Soferul din Constanta care vineri seara a agresat un politist din Hunedoara ce vroia sa-l amendeze a fost eliberat din arest, dupa ce judecatorii au decis ca el poate sa fie cercetat in stare de liberate, a declarat pentru HotNews.ro inspectorul Bogdan Nitu, purtator de cuvant al Inspectoratului Judetean de Politie (IPJ) Hunedoara. Potrivit lui Nitu, procurorii vor face recurs la decizia magistratilor. Soferul constantean a agresat un politist care se afla in misiune pe DN 7, in localitatea hunedoreana Ilia, dupa ce a fost oprit in trafic pentru ca depasise neregulamentar o coloana de masini.

Inspectorul Bogdan Nitu a precizat pentru HotNews.ro ca soferul de 33 de ani, aflat la volanul unei masini BMW, a fost oprit de echipajul de la Politia Rutiera Hunedoara. Dupa ce politistii i-au comunicat sanctiunile ce vor fi aplicate impotriva sa, inclusiv retinerea permisului de conducere, soferul a devenit recalcitrant, amenintandu-i pe politisti. El i-a rupt camasa unui agent de politie, caruia i-a provocant leziuni la maini.

Politistii au reusit sa-l imobilizeze si sa-l duca la sediul Inspectoratului de Politie, sesizand Parchetul de pe langa Judecatoria Deva in vederea efectuarii cercetarilor sub aspectul savarsirii infractiunii de ultraj, a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Hunedoara.

Sambata seara, dupa decizia magistratilor, soferul a fost eliberat din arest. Procurorii, care au propus arestarea sa preventiva, vor face recurs la decizia judecatorilor, a spus inspectorul Bogdan Nitu.

Cercetarile in acest caz vor fi continuate de politistii din Hunedoara.