HARTA BAC 2011 Cum au aparut camerele video la examenele de Bacalaureat. In cel putin 11 judete au lipsit camerele de supraveghere. In 8, procentele de promovabilitate sunt mari sau peste medie ​

de Raluca Pantazi, Constantin Barbu     HotNews.ro
Marţi, 5 iulie 2011, 18:10 Actualitate | Esenţial


Camerele video au lipsit total din clasele de examen in cel putin 11 judete, la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011, dupa cum rezulta din monitorizarea partiala a informatiilor din presa locala realizata de HotNews.ro. Cine a dat ordinul de introducere a camerelor de supraveghere in scolile in care s-a sustinut examenul, cine a luat decizia la nivel local de a achizitiona si monta camerele, precum si cine a platit pentru ele - sunt doar cateva dintre detaliile desfasurarii examenului de Bacalaureat de anul acesta care ar fi putut influenta rezultatele finale. 


Momentul zero in privinta introducerii camerelor de supraveghere in salile de examen il reprezinta august 2010, cand ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, a aprobat Metodologia Bacalaureatului. Mai exact, in Metodologia de organizare si desfasurare a examenului de Bacalaureat 2011, aprobata prin Ordinul de ministru nr. 4799/31.08.2010, sunt prevazute urmatoarele:
 
"La stabilirea centrelor de examen se vor avea in vedere, cu prioritate, unitatile de invatamant care permit organizarea salilor de examen si a salilor in care isi desfasoara activitatea comisia din centrul respectiv in aceeasi cladire, precum si acele unitati de invatamant ale caror sali de clasa sunt dotate cu camere de supraveghere;"

Vezi aici Metodologia

Inspectorul scolar general din Salaj, Ioan Abrudan, a declarat pentru Graiul Salajului ca metodologia a fost urmata de o nota trimisa de Daniel Funeriu catre inspectoratele scolare judetene si catre comisiile de bacalaureat, prin care le cerea sa manifeste "toleranta zero fata de frauda si transparenta totala in desfasurarea examenului de bacalaureat". Potrivit lui Abrudan, Funeriu a mai cerut ca probele sa se desfasoare in sali de clasa in care exista camere video de supraveghere.

Decizia finala de a monta sau nu camere video in clasele unde s-au desfasurat probele scrise ale Bacalaureatului a apartinut administratiilor locale, cele care au si furnizat banii pentru cumpararea dispozitivelor pentru supraveghere. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, Marian Banu, a declarat pentru HotNews.ro ca "responsabilitatea in ce priveste achizitionarea si montarea acestor camere a revenit in totalitate autoritatilor locale si primariilor".

Potrivit acestuia, "conducerile scolilor si Inspectoratele Scolare nu au putut decat sa trimita adrese autoritatilor locale prin care sa solicite astfel de camere". Ministerul Educatiei nu a alocat bani pentru achizitionarea si montarea camerelor, acesta este si motivul pentru care responsabilitatea financiara revine in totalitate administratiei locale, sustine Banu.

Reprezentantii Ministerului Educatiei au declarat de asemenea pentru HotNews.ro ca decizia de a introduce camerele in salile de examen, intr-o prima faza, a apartinut Inspectoratelor Scolare, iar responsabilitatea financiara si ultimul cuvant a apartinut consiliilor locale. 
 
O alta solutie a reprezentat-o achizitionarea camerelor din fondurile proprii ale scolii, acolo unde au existat fonduri proprii, sau la sponsorizari. Un exemplu in acest sens o reprezinta judetul Arges, unde inspectorul scolar judetean Gabriel Bratu a declarat ca toate "cheltuielile vor fi acoperite de fiecare unitate scolara, fie din venituri proprii, fie de la serii anterioare, si vor fi camere web conectate la unitati la calcultoare care deja exista in unitatea scolara".

Adresa camere video
Foto:
Intr-o adresa trimisa pe 30.05.2011 de Inspectoratul Scolar General catre unitatile de invatamant liceal, autoritatile le solicita directorilor sa comunice numarul de sali de examen dotate cu camere video de supraveghere, precum si posibilitatea pe care acestia o au de a cumpara camere video pentru toate salile de examen.  

In Caras-Severin, Inspectoratul Scolar Judetean a cumparat din resurse proprii camere web pentru fiecare sala in care s-au dat examene. "Pana la inceperea probelor scrise, camerele au fost montate", a declarat pentru Adevarul Mircea Meila, adjunctul ISJ Caras-Severin. Acesta a precizat ca "scolile nu au platit niciun leu pentru aceste camere. Ele au fost cumparate din resursele proprii ale inspectoratului".

In Buzau, aproape 90 de camere de filmat, care au fost cumparate si utilizate la alegerile prezidentiale din anul 2009, au fost date in custodie Inspectoratului scolar Judetean Buzau de catre Prefectura, ca sa fie folosite la examenul de BAC, potrivit publicatiei Curentul.

Judetele care nu au montat camere de supraveghere in nicio clasa 

Suceava (locul I) - promovabilitate 65,03%

"Nu am avut camere video in nici un centru. Masura nu a fost luata de noi. Nu au fost asigurate fondurile necesare de la Consiliile Locale", a declarat inspectorul scolar Laura Hacman, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Suceava, citat de Mediafax.

"Nu camera video este explicatia pentru rezultatele dezastruoase de la Bac 2011. Avem colegii cu promovabilitate de 80-90%, cu medii absolut normale, dar si grupuri scolare cu 9% promovabilitate. A fost generatia in care s-au acumulat acele SAM-uri (scoli de arte si meserii)", a sustinut aceasta.

Harghita (locul II) - promovabilitate 64,03%

"In niciunul dintre centre nu am avut camere. Am avut 205 sali de examene, iar suma ar fi fost mult prea mare. Ne-am consultat cu asociatiile profesionale, comitetele de parinti si profesori, si am ajuns la concluzia ca trebuie sa organizam un bacalaureat conform metodologiei. Am controlat, in fiecare zi, unitatile de examen", a declarat inspectorul scolar general al judetului Harghita, Ferencz Solomon Alpar, citat de Mediafax.

Potrivit acestuia, "am facut cea mai serioasa simulare din toata tara, la toate disciplinele, si am analizat si mediatizat rezultatele. Nu suntem satisfacuti de rezultat, chiar daca avem o medalie de argint de gat. Permiteti-mi sa nu fiu mandru".

