscrisi la concurs, cea mai mare concurenta fiind la limba si literatura romana, cu 90 de candidati pe singurul post disponibil. "Am avut camere de supraveghere in toate salile de examen, dar si supraveghetori exigenti. Cum nu s-a putut copia, multi au ales sa se retraga", a declarat inspectorul scolar general Mirela Aldescu.

In acest an, supraveghetorii au fost alesi din randul personalului de conducere din scoli, respectiv directori, directori adjuncti si membri ai Consiliilor de Administratie. "Am ales oameni cu responsabilitate marita. Am avut si cate cinci inspectori in fiecare centru de examinare, pentru a elimina posibilitatea de frauda", a declarat Aldescu, citata de Mediafax.

Botosani: Doua cadre didactice au fost eliminate din examenul de titularizare pentru tentativa de frauda
 
Inspectorul de resurse umane al Inspectoratului Scolar Judetean Botosani, Daniel Cojocaru, a declarat pentru Agerpres ca cei doi au incercat sa copieze, folosind fituici sau telefonul mobil. Unul din profesori sustinea examen la istorie, iar celalalt participa la concurs pentru un post de educator.

Cadrele didactice au fost eliminate din sala, dupa ce au fost observate de supraveghetori. Ele nu vor mai avea dreptul de a fi incadrate nici ca suplinitor in sistemul de invatamant.

Tot in Botosani,
196 de candidati au renuntat la titularizare, din cauza supravegherii probei cu camere video. 196 de profesori care isi depusesera dosarele de inscriere nu s-au mai prezentat la examenul de titularizare sustinut miercuri, 13 iulie, potrivit Adevarul. Reprezentantii Inspectoratului Scolar Botosani au declarat publicatiei citate ca absenteismul se explica prin supravegherea cu camere video a probelor scrise. 

Calarasi: Zece cadre didactice au abandonat proba scrisa
si au iesit din examenul de titularizare, spunand ca subiectele sunt foarte grele, potrivit Adevarul.

Giurgiu: Cinci candidati au fost dati afara din examen in Giurgiu,
dupa ce au fost prinsi incercand sa copieze la proba scrisa pentru ocuparea posturilor/catedrelor vacante din invatamantul preuniversitar.

Salaj: Zeci de candidati s-au retras din examenele de titularizare, la o ora de la primirea subiectelor

Zeci de candidati din Salaj s-au retras din examenul de titularizare, dupa o ora, transmite Adevarul. Potrivit publicatiei, cei care au abandonat examenul s-au plans ca subiectele sunt dificile, ca programa a fost modificata cu doar o luna inainte de examen si ca prin barem s-a majorat ponderea subiectului de metodica.

Amintim ca mai multe judete au anuntat ca au instalat camere de supraveghere in centrele unde s-a sustinut examenul de titularizare. Printre judetele care au anuntat instalarea camerelor video pentru examenul de titularizare se numara si cateva care nu au beneficiat de supraveghere video in salile de examen la BAC si unde ratele de promovare au fost printre cele mai mari din tara.

Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat pentru Agerpres ca toate cele sase centre din Bucuresti (cate unul in fiecare sector) in care a fost sustinuta miercuri proba scrisa pentru examenul de titularizare au fost supravegheate cu camere video.

Ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, declara in urma cu mai bine de o saptamana, la TVR, ca "si la titularizare va asigur ca va fi toleranta zero fata de frauda. Eu cred ca anul acesta, avand in vedere ce s-a intamplat anul trecut, vor fi consecinte pozitive".
Pentru sustinerea concursului de titularizare s-au inscris 38.064 candidati (dintre care 4.237 sunt absolventi din promotia 2011). Numarul total de posturi didactice/catedre vacante titularizabile este de 4.471, iar de posturi didactice/catedre vacante/rezervate netitularizabile -  42.731. Cele mai cautate discipline sunt educatoare, institutori/invatatori, limba si literatura romana, limba si literatura engleza, educatie fizica si sport, matematica, psihopedagogie speciala, istorie, geografie, limba si literatura franceza, religie ortodoxa, biologie.

