Chestorul Vasile Viorel, seful Politiei Capitalei, a declarat vineri ca "nu s-a inregistrat nicio rapire de copii in Bucuresti", infirmand astfel zvonurile legate de existenta unor cazuri de copii rapiti in vederea prelevarii de organe. "Toate disparitiile de copii au fost voluntare si solutionate", a adaugat oficialul, precizand ca mesajele legate de rapirile de copii, raspandite prin email si retele de socializare, sunt false.

Seful Politiei Capitalei a afirmat ca anchetatorii "vor incerca sa-i depisteze pe cei care posteaza astfel de mesaje".

Chestorul a spus ca "specialistii de la criminalitate informatica verifica si au luat toate masurile necesare pentru a identifica persoanele care au transmis astfel de zvonuri false, prin intermediul retelelor de socializare".

Joi, Politia Capitalei a dat asigurari ca nu se confrunta cu rapiri de copii si solicita sprijinul populatiei in stoparea acestor mesaje.

"Referitor la unele mesaje transmise prin email si retelele de socializare prin care se crediteaza ideea ca mai multi copii ar fi fost rapiti in vederea prelevarii de organe (...) Toate aceste mesaje sunt false. Nu au fost inregistrate astfel de cazuri, nu au fost gasite cadavre sau persoane in coma care sa prezinte lipsa unor organe interne si nicio persoana nu a formulat vreo plangere in care sa reclame rapirea vreunui copil", mentioneaza comunicatul Politiei Capitalei.

"In ultima perioada, diverse persoane, sub protectia anonimatului, sustin ca au cunostinta despre rapirea unor copii, despre mutilarea acestora si despre faptul ca in diverse parcuri si paduri ar fi fost descoperiti fie decedati, fie in stare de coma, copii carora le lipseau o parte dintre organele interne. Facem apel la cei care primesc asemenea mesaje sa nu le redirectioneze catre alte persoane, aceste mesaje sunt false si nu fac altceva decat sa creeze o stare de panica nejustificata", mai precizeaza comunicatul.