Presedintele Traian Basescu a trimis, marti, Parlamentului, cererea de reexaminare a unei legi care prevede retinerea, de catre Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSC) a unei cote de 7% din sumele recuperate in baza titlurilor executorii, prin actiunile de control si prin procedura insolventei, mentionand ca o astfel de prevedere nu ar fi in acord cu "statutul si natura juridica" a unei autoritati publice.

Potrivit unui comunicat al Administratiei Prezidentiale, citat de Agerpres, seful statului a trimis marti Parlamentului cererea de reexaminare a legii privind aprobarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 13/2008 pentru modificarea si completarea Legii serviciilor comunitare de utilitati publice nr. 51/2006 si a Legii serviciului de alimentare cu apa si de canalizare nr. 241/2006.

"Articolul I, pct. 23 din legea transmisa spre promulgare completeaza, prin introducerea, la Articolul I, a punctului 221, dispozitiile Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 13/2008, prevazand retinerea, de catre A.N.R.S.C., a unei cote de 7% din sumele recuperate in baza titlurilor executorii, prin actiunile de control si prin procedura insolventei. Sumele astfel obtinute ar urma sa fie utilizate de catre A.N.R.S.C., ca fonduri pentru acordarea de stimulente personalului din aparatul propriu. Posibilitatea retinerii acestor sume ca venituri proprii de catre A.N.R.S.C. reprezinta o forma legala de transformare a acestei autoritati dintr-o institutie publica bugetara intr-o institutie bazata pe profit, asemenea unei societati comerciale", se arata in motivarea cererii presedintelui Basescu.

In completare, seful statului mentioneaza ca o astfel de dispozitie trebuie eliminata din textul legii, nefiind conforma cu "statutul si natura juridica a unei autoritati publice".