Constanta (locul III) - promovabilitate 57,6%

In judetul Constanta, nicio camera de supraveghere nu a fost amplasata in interiorul claselor. Au existat astfel de dispozitive, insa montate pe holuri si nu in toate liceele, a declarat Gabriela Costea, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean Constanta, citat de Mediafax.

Salaj (locul IV) - promovabilitate 57,21%

Ioan Abrudan, inspectorul scolar general al Salajului si presedintele comisiei judetene de bacalaureat a declarat pentru Graiul Salajului ca nicio sala de clasa din centrele de examinare pentru Bacalaureat nu este prevazuta cu camere video de supraveghere, astfel ca in judet examenele se desfasoara fara supraveghere video. Inspectorul nu a declarat, insa, si de ce nu a fost montata nicio camera video.

Botosani (locul VI) - promovabilitate 56%

In judet nu a existat nicio camera video in salile de examen. Inspectorul scolar general, Ada Macovei, a declarat insa ca lipsa acestei aparaturi nu a influentat notele obtinute de elevi. "Nu sunt de acord, nu este relevanta prezenta sau absenta camerelor de luat vederi daca oamenii care sunt pusi acolo isi fac treaba. Camerele de supraveghere puteau de fapt sa demonstreze la sfarsitul evaluarii ca totul a fost corect si in felul acesta puteam demonstra oricand si oricui ca examenul s-a desfasurat corect", a precizat aceasta, citata de Botosaneanul.ro.

"Noi am avut promovabilitate foarte mari intotdeauna. Am fost pe locul 2 pe tara, acum suntem pe 5. Fata de alte judete nu avem foarte multe medii maxime, o singura medie de 10 la nivel judetean", a precizat Ada Macovei.

Valcea (locul VII) - promovabilitate 54,41%

Inspectorul Scolar General al judetului Valcea, Gabriela Ene, a declarat pentru Agerpres ca nu au fost montate camere video in salile de examinare.

Olt (locul VIII) - promovabilitate de 54,26%

Supravegherea video a desfasurarii examenului de bacalaureat s-a desfasurat numai pe holuri si la intrarea in licee, dar nu si in sali, deoarece, potrivit inspectorului scolar general al judetului Olt, Mariana Gheorghe, scolile si autoritatile locale nu au avut fonduri suficiente pentru a achizitiona camere video pe care sa le monteze in salile de clasa.

"Sunt administratii locale ce abia au fonduri pentru a asigura igienizarea si minime pregatiri pentru noul an scolar si in acest context nu le putem cere sa faca in plus cheltuieli pentru sisteme de supraveghere video in clase. Sumele ar fi mari si oricum in licee sunt sisteme de supraveghere video la intrari si pe holuri", a spus Mariana Gheorghe, citata de Agerpres. Aceasta a adaugat ca in judetul Olt nu au fost in ultimii ani probleme in privinta desfasurarii examenelor, iar la testele nationale din luna in curs nu a fost nicio tentativa de copiere.

Inspectorul scolar general adjunct Geanina Parvu a declarat ca profesorii supraveghetori au fost "foarte vigilenti", in conditiile in care in judet nu au fost camere video de supravegehere in sali, a precizat aceasta. In judet nu sunt unitati de invatamant unde niciun elev sa nu fi promovat examenul, dar nici licee cu proportie de promovabilitate de 100%. In toate unitatile proportia de promovabilitate a fost mai mare de 10%.

In 2010 promovabilitatea la bacalaureat a fost de aproape 80 de procente, iar in 2009 au promovat bacalaureatul din prima sesiune circa 90% dintre candidati.

Teleorman (locul XIV) - promovabilitate de 46%

Seful Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Teleorman, Constantin Amarie, a declarat pentru Agerpres ca "nu s-au putut instala camere video de supraveghere" in clasele de examen, insa ca bacalaureatul s-a desfasurat "in conditii normale, corecte, de toleranta zero fata de fraude", un singur candidat fiind eliminat la ultima proba.

"Promovabilitatea este la cota asteptarilor, exprimand interesul scazut al absolventilor de liceu fata de un asemenea examen deosebit din viata lor", a precizat acesta. Promovabilitatea in urma cu un an era de 67% in Teleorman.

Satu Mare (XXII)- promovabilitate de 43%

Cumpararea sistemelor video pentru Bacalaureat ar fi costat Primaria Satu Mare in jur de 30.000 euro, sustine viceprimarul Adrian Albu, citat de Adevarul. "Primaria nu-si poate asuma indicatiile ministrului Educatiei, care sunt bune ca intentie, dar greu de pus in aplicare in acest moment. Suma nu este exagerat de mare, dar astfel de achizitii nu se pot face de azi pe maine, trebuia organizata o licitatie. Pe de alta parte, ar fi buna si o finantare venita din partea Ministerului Educatiei pentru ca investitiile in scoli le facem pe din doua", a explicat viceprimarul.

Nici Inspectoratul Scolar "nu are fondurile necesare cumpararii unei asemenea aparaturi, asa ca a ramas la latitudinea directorilor de unitati scolare daca le achizitioneaza sau nu", a declarat si Mariana Brumboiu, purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Judetean (ISJ) Satu Mare. La randul lor, directorii unitatilor scolare in care au fost sustinute probele scrise spun ca nu au avut fonduri pentru achizitionarea sistemelor video.

Ialomita (locul XXVII) - promovabilitate 40,2%

Din cauza lipsei de fonduri, nici elevii din judetul Ialomita nu au fost monitorizati video la examenele din cadrul Bacalaureatului. Procentul de promovabilitate in Ialomita este de 40,2%, ceea ce plaseaza judetul pe locul XXVII.  

Ilfov (ultimul loc) - promovabilitate 24,4%

Camere de supraveghere nu au existat nici in clasele unde elevii din Ilfov au sustinut examenele scrise ale sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011. Potrivit procentelor de promovabilitate publicate inainte de solutionarea contestatiilor, Ilfov se plaseaza pe ultimul loc in topul judetelor, cu o promovabilitate de 24,4%.


