Curtea de Apel Suceava a respins, luni, contestatia in anulare formulata de Millenium Building in procesul cu Arhiepiscopia Romano-Catolica din Bucuresti (ARCB), astfel ca ramane in vigoare decizia prin care a fost sistata constructia Cathedral Plaza, informeaza Mediafax.

Astfel, Curtea de Apel Suceava mentine decizia Tribunalului Dambovita, care sistase constructia Cathedral Plaza intrucat lipseau autorizatiile legale.

Decizia Tribunalului Dambovita fusese contestata la Curtea de Apel din Ploiesti, care a hotarat in favoarea dezvoltatorilor imobiliari, iar apoi ARCB si Primaria Capitalei au formulat o cerere de revizuire care a fost admisa de Curtea de Apel Suceava.

Fata de aceasta decizie a Curtii de Apel Suceava, Millenium Builiding a formulat o contestatie in anulare.

Curtea de Apel Suceava s-a pronuntat, luni, fata de aceasta contestatie in anulare, care a fost respinsa ca nefondata, iar in aceste conditii ramane in vigoare decizia anterioara a Curtii de Apel Suceava.

UPDATE - Willbrook: Nu ne intereseaza decizia de la Suceava, cladirea e intabulata si deja vanduta

Decizia Curtii de Apel Suceava in privinta Cathedral Plaza, ridicata in apropierea Catedralei Sfantul Iosif din Capitala, este "tardiva" intrucat imobilul a fost deja vandut si chiar partial inchiriat de noul proprietar, clientii incepand deja sa se mute, spun reprezentantii Willbrook International.

"Cladirea a fost deja intabulata, astfel ca decizia Curtii de Apel Suceava este, pentru noi, tardiva. Cladirea a fost deja intabulata, astfel ca pentru noi acest proces nu a prezentat interes. A fost, probabil, mai degraba o ambitie a Arhiepiscopiei, pe noi nu ne-a interesat acest proces din moment ce imobilul a fost intabulat, primindu-si, practic, certificatul de nastere", a declarat, luni seara, pentru Mediafax, Daiana Voicu, director al dezvoltatorului imobiliar Willbrook International.

Daiana Voicu a afirmat ca imobilul de birouri a fost deja vandut unui fond de investitii britanic. La randul lui, noul proprietar l-a inchiriat deja, partial.

"Clientii au inceput deja pregatirile pentru mutare. Imobilul este gata, este racordat la utilitati, se fac ultimele finisaje si urmeaza cat de curand sa fie inaugurat. Noi nu dorim sa luam in considerare aceasta decizie judecatoreasca, pentru noi fiind, dupa cum v-am spus, tardiva", a conchis Daiana Voicu.

UPDATE 2 - Millennium Building: Cathedral Plaza, vanduta in luna mai, pentru 70 de milioane de euro

Cathedral Plaza a fost vanduta in mai 2011 unui fond de investitii britanic, pentru 70 milioane de euro, au spus reprezentantii Millennium Building Development, precizand ca decizia de luni a Curtii de Apel Suceava este tardiva, la fel ca si cea data in noiembrie 2010 si nu afecteaza constructorul.

"Nu aveam mari sperante ca judecatorii Curtii de Apel Suceava - sectia Contencios-Administrativ vor lua o decizie care sa duca la tragerea raspunderii asupra colegilor lor de sectie. Decizia de astazi a Curtii de Apel Suceava nu ne afecteaza concret, insa ne pare rau ca nu s-a putut face dreptate in Romania", arata Millennium Building Development intr-un comunicat de presa remis agentiei Mediafax.

"Constructia este intabulata si a intrat in circuitul civil, astfel incat si aceasta hotarare a Curtii de Apel Suceava este una tardiva, la fel cum era si cea data in noiembrie 2010. In plus, reamintim ca un fond de investitii britanic a cumparat cladirea Cathedral Plaza, cu suma de 70 de milioane de euro", a declarat constructorul Cathedral Plaza, Millennium Building Development.

In 3 noiembrie 2010, Curtea de Apel Suceava a admis cererea Primariei Capitalei si a Arhiepiscopiei Romano-Catolice Bucuresti (ARCB) de revizuire a cazului privind validarea autorizatiei de constructiei a cladirii Cathedral Plaza.

Astfel, prin decizia nr. 1989 din 3 noiembrie a Curtii de Apel Suceava a fost schimbata in totalitate sentinta pronuntata de Curtea de Apel Ploiesti, anulandu-se astfel autorizatia de constructie la cladirea "Cathedral Plaza".

Reprezentantii Millennium Building Development au contestat sentinta Curtii de Apel Suceava privind revizuirea cazului Cathedral Plaza, anuntand ca intentioneaza sa recupereze in instanta daunele de peste 22 de milioane de euro. Contestatia a fost depusa la intanta in 15 noiembrie 2010.

Millennium Building Development a calificat decizia Curtii de Apel Suceava privind revizuirea cazului Cathedral Plaza drept tardiva si fara efecte directe asupra proiectului imobiliar, cladirea fiind deja finalizata la acea data.

In 25 noiembrie, Curtea de Apel Suceava a respins ca nefondata cererea Millennium Building Development SRL (MBD) de suspendare provizorie a executarii deciziei din 3 noiembrie, cand a admis revizuirea cauzei in dosarul Cathedral Plaza.

Dosarul de revizuire in cazul "Cathedral Plaza" a ajuns la Curtea de Apel Suceava dupa ce instanta suprema a admis, in 11 februarie 2010, cererea ARCB de stramutare a cauzei aflate pe rolul Curtii de Apel Ploiesti.

Prin cererea de revizuire, ARCB solicita retractarea Deciziei 1025/2009 pronuntata de Curtea de Apel Ploiesti si rejudecarea recursului prin care autorizatia de construire pentru cladirea "Cathedral Plaza" a fost declarata ca fiind legala.

In 25 iunie 2009, Curtea de Apel Ploiesti daduse castig de cauza firmei Millenium Building Development, constructorul cladirii de birouri Cathedral Plaza situate in imediata vecinatate a catedralei Sfantul Iosif din Capitala, reprezentantii companiei solicitand Arhiepiscopiei sa-si asume rezultatul propriului demers.

Curtea de Apel Ploiesti a admis atunci recursurile declarate de primarul sectorului 1 din Capitala si firma Millennium Building Development impotriva deciziei Tribunalului Dambovita, care anulase autorizatia de constructie a complexului de birouri "Cathedral Plaza". Dupa decizia Curtii de Apel, Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a facut o cerere de revizuire la instanta din Ploiesti.

In luna septembrie 2009, reprezentantii Millennium Building Development precizau ca Arhiepiscopia Romano-Catolica Bucuresti a creat companiei prejudicii de aproximativ 20 de milioane de euro.

Millennium Building Development SRL si primarul Sectorului 1, Andrei Chiliman, au inaintat Curtii de Apel Suceava mai multe actiuni privind constructia "Cathedral Plaza".

In 6 mai 2011, Curtea de Apel Suceava a respins o cerere de revizuire formulata de Millenium Building in procesul cu ARCB, astfel ca a ramas in vigoare decizia prin care a fost sistata constructia Cathedral Plaza. Curtea de Apel Suceava a mentinut decizia Tribunalului Dambovita, care sistase constructia Cathedral Plaza intrucat lipseau autorizatiile legale.