Doua profesoare din Bistrita-Nasaud sunt cercetate de procurori pentru trafic de influenta, dupa ce ar fi adunat bani de la elevii lor pentru un "fond de protocol" pentru comisiile de evaluare de la Bacalaureat 2011. Plangerile au fost depuse la politie pe 14 iunie de doua eleve ale liceului din Sangeorz-Bai, potrivit Agerpres.

Cele doua profesoare de la Liceul 'Solomon Halita' din Sangeorz-Bai sunt cercetate de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud. Plangerile dateaza dinainte de probele scrise ale examenului de Bacalaureat.

"In cursul lunii iunie, s-a inregistrat la Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud autodenunturile a doi absolventi de la Liceul 'Solomon Halita' Sangeorz-Bai, din care rezulta ca, anterior datei stabilite pentru examenul de Bacalaureat, sesiunea iulie 2011, prin intermediul altor doi colegi de clasa s-au colectat de la clasele a XII-a A si a XII-a B bani in vederea constituirii unui fond de protocol, care urma a fi inmanat unui numar de doi profesori diriginti, Vasilichi Daniela si Caluseriu Alexandra, in vederea favorizarii elevilor din cele doua clase la examenul de Bacalaureat de catre comisiile de examinare", a declarat procurorul sef Angela Sangeorzan, citata de Agerpres.

Cei 59 de elevi din cele doua clase ar fi fost nevoiti sa plateasca fiecare cate 150 de lei pentru acest "fond de protocol", insa reprezentatul parchetului nu a putut preciza daca banii au ajuns la comisiile de evaluare, deoarece ancheta este inca in curs de desfasurare.

Cele doua profesoare risca o pedeapsa cu inchisoarea intre doi si 10 ani pentru trafic de influenta.

Parchetul de pe langa Tribunalul Bistrita-Nasaud ancheteaza si un al doilea dosar de frauda la Bacalaureat, privind o profesoara-diriginta de la Grupul scolar economic Nasaud care a trimis SMS-uri unui elev in timpul probei de Matematica, oferindu-i acestuia raspunsuri la exercitii.

Citeste si: