Doua persoane dintre cele patru care au contribuit cu indicii la identificarea barbatului care, la inceputul lunii iunie, a violat o fetita de zece ani din municipiul Ploiesti, au refuzat recompensa oferita de catre Inspectoratul Judetean de Politie (IJP) Prahova, relateaza Agerpres.

Potrivit unui comunicat al IJP remis, luni, presei, jumatate din recompensa de 3.000 de euro a ajuns la doua persoane, celelalte doua refuzand sa primeasca banii in favoarea familiilor celor trei fetite implicate in acest caz.

Suma care le-a revenit familiilor victimelor - fetita violata si celelalte doua minore asupra carora a fost comisa tentativa de viol - va fi folosita pentru achizitionarea unor sisteme tehnice de securitate care urmeaza a fi montate in locuintele acestora.

Inspectoratul Judetean de Politie Prahova, impreuna cu Asociatia Internationala a Politistilor - Biroul Teritorial Prahova, Asociatia Politia Prahoveana, dar si cu vicepresedintele Comisiei pentru aparare, ordine publica si siguranta nationala din Camera Deputatilor, Marian Saniuta, prefectul Adrian Dobre si primarul municipiului Ploiesti, Andrei Volosevici, au oferit o recompensa de 3.000 de euro persoanelor care au oferit indicii care sa conduca la identificarea barbatului care a violat o fetita de zece ani din Ploiesti.

Suspectul, Marius Costin Frumuzache, este cercetat in stare de arest preventiv pentru viol si doua tentative de viol comise, in acelasi cartier al Ploiestiului, asupra altor doua minore, in luna mai a anului 2010 si pe data de 1 iunie a acestui an.

Barbatul de 34 de ani care locuieste, impreuna cu parintii sai, la mai putin de un kilometru de cartierul in care au fost comise faptele, mergea, din toamna anului trecut, la Biserica Crestina Baptista Metanoia din Ploiesti, pastorul Cristian Pana descriindu-l, intr-un comunicat de presa, drept ''un om linistit, apatic si copilaros'', care nu a participat in mod direct la actiunile intreprinse pentru copii in biserica sau in afara ei.

De altfel, unul dintre pastorii bisericii a contribuit la prinderea suspectului, iar in comunicatul de presa s-a specificat faptul ca recompensa care i-ar fi revenit acestuia va fi donata familiei fetitei violate.

''Una dintre persoanele care trebuiau sa beneficieze de recompensa si-a declinat deja identitatea prin acel comunicat de presa. In privinta celorlalte trei, nu va pot spune decat ca niciun politist sau functionar din cadrul MAI nu a beneficiat de acesti bani'', a declarat, pentru Agerpres, seful IJP Prahova, Bogdan Despescu.