Ocuparea posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate din unitatile de invatamant preuniversitar de stat se face pe baza de concurs cu probe scrise, cu subiecte elaborate de Ministerul Educatiei, Cercetarii, Tineretului si Sportului, in conformitate cu programele specifice pentru concurs la specialitatea postului didactic. Proba scrisa cuprinde subiecte mixte din specialitate si din metodica predarii specialitatii respective.

Conform Metodologiei privind miscarea personalului didactic din invatamantul preuniversitar, examenele de titularizare se desfasoara miercuri, 13 iulie, incepand cu ora 10:00. Candidatii sunt prezenti in sala de concurs, cel mai devreme la ora 8:00 si cel mai tarziu la ora 9:00, inainte de comunicarea subiectelor. Dupa primirea subiectelor de concurs de catre candidati, durata de redactare a lucrarilor este de patru ore, timp ce nu poate fi depasit.

Rezultatele concursului se afiseaza la sediul unitatii/institutiei de invatamant unde s-a desfasurat concursul, in data de 18 iulie 2011. Contestatiile se depun din momentul afisarii rezultatului pana in data de 19 iulie 2011, ora 17.00, conform programului afisat la sediul centrelor de concurs. Afisarea rezultatelor finale obtinute de candidati are ca termen data de 21 iulie 2011.

Prima etapa de repartizare - repartizarea in sedinta publica, la nivel de centru de concurs/unitate de invatamant, a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7,00 (sapte), pe posturile didactice/catedrele vacante titularizabile se realizeaza in zilele de 22 si 25 iulie 2011.

Pentru a doua etapa de repartizare - repartizarea la nivel national, a candidatilor care au obtinut cel putin nota 7,00 (sapte), pe posturile didactice/catedrele ramase vacante titularizabile dupa prima etapa, in perioada 27-28 iulie 2011 candidatii interesati depun optiuni la centrele de concurs unde s-au inscris. In data de 29 iulie 2011 se realizeaza repartizarea computerizata la nivel national, in baza optiunilor depuse de candidati.

Titularizarea in Bucuresti: Unde este cea mai mare concurenta

Cea mai mare concurenta la titularizarea din Bucuresti este la catedra de Limba romana, unde a fost scos la concurs un singur loc si sunt inscrisi 221 de candidati, potrivit datelor centralizate de Inspectoratul Scolar al Capitalei si citate de Mediafax.

In Capitala, au fost scoase la concurs 557 de posturi titularizabile, dintre care 343 pentru educatoare, 44 pentru invatatoare, 13 pentru Limba franceza, 12 pentru Limba engleza, 10 pentru Educatie fizica, 19 pentru invatamantul special, patru pentru Religie, trei pentru Matematica, doua pentru Istorie, cate unul pentru Limba romana, Informatica, Geografie si Educatie muzicala si niciun loc pentru catedrele de Fizica si Chimie.

Dupa catedra de Limba si literatura romana, o concurenta mare se inregistreaza in Bucuresti la catedrele de Limba engleza - 204 candidati pe 12 locuri, Matematica - 184 de candidati pe trei locuri, Educatie fizica - 181 de candidati pe 10 locuri, Geografie - 142 de candidati pe un loc, Religie - 122 de candidati pentru patru locuri, Limba franceza - 103 candidati pe 13 locuri si Informatica - 46 de candidati pe un loc. De asemenea, 504 candidati vor concura pentru cele 343 de posturi de educatoare, iar 223 pentru cele 44 posturi de invatatoare, potrivit datelor centralizate de ISMB.

Candidatii care vor obtine medii peste 7 sunt titularizabili chiar daca la momentul promovarii concursului nu exista catedre libere. Ei vor putea ocupa un post la repartizarea publica, potrivit Mediafax. Cei care au promovat concursul cu medii peste 7 si nu gasesc o catedra in specialitatea pentru care au concurat vor putea ocupa un post de suplinitor pana la eliberarea unei catedre.

