Avionul de mici dimensiuni care s-a prabusit, marti, in localitatea prahoveana Şirna era un prototip, iar cei doi piloti l-au ridicat de la sol pentru efectuarea unor teste, anunta Agerpres. Potrivit sefului Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Prahova, Nicole Popescu, acesta era cel de-al doilea zbor de proba executat la o altitudine de 400 metri, avionul de tip ultrausor, pentru agrement, prabusindu-se la doar cateva minute de la ridicarea lui de la sol de pe un aerodrom privat de la Şirna.

Aparatul a fost construit de Fundatia Icarus in colaborare cu ROMAERO Baneasa, iar cei doi piloti care se aflau in aer, Mircea Toader si Victor Huci, aveau experienta in pilotaj.

In urma impactului cu solul, Mircea Toader a murit, trupul acestuia fiind gasit carbonizat si incarcerat, iar Victor Huci a fost transportat cu un elicopter SMURD la Spitalul Floreasca din Bucuresti, dupa aproape o ora de manevre de resuscitare efectuate la fata locului, avand arsuri pe mai mult de 60% din suprafata corpului: "In urma impactului, avionul a luat foc, suprafata incendiata in jurul acestuia fiind de aproximativ 1.000 de metri patrati", a declarat purtatorul de cuvant al ISU.