Un turist aflat in stare grava, avand picioarele in putrefactie, cu cangrene, a fost descoperit, luni, intr-un canton parasit, fost sediu de baza salvamont, situat la 2.100 de metri altitudine in Masivul Bucegi, transmite Mediafax. Barbatul a spus ca se afla acolo din 25 iunie.

Turistul a fost recuperat, in noaptea de luni spre marti, de salvamontistii din Busteni. Acestia au fost anuntati, luni seara, de catre niste turisti, ca au descoperit un barbat in stare grava intr-un canton parasit, cladire in care pana in urma cu cativa ani a functionat o baza salvamont, la 2.100 de metri altitudine in Muntii Bucegi, in partea superioara a traseului Jepii Mari.

Barbatul, care are picioarele in putrefactie din cauza cangrenelor, a povestit salvamontistilor ca a urcat singur pe munte in 25 iunie, dupa ce medicii i-au spus ca are probleme medicale si trebuie sa ii amputeze picioarele, precizand ca a vrut sa coboare, dar nu a mai putut.

Turistul este din Bucuresti si are 56 de ani.

El a fost transportat pana in statiunea Busteni, unde a ajuns marti, in jurul orei 4.00, fiind preluat apoi de un echipaj al Serviciului de Ambulanta, a precizat seful Salvamont Busteni.