In martie 2011, 3.274 de suplinitori care au promovat concursul din vara anului precedent au fost titularizati. "Este pentru prima data cand consiliile de administratie au fost puse in fata exercitarii autonomiei in procesul de selectie a resursei umane. Prevederile articolului 253 din Legea educatiei nationale consolideaza in acest fel relatia cadru didactic - scoala. In loc de 3.500 de cadre didactice date afara din sistem, asa cum clamau unii, astazi avem cu 3.274 mai multi titulari in invatamantul preuniversitar. Calitatea acestora nu poate fi pusa la indoiala, intrucat temeiul titularizarii il constituie rezultatul obtinut la examenul national de titularizare", declara, in 15 martie, secretarul de stat in Ministerul Educatiei Oana Badea.


Citeste mai multe despre   
10901 vizualizari

 • +9 (9 voturi)    
  hahaha ! (Miercuri, 13 iulie 2011, 10:07)

  panfilache [anonim]

  giurgiu, din nou fruntas !
  nu'i de mirare.

  se va cere din nou demisia ministrului ! :-)
  diseara, liderii sindicali se vor imparti intre cele doua posturi.
 • +4 (4 voturi)    
  Peste 7 vor lua maxim 30% (Miercuri, 13 iulie 2011, 12:28)

  Ritzi Pitzi [utilizator]

  Si totusi ei ne vor educa urmasii...
  • 0 (0 voturi)    
   titularizare (Marţi, 19 iulie 2011, 10:21)

   anca [anonim] i-a raspuns lui Ritzi Pitzi

   subiectele date la titularizare nu au nici cea mai mica legatura cu ce va preda profesorul la clasa. Asa este de bine structurata programa .De multe ori ia profesorul note f. bune, dar nu stie sa se comporte cu elevii . Si ce folos atunci? Mai ales in mediul rural. Ii trateaza de sus si cu superioritate. Si acei copii au un viitor , iar dascalii tr. sa stie indrume copiii pe drumul drept, sa le dea incredere in fortele proprii, sa le dea aripi.
 • +2 (2 voturi)    
  subiecte (Miercuri, 13 iulie 2011, 13:43)

  gica [anonim]

  am vrea sa vedem si subiectele care au fost date la examenul de titularizare
  • 0 (0 voturi)    
   Ti-e teama... (Miercuri, 13 iulie 2011, 12:59)

   Vasile [anonim] i-a raspuns lui gica

   ....ca sunt prea grele? :)
  • 0 (0 voturi)    
   subiecte (Luni, 18 iulie 2011, 13:26)

   naly [anonim] i-a raspuns lui gica

   e gasesti foarte simplu. cauta pe google Titularizare 2011 subiecte si gasesti. spor la treaba, vezi daca le poti rezolva!
 • +4 (4 voturi)    
  Undeva in bucuresti la un liceu din top 5 (Miercuri, 13 iulie 2011, 14:30)

  l33t [utilizator]

  in 2003 cand eram in clasa a 11-a a venit un profesor foarte bun de matematica, tipul stia sa explice si avea o cultura destul de bogata, nu se limitase doar la matematica. In clasa a 12-a in urma examenului si probabil a pilelor pe care le avea la directoare a venit un maimutoi, care stia doar sa se faca remarcat ca sluga la directoare si sa se uite la eleve.
  • +1 (1 vot)    
   Amenda nu numai morala (Joi, 14 iulie 2011, 12:47)

   van kiparos [anonim] i-a raspuns lui l33t

   Maimutoiul avea pile nu numai la directoare , ci si la inspectorat.Legat de subiectele pentru titularizare( la matematica} , din acest an , Cred ca iti mai amintesti ca asemenea probleme erau date la clasa , ca teme , pentru zona de mijloc . Varfurilor li se cerea mai mult , iar celor cu pretentii la 10 , mai trebuia o GM , o calificare la judeteana/mai sus la olimpiada.Profesorilor care au fost prinsi cu frauda / intentie de frauda ar trebui sa li se interzica intrarea in sistemul de invatamant de stat cel putin 10-15 ani.Ar fi , cred , un act corect , din moment ce elevilor prinsi fraudand sau cu intentia de a frauda , la bac , li s-a interzis se se prezinte 2 sesiuni .
 • -2 (6 voturi)    
  danielamariafarcas@yahoo.com (Miercuri, 13 iulie 2011, 16:24)

  Farcas daniela Maria [anonim]

  Presa abia asteapta sa rada de dascali.Dar de poliţie nu aveţi curaj sa va legaţi .Vreau sa vad cand se va da traseul la examenul auto cu camere, nu o biata titularizare care nici macar nu e titularizare, e un simplu concurs de suplinire pe un an.Subiectele au fost criminale la titularizare anul asta dar m-am asteptat si nu am fost luata prin surprindere. Marea mea dorinta e sa dau examenul auto cu camere video.Cine ma susţine?
  • +2 (2 voturi)    
   Rusine! (Miercuri, 13 iulie 2011, 17:41)

   Alaio [anonim] i-a raspuns lui Farcas daniela Maria

   Pai daca subiectele de mai sus sunt criminale desi sunt doar putin mai grele decat capacitatea, voi ar trebui sa dati cu sapa, nu sa va asumati calitatea de profesor. Rusine sa va fie! Multi sunteti prosti gramada, incurajati chiulul si promovarea prin orice mijloace, dati un exemplu prost copiilor si totusi aveti tupeul sa stati in spatele catedrei.
  • +1 (1 vot)    
   subiecte criminale?!? (Joi, 14 iulie 2011, 13:48)

   Anonimus [anonim] i-a raspuns lui Farcas daniela Maria

   Doamna Farcas, nu stiu la care subiecte anume va referiti. Mi-am aruncat ochii pe cele pentru educatoari si invatatori, la limba romana. Desi am terminat liceul de vreo 15 ani, nu am studii superioare de filologie si nici de pedagogie, mi s-au parut cel mult medii ca dificultate. Partea de limba romana cel putin era chiar simpla. Iar cea de pedagogie, pentru un necunoscator, parea de bun simt, adica ceva ce te-ai astepta sa stie un educator/invatator.
 • +2 (2 voturi)    
  Astia au pregatit elevii pt Bac ? (Miercuri, 13 iulie 2011, 16:30)

  danA [anonim]

  Sper sa nu mai vad pe cineva ca scrie : Jos Funeriu !!
  • +1 (1 vot)    
   he he, (Miercuri, 13 iulie 2011, 19:44)

   hash [anonim] i-a raspuns lui danA

   ai sa vezi. nu-i vorba de rusine aici - vad si ei ca vor fi dati afara. cum majoritatea nu prea se descurca, situatia e trista pentru ei.

   ei, aici e aici. totul pana la stomacel. omul face orice cand sursa de venit ii este amenintata.
 • 0 (0 voturi)    
  titularizare (Miercuri, 13 iulie 2011, 16:37)

  anca [anonim]

  Mi se pare ca punctarea este un pic incorecta. Se putea sa se puncteze in mod egal cele patru discipline de concurs . Asa era mai corect.
  • -1 (5 voturi)    
   titularizare (Miercuri, 13 iulie 2011, 17:08)

   eudaniela [utilizator] i-a raspuns lui anca

   Presa abia asteapta sa rada de dascali.Dar de poliţie nu aveţi curaj sa va legaţi .Vreau sa vad cand se va da traseul la examenul auto cu camere, nu o biata titularizare care nici macar nu e titularizare, e un simplu concurs de suplinire pe un an.Subiectele au fost criminale la titularizare anul asta dar m-am asteptat si nu am fost luata prin surprindere. Marea mea dorinta e sa dau examenul auto cu camere video.Cine ma susţine?
   • +2 (2 voturi)    
    Asa arata un profesor? (Miercuri, 13 iulie 2011, 18:19)

