Circulatia rutiera se desfasoara cu dificultate, sambata la pranz, pe DN1, intre Bucuresti si Ploiesti, din cauza numarului mare de autovehicule care pleaca din Capitala catre statiunile de pe Valea Prahovei.

Potrivit unui comunicat al Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Politiei Romane, pe sensul de mers catre Brasov, in zona lucrarilor de reparare a suprafetei carosabile din localitatea prahoveana Romanesti, coloana de autovehicule se intinde pe o lungime de aproximativ un kilometru si jumatate.

Soferii sunt sfatuiti sa puna in functiune luminile de avarie, in cazul in care se afla la capatul coloanei de masini, pentru a-i atentiona pe soferii care se apropie din spate sa reduca din timp viteza. De asemenea, este recomandata folosirea rutei ocolitoare DN1A Bucuresti - Buftea - Ploiesti - Valenii de Munte - Cheia - Sacele - Brasov.

In statiunile montane prahovene se poate ajunge si pe varianta DN7 Bucuresti - Baldana - DN71 Baldana - Targoviste - Sinaia, se mai arata in comunicat.

Pentru prevenirea producerii unor accidente de circulatie, politistii recomanda conducatorilor auto sa mareasca distanta in mers intre autovehicule, sa circule cu viteza adaptata conditiilor concrete din trafic si sa isi cupleze centurile de siguranta.