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

19590 vizualizari

 • +15 (25 voturi)    
  nu este corect ! (Marţi, 5 iulie 2011, 18:25)

  PSD-erbedeul [utilizator]

  nu este corect !
  • -5 (5 voturi)    
   un punct de vedere (Marţi, 5 iulie 2011, 19:23)

   spartacus [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   Inspectorii scolari generali au trimis in tren in timpul anilor inspectii inopinate la materiile de bac sa vada daca profesorii sunt la ore si daca da cum prezinta lectia de zi in fata elevilor si ce au inteles acestia.
   • +7 (7 voturi)    
    ce legatura are cu camerele video ? (Marţi, 5 iulie 2011, 21:34)

    PSD-erbedeul [utilizator] i-a raspuns lui spartacus

    ce legatura are cu camerele video ?
    • -8 (8 voturi)    
     Viorele Tata (Marţi, 5 iulie 2011, 23:57)

     Vancea [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

     iauzi una: excroc vs fraier,
     iauzi alta: hot-cinstit

     Cum adica ? Nu vezi legatura ?!?
     Supravegetorii sunt verificati si nu elevii ! Ei au fost amenintati cu piederea jobului.
     Si ca sa nu inghiti in sec, sunt doivezi clare ca unde nu au fost camere s-a copiat la greu. Exact ca in anii trecuti, domnule V !
     Chiar si cu cele mai ingenioase metode "anti-copyright" ale ministerului, copierea o sa dureze cit timp vor exista examenele. Doar forma si fondul se va schimba.
     Momentan totul e putred, si miroase a hoit.
  • +3 (9 voturi)    
   Asa e (Marţi, 5 iulie 2011, 22:39)

   Marius [anonim] i-a raspuns lui PSD-erbedeul

   E trist ce se intampla. Mai multe nedreptati cumulate:

   1. Examenul nu mai e national, si uniform, iau bacul desi nu il merita
   2. Mai grav, datorita procentului mic, generatia asta fata de cea de anul trecut are credibilitate, in sensul ca cine a luat, a luat pe bune. Cei care au copiat anul asta beneficiaza pe nedrept de asta. Nu o sa mai stie nimeni la angajare sau altundeva ca tu esti din judetul cu camere sau fara camere.
   3, Ultima se aplica la toti cei care au luat, nu numai ca sunt putini care au trecut dar presupun ca si mediile is mult mai mici ca anii trecuti. Asta insemna ca pe actual sistem de admitere la fac, nu au nici o sansa in fata celor din anii trecuti, f multi vor intra la cu taxa in spatele celor de anul trecut. E O BATAIE DE JOC, Facultatile ar trebui fortate sa dea examen pt admitere.
   • -13 (17 voturi)    
    FARA CAMERE! (Marţi, 5 iulie 2011, 23:22)

    razvan [anonim] i-a raspuns lui Marius

    Daca nu se pot asigura camere video in toate judetele apoi sa se opreasca camerele video in cele existente deoarece este nedrept ca in unele judete ele sa existe iar in altele nu.
    • +12 (14 voturi)    
     dupa mintea ta (Miercuri, 6 iulie 2011, 1:48)

     mvr [utilizator] i-a raspuns lui razvan

     daca unii fura ... de ce sa nu fure toti !

     faptul ca exista loaze care copiaza e de fapt singurul lucru nedrept ... cu cat e mai mic numarul lor, cu atat e mai bine !!!
     • +7 (7 voturi)    
      ... (Miercuri, 6 iulie 2011, 9:55)

      stancualexro [utilizator] i-a raspuns lui mvr

      ... doar pentru a observa diferenta de mentalitate ....
      Lucrez in Finlanda acum. Stateam de vorba zilele trecute cu un localnic despre invatamantul din Finlanda. Nu am sa intru in dealii, sunt multe de spus si multe de care am ramas placut surprins, dar ce mi-a placut cel mai mult este ce mi-a spus la un moment dat:
      IN SCOALA LA NOI (Finlanda), DACA UN ELEV ESTE PRINS COPIIND, ESTE MARGINALIZAT DE RESTUL COLEGIILOR FIIND CONSIDERAT HOT
      Cred ca am spus tot cu asta
      • +1 (5 voturi)    
       si la noi se intampla asta! (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:22)

       justin [utilizator] i-a raspuns lui stancualexro

       Doar ca sunt cam multi "marginalizati" :)
      • +2 (2 voturi)    
       ... (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:47)

       eu [anonim] i-a raspuns lui stancualexro

       La noi daca s`ar marginaliza toti elevii care copiaza cred ca cel putin 90% dintre elevi ar trebui sa fie marginalizati,ceea ce la noi n`o sa se intample niciodata din pacate.
       • +4 (4 voturi)    
        buna problema... (Miercuri, 6 iulie 2011, 12:07)

        ion [anonim] i-a raspuns lui eu

        Daca 90% fura si sunt "marginalizati", se formeaza un grup de majoritar de 90% si unul minoritar de 10%.
        Si atunci cine sunt de fapt cei marginalizati?
      • +4 (4 voturi)    
       Tot din nord (Miercuri, 6 iulie 2011, 11:56)

       gica [anonim] i-a raspuns lui stancualexro

       Legat de nivelul lor de civilizatie.
       Am fost in Norvegia acum vre-o doua luni. Dimineata ma aducea la job un coleg norvegian, cu masina . Cum eram destul de matinali, parcarea era mai tot timpul goala.Iar el parca ,nu cat mai aprope de cladire ci undeva in spate (la vre-o 4-5 minute de palavrageala).
       O zi, doua am suportat, dupa care latinul din mine a rabufnit. Explicatia a fost : cei care intarzie vor gasi locuri in fata si nu vor fi nevoiti sa mai piarda 4-5 minute prin parcare, iar acum noi avem timp suficient sa ajungem la birou.Acolo este o virtute sa fi educat iar smecheria este marginalizata, la noi este invers.
       Colegul avea in jur de 60 de ani, iar eu doar vreo 30.