    mircea [anonim] i-a raspuns lui eudaniela

    Repeta ca un papagal?Putina imaginatie poti avea, daca citesti cu atentie toate materialele bibliografice si-ti formezi o schema logica de gandire.Sunt curios sub ce nume vei repeta chestia cu examenul de soferi.Banuiesc ca l-ai picat si pe acela.
    • -3 (3 voturi)    
     raspuns pt Mircea (Miercuri, 13 iulie 2011, 21:58)

     eudaniela [utilizator] i-a raspuns lui mircea

     esti cumva si tu un garcea?te-am jignit? daca esti garcea nu avem ce discuta. iar daca ţi se pare normal ca profesorii sa investeasca jumatate de vara timp si energie intr-un post doar pe un an şi sa-şi neglijeze copii in fiecare vacanţa atunci numai om nu te poţi numi. e inuman şi nu m-am plans ca n-am stiut , am afirmat doar ca au fost criminale in sensul ca a fost foarte mult de lucru pentru 4 ore.Şi apoi chestia cu politia e doar de dragul transparenţei .daca bacul si titularizarea se dau cu camere de ce nu se da si traseul tot asa.Pentru ca nu se poate lua spaga .corect?
    • -4 (4 voturi)    
     raspuns pentru Mircea (Miercuri, 13 iulie 2011, 22:37)

     eudaniela [utilizator] i-a raspuns lui mircea

     esti cumva şi tu un Garcea? daca esti Garcea nu avem ce discuta iar daca ţi se pare normal ca un peofesor sa-şi neglijeze proprii copii doar ca sa stea şi sa piarda vremea investind timp şi energie pentru un post doar pe un an şi pentru un salar de 800 ron înseamna ca nu inţelegi nimic .De unde stii ca subiectele erau doar de capacitate? eu afirm înca odata ca au fost criminale din perspectiva abordarii şi a investiţiei de timp.De ce nu ţi se pare normal sa se dea şi examenul auto cu camere?pentru ca s-ar elimina spaga şi n-ar mai avea toţi idioţii carnet?Cine nu e în cunoştiinţă de cauza ar trebui sa se abţină.Şi de unde stii dumneata ca as semna cu alt nume? mai sus aparea chiar numele meu . Poţi sa scrii ce doresti dar la provocari grosolane sa stii ca nu mai raspund.
     • +2 (2 voturi)    
      Raspunsul dvs... (Joi, 14 iulie 2011, 7:43)

      Dan [anonim] i-a raspuns lui eudaniela

      este lipsa de respect. Noi toti avem un job, investim timp si energie, eventual nu acordam copiilor suficienta atentie. Majoritatea nu avem vacante. Salariul mic nu este o justificare pentru lipsa bunul simt si a oricarei prententii de a stapani cunostintele necesare meseriei de dascal. Bineinteles ca mi se pare normal ca un profesor sa investeasca timp si energie! Bineinteles ca am pretentia ca el sa stie ce face, avand in vedere ca este responsabil pentru educatia noilor generatii! Puteti sa va imaginati in ce societate am trai daca si ceilalti (de exemplu medici? ) ar avea aceeasi atitudine?
      • 0 (0 voturi)    
       rezultate titularizare (Luni, 18 iulie 2011, 14:39)

