Dmitri Medvedev l-a atacat dur pe presedintele Romaniei, Traian Basescu, in timpul summitului Rusia - NATO care a avut loc la Soci, a scris ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, pe contul sau de Twitter.

"Medvedev l-a atacat dur pe Basescu cu privire la afirmatiile jignitoare ale acestuia legate de anul 1941. Sunt bucuros ca presedintele m-a sustinut in aceasta chestiune", a scris Rogozin, pe Twiiter.

Ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, a fost primul oficial rus care a criticat declaratiile lui Traian Basescu referitoare la momentul in care trupele romanesti au trecut Prutul.

In 22 iunie, la B1 TV, Traian Basescu a raspuns "Da" la intrebarea "Daca erati la vremea respectiva dadeati acest ordin?" (ordinul lui Ion Antonescu de a trece Prutul - n.red.): "Pentru ca aveam un aliat si aveam de recuperat un teritoriu. Daca aveam conditiile de atunci, probabil as fi facut-o".

Luni, 27 iunie, ambasadorul Rusiei la NATO, Dmitri Rogozin, scrie pe Twitter despre declaratiile lui Basescu "Nu stiu cum altii, dar eu aceasta declaratie a presedintelui roman nu o voi lasa pur si simplu". Si revine cu o alta postare: "In circumscriptia mea electorala din Voronej si acum isi mai amintesc cu neplacere 'operele de arta' ale ocupantilor-fascisti romani. S-au purtat mai rau decat nemtii".