       cu respect

       Gica
     • +1 (1 vot)    
      loaze sunt mai degraba profesorii (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:06)

      georget [anonim] i-a raspuns lui mvr

      lovitura cea mare este data profesorilor care nu mai pot inchide ochii si intinde mina
      As zice ca profesorii sunt loazele in primul rind.
      Poate este momentul sa le marim salariul ,
      50 % ar fi destul pt dascalii copiilor nostri ?
      • 0 (2 voturi)    
       loaza esti tu (Miercuri, 6 iulie 2011, 12:58)

       razvan [anonim] i-a raspuns lui georget

       esti frustrat ca plodul tau nu a putut copia si a picat BAC-ul?
 • +26 (30 voturi)    
  Hahaha (Marţi, 5 iulie 2011, 18:26)

  SW [anonim]

  Puteam sa dau scris de cand s-au afisat rezultatele. Daca avea cineva impresia ca judetele astea au fost mai bune se insela. Procentajul adevarat este pe undeva pe la 40% diferenta fiind in functie de cat de mult s-a putut copia. Am avut un coleg de facultate a luat 9.80 la matematica la BAC iar mediile lui in IX-XII nu sareau de 6 la matematica .... dar ca sa vezi un Newton reinascut la BAC.
  • -15 (21 voturi)    
   Reflexie !!! (Marţi, 5 iulie 2011, 18:58)

   Cristian [anonim] i-a raspuns lui SW

   Sunt sigur ca esti din Bucuresti si esti frustat de restul rezultatelor. Cand vei intelege ca la scoala se merge pentru a studia si nu pentru intalniri amoroase si comunicare gen facebook, atunci poate vei da dovada de maturitate si vei intelege ca voi sunteti cei care trebuie sa le platiti pensiile parintilor vostri .... Cum ve-ti reusi, daca voi nu stiti adunarea cu unu. Sa faci performanta intr-un anumit domeniu nu inseamna sa stai cat mai mult in cluburi, terase etc. Ma intereb cand ai intrat ultima orara in biblioteca ... apropo ... daca a-i da examen de admitere la universitate, crezi ca ai fi admis fara ajutorul lui tata ?
   • +15 (17 voturi)    
    :) (Marţi, 5 iulie 2011, 19:12)

    gechi [utilizator] i-a raspuns lui Cristian

    Cristinele, eu ma intreb cum "ve-i" plati tu pensiile parintilor si cand "a-i" intrat ultima oara intr-o biblioteca. Tata ce mai face?
   • +6 (8 voturi)    
    ideile tale sunt bune... (Marţi, 5 iulie 2011, 19:13)

    Murphy [anonim] i-a raspuns lui Cristian

    ...dar gramatica ti-e oribila!
   • +12 (14 voturi)    
    Nenea de sus (Marţi, 5 iulie 2011, 19:15)

    cristi [anonim] i-a raspuns lui Cristian

    Nu-stiu cum a-i reusit s-ai atatea gresheli gramaticale, dar stiu ca ti-i lecti altora. H-ai sa ne vedem paru' din ochiu nostru...
   • +7 (9 voturi)    
    tu cum ai luat bacul la romana? (Marţi, 5 iulie 2011, 19:25)

    adrian [anonim] i-a raspuns lui Cristian

    tu vrei sa dai lectii la altii si nu stii sa scrii;))
    bravo, alt roman 100%

    "a-i da ", "ve-ti reusi"
    tine-o tot asa!
   • +3 (7 voturi)    
    gramatica (Marţi, 5 iulie 2011, 20:30)

    Sorin [anonim] i-a raspuns lui Cristian

    esti din "fruncea" cumva? Oare cat ai luat la romana la bac?
    Imi place ca unii se infierbanta sa facem uniri cu Basarabia iar in multe zone ale tarii lumea e scarbita si se crede prea buna pentru tara asta si vrea independenta locala si mai stiu eu ce.
   • +4 (8 voturi)    
    Tare.... (Marţi, 5 iulie 2011, 20:47)

    SW [anonim] i-a raspuns lui Cristian

    Trebuie sa-ti dau credit ca ai ghicit ca sunt din Bucuresti. Eu facultatea am terminat-o deja.
    Am plecat din Bucuresti si am intrat la o facultate in Constanta(nu pentru ca n-am putut in Bucuresti ci pentru ca n-au mare in Bucuresti ... unii vor ghici despre ce facultate este vorba). Am fost 4 ani la fara taxa , am dat admitere cand am intrat ... ca asa se da atunci. Acum nu se mai da. (multumesc Lui Dumnezeu ca s-a dat ca altfel nu ma vedeam in locurile fara taxa).As putea sa spun ca am fost egoist ca poate am luat locul cuiva care nu avea situatia mea financiara pentru a-si platii facultatea ma refer.Avand in vedere ca cei din Constanta si colegul de care spuneam mai sus aveau o medie mult superioara mie de aici si frustarea mea.(el mi-a si recunoscut ca a copiat cu cartile pe masa) In liceul in care am dat eu am avut comisie de la Colegiul Sf.Sava si desi am fost la studii in Anglia am luat 8.50 la oral engleza (nesansa probabil) in liceu s-a si picat la oral(ca o paranteza).Ca sa-ti raspund si de citit carti.Cartile de literatura nu prea m-au pasionat cat a trebuit si atat pt. cultura mea generala. Eu am facut profil tehnic si sunt sigur ca am citit mai multe carti decat ai deschis tu indiferent de domeniu , carti de colorat etc.
   • +2 (2 voturi)    
    a-i da examen (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:09)

    georget [anonim] i-a raspuns lui Cristian

    parca nu suna bine , dar nu pot sa vorbesc eu , am luat doar 6.5 la bacalaureat, acum >25 de ani
 • +21 (21 voturi)    
  Rezultate bac (Marţi, 5 iulie 2011, 18:34)

  Luca [anonim]

  Nici in judetul Ialomita nu au fost montate camere dar procentul de promovabilitate este de numai 40,2. Daca mai erau si camere... am fi batut recordul.
  • +2 (2 voturi)    
   l-a batut ilfov (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:47)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Luca

   fara nicio camera de supraveghere au doar 24,4% reusiti.
   • +1 (1 vot)    
    normal ca nu au fost camere (Miercuri, 6 iulie 2011, 15:11)

    leopold [anonim] i-a raspuns lui nahir

    in Ilfov.La Voluntari Pandele strange bani de nunta,la Stefanesti consilierul manelist Adi face front comun cu analfabetii.
 • +13 (13 voturi)    
  date oficiale (Marţi, 5 iulie 2011, 18:35)

  Andreea [anonim]

  Foarte interesant! Ministerul Educatiei trebuie sa faca publica o statistica oficiala, pe judete/scoli, a nr. de camere de luat vederi instalate (in clase!).
 • +13 (13 voturi)    
  Este evident... (Marţi, 5 iulie 2011, 18:39)

  voicu [anonim]

  ca s-a furat masiv in aceste judete. In Constanta, liceele I.N. Roman si Virgil Madgearu au sustinut examenul de Bacalaureat impreuna. Cine locuieste in Constanta stie ca aceste doua licee sunt cele mai slabe din oras. Acolo au fost repartizati ultimii elevi care nu si-au gasit locul in licee mai bunicele. Promovabilitatea la aceste licee? Aproximativ 99%!!!
 • +7 (13 voturi)    
  :)))))))))) (Marţi, 5 iulie 2011, 18:46)

  ........ [anonim]

  Si ce se mai laudau oltenii din Olt cu rezultatele obtinute, si ne explicam ei cat sunt oltenii de iuti si destepti aici pe forum, acum se intelege cat de isteti sunt oltenii:)))))))))
  • -1 (9 voturi)    
   gramatica asta.... (Marţi, 5 iulie 2011, 19:26)

   eugen [anonim] i-a raspuns lui ........

   invata cum se face acordul ca ne umfla rasul
  • +3 (7 voturi)    
   Talibane (Marţi, 5 iulie 2011, 21:42)

   Lucifer [anonim] i-a raspuns lui ........

   daca e sa ne uitam la Suceva si la Harghita acelsi lucru il putem spune despre moldoveni sau secui.
   Du-te in PSD-ul ....
   • +2 (4 voturi)    
    pai vedeti ? (Miercuri, 6 iulie 2011, 0:08)

    d. [anonim] i-a raspuns lui Lucifer

    Pai vedeti de ce nu vor ei reorganizarea regionala ?uitati-va ce destepti sunt secuii din Harghita daca sunt mai "autonomi" fata de aia din Covasna care sufera probabil din cauza ca sunt atat de aproape de Brasov :Harghita-64% ,Covasna-44% ;concluzia :cu cat sunt mai putini romani prin preajma ,cu atat putem sustine mai bine proba de competenta lingvistica si pe cea de limba si literatura romana,dovedind ca suntem "utilizatori experimentati "ai acesteia
  • +1 (5 voturi)    
   >>>>>>>>>>> (Miercuri, 6 iulie 2011, 1:01)

   Invincible [utilizator] i-a raspuns lui ........

   "si ne explicam ei cat"

   Te depasi melcu' de pierdusi firu gandului? :))
   • +2 (2 voturi)    
    multi facem greseli (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:15)

    firu' [anonim] i-a raspuns lui Invincible

    le observam pe ale altora mai bine decit pe ale noastre , inclusiv miself
 • +9 (11 voturi)    
  ... (Marţi, 5 iulie 2011, 18:48)

  dragos234 [utilizator]

  De ce nu spuneti asa de la inceput? Unii au copiat ca in anii trecuti, altii n-au miscat ochii de pe coala de hartie. Asta nu are cum sa fie examen NATIONAL daca nu sunt aceleasi standarde!
 • +11 (11 voturi)    
  Toti sunt voinovati mai putin copii nostri si noi! (Marţi, 5 iulie 2011, 18:52)

  Cristian [anonim]

  Toata lumea cauta vinovatii in alta parte, dar nu in proprii copii, care nu mai au prima optiune scoale de foarte mult timp. Parinti, nu mai cautati vinovati. Alegeti sa sustineti educatia propriilor copii prin educatie si nu prin stimulare financiara a profesorilor pentru a arata celor din jur ce fals copil destept aveti.
 • +19 (19 voturi)    
  QED (Marţi, 5 iulie 2011, 18:56)

  Bercu [anonim]

  Iata ca Funeriu a avut dreptate ! Este o demonstratie perfecta ca daca nu au putut copia, au cazut ca perele coapte (malaiete !), si ca cei care nu au fost supravegheati ca lumea au fraudat (orice ar zice supraveghetorii). Supravegherea cu camere video trebuie sa devina obligatorie !
  • 0 (2 voturi)    
   :)) (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:52)

   nahir [utilizator] i-a raspuns lui Bercu

   tu chiar vrei ca la anu in ilfov sa nu mai ia bacul nici macar 24,4% ca acum?
 • -4 (6 voturi)    
  necesar (Marţi, 5 iulie 2011, 19:04)

  ady [anonim]

  reluarea examenului...
 • -7 (11 voturi)    
  un punct de vedere (Marţi, 5 iulie 2011, 19:04)

  Spartacus [anonim]

  Inspectorii scolari generali PDL si UDMR au trebuit sa manance rahat. Majoritatea dintre ei au declarat ca le-a facut placere. Acesti inspectori au trimis oare in timpul anului inspectii inopinate ca sa verifice daca profesorii de la materiile de bac sunt la ore si daca da cum prezinta lectia de zi elevilor si cit inteleg acestia.
 • +5 (11 voturi)    
  E ca-n branza! (Marţi, 5 iulie 2011, 19:07)

  Gigi [anonim]

  Ce trebuie sa invete Funeriu:
  1. Management, publicatiile stiintifice nu tin de cald la lipsa de management;
  2. Sa gaseasca in fiecare oras sali adecvate (de exemplu sali de sport unde intra 100-200 de candidati);
  3. Sa doteze salile cu camere de luat vederi care sa inregistreze tot timpul probei scrise. MEC-ul sa ofere un proiect standard si achizitiile sa ramana in plan local. In toata Europa examenele se supravegheaza video iar Romania a descoperit apa!!!
  Cum o camera WEB costa intre 15-100 euro nu vad intr-un judet ca al lui Dragnea sau Nicusor Constantinrescu sa nu se gaseasca bani pentru camere video! E ca si cum ai spune ca la masa baronului de Buzau nu ai bani pentru scobitori!!! Intamplator sau nu, oare judetele controlate de PSD n-au avut video camere? Cam bate la ochi!!!
  • -1 (1 vot)    
   Oare?? (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:45)

   val [anonim] i-a raspuns lui Gigi

   Oare nu cumva pe primele doua locuri sunt Suceava si Harghita !!! Nu prea cred ca sunt ale baronilor PSD ??!!!
 • -3 (5 voturi)    
  Discriminare pe motiv de domiciliu (Marţi, 5 iulie 2011, 19:08)

  tgtfgtftft [anonim]

  Pai nu au fost sanse egale pentru toti absolventii din tara.
  Ierarhizarea notelor este influentata clar de prezenta sau de lipsa camerelor de filmat in clase.
  Ori toti ori niciunul, asa era corect. dar ce sa ne mai miram, numai in Romania se poate ca salariatii statului sa aiba salarii diferite pentru acelasi post in functie de judetul in care locuiesc.
  Toleranta 0 in unele judete asa trebuia numita aceasta actiune.
  Prin lipsa camerelor web din unele judete se schimba destinul la foarte multi din elevii care au promovat acest Bacalaureat pentru ca locul lor la facultate va fi luat de cei care vin cu medii mai mari din judetele nemonitorizate video.
  • +7 (7 voturi)    
   Bai! (Marţi, 5 iulie 2011, 21:31)

   kolo [anonim] i-a raspuns lui tgtfgtftft

   Tu esti genul de persoana inteligenta care nu a priceput. Btw, pentru sustinatorii camerelor web pana si la toaleta, se platesc de la buget. Asa ca cei care credeti ca sunteti smecheri si nu platiti impozitele la statul "hot" ciocul un pic mai mic. Ca nu e pe banii vostrii (de obicei suneti cei mai vocali la "statul are obligatia corectitudinii etc")>

   Faptul ca unii nu au fost prinsi (ca n-au fost camere destule) e cu totul si cu totul alt subiect.

   Cei prinsi sau impiedicati sa fure la BAC nu au voie sa se ascunda dupa "dar la ceilalti a fost altfel". E ca si cum un criminal s-ar apara sustinind ca sunt alte cazuri de omor nerezolvate si ca el de ce sa plateasca.

   Cine fura si e prins trebuie sa plateasca. Trebuie prinsi cat mai multi ca restul sa priceapa ca platesti daca furi. Ce e greu de priceput?
  • 0 (0 voturi)    
   Dreptul de a copia (Miercuri, 6 iulie 2011, 12:12)

   theoana [utilizator] i-a raspuns lui tgtfgtftft

   DISCRIMINÁRE, discriminări, s.f. Acţiunea de a discrimina şi rezultatul ei.
   2. Politică prin care un stat sau o categorie de cetăţeni ai unui stat sunt lipsiţi de anumite DREPTURI pe baza unor considerente neîntemeiate.
 • +12 (12 voturi)    
  Camere (Marţi, 5 iulie 2011, 19:11)

  HP [utilizator]

  Zicea un oltean fraier in articol ca l-ar fi costat 30 de mii de euro achizitionarea camerelor de supraveghere.

  Erau de ajuns 20 de web-camere si un amarat de server, puteau fi chiar si inchiriate sau imprumutate de la net-cafe-uri. Cumparate nu depaseau 200 de euro. Probabil nu ar fi putut fura destul ceva firma de partid si atunci s-a renuntat.

  In alta ordine de idei, la anul mi-as dori sa fie transmise live imaginile de la BAC, pe internet, sa le putem urmari cu totii.

  Vreau sa rad cu lacrimi de frustrarea pitigoilor si sa stiu in fiecare clipa ca un alt mic bitang si-a "ratat viitorul".
 • +10 (10 voturi)    
  Funny (Marţi, 5 iulie 2011, 19:26)

  gl [anonim]

  Ar trebui sa se introduca si in facutlati acest sistem, sa vedem atunci cine mai rezista si acolo. La cati imbecili avem la unitatile de invatamant cred ca s-ar cam goli salile de curs. Dar ce sa-i faci, banul dicteaza. Eu am terminat acu 6 ani o facultate particulara, unde m-am chinuit serios sa nu raman un terchea berchea. Am temrinat si am inceput una la stat (tot platita si aia) ca am zis ca poate se mai leaga ceva de mine. Nivelul (nu stiu din ce cauza) era fffffffff scazut, in sensul ca profesori de calitate (de ex. Marga) te lasau sa treci usor examenele, pe langa faptul ca se prezentau la cursurile programate cam 50% din timp. Asta e nivelul invatamanului si daca nu facem ceva vom ajunge si mai jos.
 • +5 (5 voturi)    
  oau (Marţi, 5 iulie 2011, 19:27)

  octav [anonim]

  baieti puneti mana pe carte si invatati, cand nu se mai poate copia din cauza camerelor ati vazut ce se intampla asa ca ..........
 • +14 (14 voturi)    
  de necrezut (Marţi, 5 iulie 2011, 19:38)

  costa [anonim]

  Pur si simplu halucinant ca mai exista oameni care condamna pe funeriu sau basescu sau pe oricine altcineva in legatura cu BACUL. Acestia sunt copiii celor care in anii comunisti, desi erau conditii absolut egale pentru toti, erau saibari . Ei au trait o continua frustrare, si acum, traiesc cu iluzia ca odrasla lor ,se razbuna pe viata si aduce nivelul de academic in viata lor .Nu suntem practici de loc, numai mindria ne maninca ficatii. nu suntem practici, pentru ca nu observam cum un tehnician sau un meserias de orice, poate cistiga mult mai multi bani cinstiti, decit majoritatea celor care se viseaza inspectori si avocati.
  Odata si odata trebuia cineva sa taie coada pisicii.S-a gasit acum Funeriu, bravo lui, poate ramine in istorie pentru teaba asta.Filozofiile celor care cauta vinovati, nu valoreaza nimic, pentru ca vinovati suntem ABSOLUT TOTI IN PROCENTE EGALE. Funeriu nu a facut decit sa dezveleasca o mica parte , ne-am infricosat cu totii de ce vedem, si aproape am cade la invoiala sa acoperim din nou monstrul, sa nu-l mai vedem.Ce sanse are Romania cu mediocritatile de acum?Zero. Si aici nu este vorba doar de Romania, care suna pentru multi abstract, este vorba de sansa fiecaruia ca invid de a reusi ceva in viata.Sper sa nu fie prea tirziu
  • +3 (3 voturi)    
   studii si meserii (Marţi, 5 iulie 2011, 23:30)

   laurentiu [anonim] i-a raspuns lui costa

   Eu in sfarsit ma bucur deoarece concurenta de la joburile cu studii superioare se va muta la joburile cu studii medii si generale. Concurenta va fii mai acerba pentru ELECTRICIENI, TEHNICIENI, SOFERI, MESERI DE TOATE TIPURILE.
   Prea multi meseriasi cu salarii mari si prea putini absolventi cu studii cu salarii mici.
 • +8 (8 voturi)    
  In Olt s-a copiat la Bac (Marţi, 5 iulie 2011, 20:25)

  ioana [anonim]

  In Olt s-a copiat pe rupte la BAC in special in orasul Bals. Nu au fost camere de supraveghere!
 • +5 (5 voturi)    
  Draku (Marţi, 5 iulie 2011, 21:44)

  Lucifer [anonim]

  adica io ...i-a mancat in cur sa puna in Ro ministru cu studii la nemti si japonezi.
  Cine intelege.....
 • +4 (4 voturi)    
  O dar vai.... (Marţi, 5 iulie 2011, 22:13)

  martianu [anonim]

  Unde e verde, n-au fost camere, oare s-a copiat?
 • +4 (4 voturi)    
  Smecherie romaneasca (Marţi, 5 iulie 2011, 22:17)

  gogu [anonim]

  SMECHERIE ROMANEASCA!!!
  Unde n-au avut deloc pot avea scuza ca n-au avut bani (desi mint), dar acolo unde le-au montat pe hol, ce ziceti?
 • +8 (8 voturi)    
  o natiune de intelectuali (Marţi, 5 iulie 2011, 22:22)

  Trandafir [anonim]

  Si care este problema ca numai 40% au luat BAC-ul?
  Astea inseamna ca din 40% se vor alege cei mai buni medici, profesori, economisti..., in timp ce 60 % vor fi foarte buni zidari, tamplari, instalatori....
  Cred ca e foarte bine asa pentru toata tara.

  Am fi mai fericiti cu o promovabilitate la BAC de 98% si o tara de intelectuali de carton ?
 • +7 (7 voturi)    
  sperante (Marţi, 5 iulie 2011, 23:16)

  spes [anonim]

  Ai dreptate. Boul dupa ce se vede cu bacu cumpara vreo 3 diplome de fakultate, 2 masterate si 1-2 doctorate.
  In mare camerele au rezolvat 80-90% din probleme. Ar trebui ca ministerul sa faca inspectii prin zonele fruntase. Unii nici sa copieze nu-s in stare. Iar statistica e aceeasi peste tot.
  Solutia este bacu pe 3 nivele.
  • +4 (4 voturi)    
   apropo de ,,bou''! (Miercuri, 6 iulie 2011, 7:54)

   nnanae [anonim] i-a raspuns lui spes

   ,,In fata liceului inainte de examenul de bac un taran cu un vitel legat de sfoara. Un profesor care trecea pe acolo se opreste si-l intreaba mirat:

   - Ce faci cu dobitocu asta la liceu, bade?

   - Apai, dom'profesor, dobitocu-i la examen, asta-i numa pila!''=)
 • +1 (1 vot)    
  copiatul si camerele (Miercuri, 6 iulie 2011, 8:11)

  Hehe [anonim]

  atita timp cat exista examene vor fi si copiute.Copiutele au aparut odata cu examenele.Vor disparea odata cu examenele.

  Bacalaureatul asta ar trebui sa aiba totusi teste , care sa fie date in fata unui calculator .
  pe calculator sa fie montata camera .in sala in care sunt calculatoarele sa fie alte camere.Obligatoriu.
  End of Job.( adica s-a terminat cu copiatul).
  • +1 (1 vot)    
   iata in fine o solutie constructiva! (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:29)

   Cristian Ioan [anonim] i-a raspuns lui Hehe

   Sigur, ar fi o idee buna, nu doar "mai multi jandarmi la BAC", ci un sistem de teste care sa elimnine din principiu posibilitatea de copiere!
 • +4 (4 voturi)    
  Recomandarea celor trei "grei" (Miercuri, 6 iulie 2011, 8:24)

  hotnewsfil [utilizator]

  Opozitia considera ca tot ceea ce face ministrul Funeriu este dezastruos, ca acesta a distrus edificiul educational construit, in glorie, de predecesorii sai ilustri, Marga, Andronescu, Anastasiu (cel care a anihilat un partid istoric -PDSR-Cunescu si a instrumentat intrarea FSN/PDSR/PSD in comunitatea social-democrata din Europa).
  Victoras Ponta ii solicita imperios ministrului Funeriu sa ceara sfaturi celor trei 'grei' fosti ministri ai educatiei.
  Sfatul celor trei va fi :
  "Daca vrei sa faci ceva bun pentru invatamantul romanesc, sa nu faci ce am facut noi! Cu mintea de acum (cea de pe urma) si daca am putea da timpul inapoi, am face, si noi, ce faci dumneata acum."
 • 0 (0 voturi)    
  "In 8, procentele de promovabilitate sunt mari sau (Miercuri, 6 iulie 2011, 9:03)

  George [anonim]

  Vorbim de bacalaureat, dar din pacate titlul nu ne ofera clarificari clarifica daca procentele au fost mai mari sau au fost peste medie...
 • -1 (1 vot)    
  Ce... (Miercuri, 6 iulie 2011, 9:41)

  Xulescu [anonim]

  ...sa mai.... inca un lucru facut romaneste.
 • +4 (4 voturi)    
  Inspectoratele "rebele" (Miercuri, 6 iulie 2011, 9:51)

  Viorica Alexandru [utilizator]

  sa fie penalizate.

  Faptul ca printr-o adresa din luna mai s-a transmis aceasta dispozitie, arata ca minsiterul a anticipat intentia unora de a face si din acest aspect unul de fronda politica.

  Niste mizerabili.
 • -1 (3 voturi)    
  Anulate! (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:02)

  ggg [anonim]

  Deoarece examenele nu s-au desfasurat in conditii echitabile pentru toti elevii, examenele sunt nule.

