Rezultatele finale ale Bacalaureatului 2011, sesiunea iunie-iulie, au adus o promovabilitate mai amre cu un procent in judetul Olt. Inspectorul scolar general din judetul Olt, Mariana Gheorghe, a declarat pentru Agerpres ca promovabilitatea la examenul de Bacalaureat a crescut de la 54,26% la peste 55%.

Au fost si peste 100 de lucrari care au primit note mai mici. Mariana Gheorghe a afirmat ca din cele peste 2.400 de contestatii depuse, 629 au fost admise si 482 de lucrari au primit note mai mari decat cele initiale. "Sunt 147 de lucrari cu note mai mici in urma contestatiilor decat inainte, insa majoritatea contestatiilor admise au insemnat cresterea notei initiale. Avem 92 de contestatii unde notele initiale erau sub 5,00 si acum sunt de 5,00 sau peste 5,00', a explicat Mariana Gheorghe.

Sefa Inspectoratului Scolar Judetean Olt a mentionat ca a fost si un caz de greseala de afisare a notei. "A existat o situatie in care pe lucrare este nota 7,4, dar afisata este nota 4,7. A fost o eroare ce s-a remediat imediat, probabil cauzata de oboseala", a spus Mariana Gheorghe.

La Caracal, Colegiul 'Mihai Viteazul' a avut promovabilitate de 100%, iar la Slatina, Colegiul Tehnic 'Ion Mincu' a avut o promovabilitate sub 3%, cu numai cinci elevi reusiti.

Citeste si: