Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu, a declarat sambata ca lucrarile de constructie la autostrada A2, intre Murfatlar si Constanta, sunt in grafic, transmite Agerpres. Boagiu, care a verificat lucrarile in zona, a spus ca pana la sfarsitul acestei luni se va putea circula pe tronsonul respectiv, pe cate o singura banda, conform termenelor asumate de constructor, iar autostrada A2 va fi finalizata integral in anul 2013. Ministrul Transporturilor a declarat ca intentioneaza sa gaseasca o varianta pentru recompensarea constructorilor care finalizeaza lucrarile inainte de termen.

Autostrada Soarelui, inca incompletaFoto: AGERPRES

Ministrul Transporturilor a afirmat ca, pana in septembrie vor fi finalizate si alte portiuni, ''o cale a tronsonului de la Medgidia la Constanta si sectiunea intre intersectia de la Valea Dacilor si DN3''. In acest fel, in 2012, pe ruta Bucuresti - Constanta, se va putea circula pe intreaga autostrada finalizata, cu exceptia tronsonului Cernavoda-Medgidia pe care se va circula pe o singura banda.

Boagiu a afirmat ca tronsonul Cernavoda-Medgidia este ''abandonat din cauza constructorului care vrea sa faca autostrazi la preturi triple''.

Potrivit oficialului, autostrada A2 va fi finalizata integral in anul 2013.

Anca Boagiu a spus, de asemenea, ca incepand cu iulie, trenurile vor parcurge ruta Bucuresti-Constanta in doua ore si jumatate: ''Si aici suntem in grafic, deci pot sa spun ca incepand cu mijlocul acestei luni vom face cu inca o jumatate de ora mai putin pana la Constanta''.

Boagiu a declarat ca, in paralel cu constructiile la calea ferata se reabiliteaza si podul rutier de la ecluza de la Cernavoda si, in urma verificarilor pe care le-a facut a reiesit ca lucrarile la acest pod sunt in avans.

Ministrul Transporturilor a declarat ca intentioneaza sa gaseasca o varianta pentru recompensarea constructorilor care finalizeaza lucrarile inainte de termen: ''asa cum exista penalitati, sa existe si o forma de recompensare''.