  In Centrele de invatamant care nu au indeplinit conditiile pentru desfasurarea examenelor trebuiesc anularte toate tezele.
  Din cele 11 judete sa fie dati afara din invatamant cei care au au ajutat la frauda: de la inspectori la supraveghetori si din banii lor sa fie organizata o noua sesiune de examene.
 • +3 (3 voturi)    
  ... (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:02)

  stancualexro [utilizator]

  ... doar pentru a observa diferenta de mentalitate ....
  Lucrez in Finlanda acum. Stateam de vorba zilele trecute cu un localnic despre invatamantul din Finlanda. Nu am sa intru in dealii, sunt multe de spus si multe de care am ramas placut surprins, dar ce mi-a placut cel mai mult este ce mi-a spus la un moment dat:
  IN SCOALA LA NOI (Finlanda), DACA UN ELEV ESTE PRINS COPIIND, ESTE MARGINALIZAT DE RESTUL COLEGIILOR FIIND CONSIDERAT HOT
  Cred ca am spus tot cu asta
  • +3 (3 voturi)    
   Eu, in schimb, (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:44)

   Con_stan_tin [utilizator] i-a raspuns lui stancualexro

   sunt constient ca si cand mananc singur stau la masa cu-n hot. Dar trebuie sa cresti mare ca sa-ti dai seama de asta.
 • 0 (2 voturi)    
  Deci tot Braila (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:14)

  Cristi [anonim]

  colcaie de inteligenta.
  • +1 (1 vot)    
   . (Miercuri, 6 iulie 2011, 12:05)

   adi [anonim] i-a raspuns lui Cristi

   Sper ca n'ai zis'o peiorativ, dar intr'adevar braila are niste varfuri care ii ridica mult media
 • 0 (0 voturi)    
  mda (Miercuri, 6 iulie 2011, 12:44)

  Daniel [anonim]

  ar trebui sa ii puna sa redea bacu pe cei din zonele acelea si cu camere de data asta. ori facem treaba bine ori ne lasam de meserie... nu cred ca ii vina ministerului ca a luat decizia sa se puna camere dar e vina lor ca nu a luat masuri sa se implementeze corect in toata tara. asa ca iar facem munca pe jumatate.

  e bine ca se pun camere ca macar daca de Dumnezo nu se mai teme nimeni macar de camere sa se mai teama... copiatori ambulanti...
 • +1 (1 vot)    
  rezerve - copiatul trebuie sa dispara ! (Miercuri, 6 iulie 2011, 13:12)

  fara.... [anonim]

  pana la anul viitor vor avea toate scolile webcam si nu numai pt examene ci si pt intregul proces de invatamant [24/24 ore] din orice unitatea de invatamant
  in turkya acest sistem este folosit de zeci de ani, webcam-urile fiind inlocuite de POLITISTI care supraveghaza atent totul; cine calca pe bec merge direct la politie apoi vin parintii sa-si ia odrasla de acolo cu toata rusinea colectivitatii....; dupa examen lucrarile sunt stranse tot de politisti si duse intr-un nestiut in care se controleaza, deci fara nici o influenta subiectiva; este adevarat ca examenul, chiar toate felurile de exaemne sunt tip grila si sunt usor de controlat ; politia este prezenta in toate ocaziile cand exista ceva care are o miza de concurs, public etc; si la loto, si la acordarea de premii la o reclama si la examene de ocupare de posturi bugetare .. este drept sa fie asa daca nu accepti frauda; din pacate la noi aceste tare ale vietii sunt atat de inradacinate incat numai cu politia se va putea face ceva si in scoli, si la alte forme de intrecerre etc; uite ca acum la turcaleti politia a descurcat ghemul de intrigi in fotbal si au cazut capete mari de tot; deci fara autoritatea exemplara a statului nu vom putea scoate din viata noastra fraudarea si coruptia.
  Min Funeriu sa ia legatura cu Min. Igas pt a pune lucrurile la punct din vreme; cine da inapoi sa fie blestemat !
 • +1 (1 vot)    
  bacalaureatul (Miercuri, 6 iulie 2011, 15:20)

  rebel [anonim]

  In fine ne apucam sa scoatem licentiati cu adevarat, nu doctori, ingineri, chimisti economisti "pe puncte". Dar ar trebui sa se dea , obligatoriu examene serioase si la intrarea i facultati.
  Stiu ca asta nu convine unor parinti si cu atat mai mult unor profesori ( astfel se va imputina puzderia asta de facultati si absolventi fara nici un merit)
  Ma tem insa ca cei cu bani vor mitui in continuare sa-si vada loazele mari "intelectuali".
 • 0 (0 voturi)    
  au distrus tot invatamintul!1 (Miercuri, 6 iulie 2011, 22:41)

  patriot [anonim]

  DE CE NU S-AU PUS IN TOATE JUDETELE CAMERE??SAU NU SE PUNEAU IN NICI-UNUL??ADEVARUL CA INVATAMINTUL IN ROMANIA E VARZA!!BRAVO LOR CELOR CARE AU CONDUS TARA DUPA 1989!!AU CREAT GENARATII CARE NU MAI INVATA!!
 • 0 (0 voturi)    
  daca esti corect esti prost in RO? (Joi, 7 iulie 2011, 12:30)

  eu [anonim]

  Cei care s-au dat "peste cap" sa respecte legea si au facut sacrificii sa puna camere au facut ca absolventii lor sa aiba sanse mai mici la examen, implicit la intrarea in facultati,in comparatie cu cei care nu au fost supravegheati si au luat note mai mari...concluzie...nu e bine sa fi corect in Romania.

  In plus, daca Ministerul Educatiei a ales aceasta masura, buna dealtfel, sa supravegheze examenul, trebuia sa acorde fondurile necesare respectarii ordinului. Alocau doar anul acesta fonduri pt camere video si se puteau folosi multi ani de acum inainte. Nefacand acest lucru, si-au batut joc de copii, neoferindu-le sanse egale pentru viitor
 • 0 (0 voturi)    
  Razvan are dreptate (Joi, 7 iulie 2011, 12:34)

  eu [anonim]

  Razvan are dreptate...ori toti ori niciunul!!!!!...rezultatele BAC-ului sunt folosite, din pacate ,pentru admiterea in facultati. Daca era vorba doar de o statistica, nu era asa o tragedie.

  Ar trebui date examene la intrarea in facultatea anul acesta....din materiile de la bac, ca sa nu fie discutii ca nu au apucat sa se pregateasca.


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by