Romania nu va sprijini recunoasterea statului palestian la ONU, in septembrie, au declarat oficiali israelieni guvernamentali, miercuri, dupa discutiile purtate de prim-ministrul Benjamin Netanyahu cu liderii statului roman. Potrivit oficialilor israelieni, a devenit destul de clar ca, in urma discutiilor lui Netanyahu cu prim-ministrul Emil Boc si mai tarziu, cu presedintele Traian Basescu, Romania se va opune initiativei palestiniene, scrie Jerusalem Post.

Cu toate acestea, nu exista nicio garantie ca Bucurestiul va vota impotriva recunoasterii statului palestinian. Pe de alta parte, Romania s-ar putea abtine, la fel ca alte tari europene, noteaza cotidianul in editia electronica.

Israelul incearca sa formeze la ONU o "minoritate morala" de 60 de tari democratice care sa voteze impotriva recunoasterii statului palestinian, conform aceleiasi surse. Votul Adunarii Generale a ONU privind recunoasterea unui stat palestinian este programat pentru sesiunea din septembrie.

In cadrul intalnirii dintre cele doua parti, premierul Emil Boc a declarat ca Romania sustine reluarea negocierilor directe intre parti si se opune masurilor unilaterale.

La randul sau, Netanyahu a afirmat ca "palestinienii nu inteleg pretul pe care il care il vor avea de platit daca declara in mod unilateral un stat cu sprijinul ONU", facand aluzie la posibilitatea ca palestinienii ar putea pierde sprijinul SUA si altor tari din Occident, daca va lua o astfel de decizie.