       eudaniela [utilizator] i-a raspuns lui Dan

       Daca revolta mea ar fi în privinţa preocupării pentru studiu atuci într-adevar ar trebui să-mi fie ruşine.Cred ca m-aţi înţeles greşit. Răspunsul meu îl privea doar pe cel ce semna cu numele de Mircea .Daca aş sta acum sa va explic toată odiseea mea cu titularizarea cred ca v-aţi plictisi.De fiecare data cand am reuşit sa pun la punct un anume sistem , adica după ce am batatorit bine cărarile pentru alţii , am fost zburată după acel post, fie ca s-a desfiinţat (şi reînfiinţat in toamnă pt cineva care avea doar notă de august!!!) , fie ca a intrat în restrângere şi am pierdut din cauza criteriilor de evaluare după vechime şi nu după performanţe.Nu agreez nici eu nici diletanţii nici pseudointelectualii.Cine nu cunoaşte sistemul piramidal din învăţamânt cred ca ar trebui să se abţină .Cu câte examene de titularizare am dat pe diferite discipline terminam deja un doctorat.Rau e că n-am facut-o şi am pierdut vremea cu un sistem ineficient.Problema e ca profesorii care pregatesc elevii pentru bacalaureat şi amarâţii care lupta la baza piramidei nu sunt în majoritatea cazurilor aceeaşi.Sunt titulari in sistem care nu agreează noul, nu se adaptează la schimbare dar deţin funcţii importante şi nu pot fi înlăturaţi.În faţa lor nu au nici o şansa cei care cauta sa intre în sistem. Cât despre cei care au copiat, nu i-am aparat niciodata pentru ca nu m-am pretat la aşa ceva niciodata, nici macar cand eram eleva de gimnaziu .Iar comparaţia cu medicii mi se pare ceva de domeniul sf .profesorii sunt vulnerabili in faţa opiniei publice pe cand medicii , ehe.. În plus de-a lungul istoriei chipul profesorului, al maestrului in genere, era înconjurat de o aura pe care presa s-a străduit din răsputeri s-o distrugă.Ce a făcut constructiv mass-media în privinţa educaţiei?Acum , de exemplu, presa urla ca rezultatele sunt foarte slabe, etc. Şi noi inca nu le avem.Vi se pare corect?
    • 0 (0 voturi)    
     Mircea, (Joi, 14 iulie 2011, 13:52)

     Anonimus [anonim] i-a raspuns lui mircea

     doamna nu repeta ca un papagal ce zic altii, ci se repeta chiar ea. adica a pus acelasi post, in doua locuri, cu copy/paste. pe principiul "repetitia mama invataturii", probabil. sa ne intre bine in cap.
 • +1 (1 vot)    
  Rusine! (Joi, 14 iulie 2011, 8:34)

  Dr Marutza [anonim]

  Si ne mai miram de dezastruasele rezultate ale elevilor? Asa dascali, asa elevi! Toate numele celor prinsi in flagranti ar trebui publicate. Sunt astia modele? au elevii ce-nvata de la ei? Probabil doar cum sa triseze, sa fure, sa insele! Si asemenea creaturi pretind mariri de salariu? Eu i-as da afara din invatamant, caci raul pe care-l genereaza comportamentul lor nu le aduce prejudicii doar lor, ci are bataie mult mai lunga, cu efecte asupra generatiiöor de tineri care "asta vad - asta fac!"
 • 0 (0 voturi)    
  18% (Joi, 14 iulie 2011, 9:57)

  panfil flecaru [anonim]

  aveau note bune de anul trecut.
  se poate opta pentru nota din anul anterior.
 • 0 (0 voturi)    
  Citesc cu stupoare (Luni, 18 iulie 2011, 13:29)

  Daria [anonim]

  aceste comentarii pline de venin venite din partea dumneavoastra , care banuiesc ca sunteti majoritatea parinti. Sunt opinii, si trebuie laute ca atare dar sunt lipsite de obiectivitate. E deranjant faptul ca generalizati niste fapte particulare, le extindeti la nivelul intregii tagme a dascalilor. ( vezi: aceste creaturi cer mariri de salarii?... asa dascali asa elevi... etc.) . De ce judecati performantele profesorilor dupa cateva cazuri de incercare de a frauda examenul , incercari care ar exista in orice domeniu , absolut in orice domeniu in care s-ar organiza examene de genul acestuia pentru ocuparea unui post.
  Nu stiu cum pot unii sa-si dea cu parerea despre subiecte in masura in care nu au nicio calitate si nicio cunostinta despre competentele care se cer si care sunt evaluate la un astfel de examen. Cand nu au habar ce presupune munca de dascal , cand nu pot judeca cu propria lor minte ci se conformeaza opiniei generale pe care a auzit-o la x si y si a interiorizat-o si apoi o prezinta ca avand o mare valoare de judecata. Educatia elevilor porneste de acasa. Elevii vin pe bancile scolii cu mari carente in educatia elementara si cu o mare inversunare de a nu invata. Modelele ? unde sunt? uneori in familie ... alteori exact acolo unde nu ar trebui sa fie . Nu oamenii invatati , nu "creaturile" care investesc timp si energie pentru un salariu care iti asigura supravietuirea de pe o zi pe alta si de care insasi elevii iti rad in fata ( oare de unde atitudinea aceasta ? ) , " creaturi" umilite de multi "cunoscatori"si "avizati" a muncii din domeniu, nu Eminescu sau un mare voievod devine modelul unui elev... ci , vecinul care a plecat in Italia si a adunat comori fabuloase si multe alte exemple.
  aaa, bineinteles ca elevii nostri sunt si viitorii studenti ai faculatitlor noastre ( si sunt multi , f multi , cum nu au fost vreodata ) care intra pe baza unui dosar ce nu reflecta adevarata lor stiinta de carte si care vor deveni cetatenii
 • 0 (0 voturi)    
  policalificati (Luni, 18 iulie 2011, 13:33)

  Daria [anonim]

  ai acestei tari care vor analiza apoi subiectele de titularizare ale acestei " gramezi de prosti " a dascalilor si le vor califica drept subiecte de dificultate medie sau slaba , de bun simt , chiar si pentru niste necunoscatori cunascatori ca ei.
  • 0 (0 voturi)    
   subiecte (Luni, 18 iulie 2011, 14:12)

   tocilara [anonim] i-a raspuns lui Daria

   M-am uitat pe subiectele de la romana si franceza pentru ca la astea ma pricep. Sunt foarte usoare. Intotdeauna mi s-a parut ca subiectele la disciplinele astea sunt extrem de simplu de rezolvat de un absolvent de filologie care s-a dus la cursuri si a luat si licenta cu o nota peste 9. Nu mai vorbesc de cei care dau examenul a n-a oara. Oare domniile lor nu stiu ca e un examen pentru cariera? cat de dezinteresat sa fii? In afara de asta, nu pot sa inteleg cum au luat licenta cei care au picat acest examen. Subiectele de la licenta sunt infinit mai grele. Dar, ma rog... depinde care pe unde a terminat si cum a intrat.

   Nu vreau sa fiu rea. Dar unii oameni pur si simplu nu au vocatie pentru aceasta profesie si nici nu vor sa priceapa ca e o profesie si nu o meserie. Adica cere daruire, creativitate si har, pe langa pregatirea impecabila.

   Sa nu se mai mire unii ca-i iau elevii / studentii in bombeu. E si firesc, daca faci dezacorduri ca profesor de romana nu poti avea nicio autoritate. In concluzie, vai de capul nostru!
   • 0 (0 voturi)    
    profesorii si autoritatea (Marţi, 19 iulie 2011, 16:56)

    l33t [utilizator] i-a raspuns lui tocilara

    Pot spune ca nu doar la romana isi pierd autoritatea. In liceu (profil mate-info) am facut mai bine romana, pt ca profa chiar se impunea, mai facea dezacorduri dar la nota te ustura pe tine, drept urmare am avut 10 la oral si 8 si la scris, fara meditatii la bac. Insa la materiile de profil, am avut in fiecare an profesori diferiti, atat la mate cat si la info. La info am avut chiar un coleg care stia bine programare si a facut misto de toti profesorii pe care i-am avut. Iar la mate am facut meditatii si am luat peste 9, dar profesorul dintr-a 12-a a fost de toata jena.
    Acum ma gandesc si cine vine in locul lor? Pentru ca daca esti bun la programare nu te faci profesor, cel putin nu de liceu. Eu sunt programator si nu as intra in invatamant, eventual as preda la firme care ofera diverse diplome si am prieteni care au lasat posturi de asistenti pentru a pleca la firme renumite.
 • 0 (0 voturi)    
  sa fim rezonabili (Miercuri, 20 iulie 2011, 11:48)

  Graunte [anonim]

  Stimati concetateni,
  Stim cu totii ca suntem inconjurati de cele rele care sunt pretutindeni si noi in mijlocul lor, dupa cum este scris. De aceea, ce scrie masa media in general este relatarea unor fapte care partial sunt adevarate din pacate desi ar putea fi si reale. Din nefericire, in mare parte raman bneadevarate si nici nu se urmareste a se incropi intregul adevar din partea tuturor celor participanti la eveniment, macar a unor reprezentanti ale partilor organizatoare in acest caz, cel mai conmpertent reprezentant din partea angajatorului si cel mai competent din partea angajatului iar daca este cineva care trebuie sa mediatizeze toate acestea obiectiv dar totdeauna persoana care mediatizeaza este cea care trebuie sa se informeze cel mai corect pentru a nu prejudicia partile.
  Urmarea in postarea urmatoare.
 • 0 (0 voturi)    
  pacat ca putini stiu si se cearta degeaba - intreb (Miercuri, 20 iulie 2011, 12:17)

  sarmanul suflet [anonim]

  Pacat ca putini stiu ca doar cei implicat stiu din ce cauza, accentul se pune pe asemenea cunostinte stiintifice perfecte si nu pe ceea ce are omul nevoie in viata de zi cu zi pentru o viata intreaga prin educatie. Dar aceasta o poate remedia oricand parintele care este destul de constient de faptul ca daca invatamantul de masa poate sau doreste a oferi doar aceasta, cealalta educatie, a formarii caracterului, ii revine in exclusivitate si actioneaza in consecinta fara a-si pierde timpul si nervii pe dispute de orice gen care nu au nici un rezultat, ba mai mult, contribuie la deteriorarea ireversibila a relatiilor interumane. Oricand, cel ce gandeste poate actiona intelept, si asta nu o poate lua nimeni dinafara. Ceea ce este trist, este ca oamenii care nu realizeaza toate acestea nici macar teoretic, nu isi dau seama ca producand nemultumire si frustrare in jur, in loc sa-i invete pe oameni sa gandeasca si sa aleaga ceea ce le favorizeaza viata in mod real, se mentin intr-o situatie si caracter defavorabil pe ei insisi, le va fi greu si foarte greu, pe sanatatea proprie fizica, morala si spirituala sa-si exercite dreptul de a conduce astfel de oameni care pana la urma vor primi ajutor din alta parte iar desavarsirea caracterului lor isi va atinge scopul dar sacrificiile facute pentru aceasta, le va reveni doar initiatorilor de rele care ei stiu cel mai bine daca au actionat cu stiinta ori nestiinta. Cum se vor simti apoi cei ce au inlesnit asemenea circumstante care au starnit atata vehementa la toate nivelele societatii? Dar cum se pot simti linistiti acum cand dupa ani si ani cand s-a observat clar ca metoda nu e buna si se cere imperios schimbata, ei au continiuat sa promoveze acelasi demers cu rezultat catastrofal? Ce fel de caracter au asemenea oameni care accepta sa fie propusi in diferite functii si isi doresc sa conduca fara a avea abilitatile necesare? Acestea sunt de reflectat si reorientarea sa fie spre dezvoltarea proprie prin alte mijloace.


Abonare la comentarii cu RSS

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version