BAC 2011 UPDATE La un liceu din Iasi nu a mai picat examenul niciun elev la cursurile de zi, din anii 1980

de I.R.     HotNews.ro
Marţi, 5 iulie 2011, 11:05 Actualitate | Esenţial


In ultimii 30 de ani, niciun elev care a urmat cursurile de zi ale Colegiului National "Emil Racovita" din Iasi nu a picat examenul de bacalaureat. Anul acesta, colegiul a avut patru elevi de "zece curat", situandu-se pe primul loc, la egalitate cu un alt colegiu din Iasi, in topul national al liceelor la care s-au obtinut cele mai multe medii de zece, noteaza Mediafax.

UPDATE Directorul colegiului a mentionat pentru HotNews.ro ca informatiile se refera numai la elevii care au urmat cursuri de zi, in randul celor de la seral existand candidati respinsi. El a adaugat ca rezultatele din acest an pot fi consultate pe site-ul liceului, unde cele doua sisteme sunt separate.

Seryl Talpalaru, directorul colegiului, spune ca rezultatele de la bacalaureat nu ar trebui sa mire pe nimeni, pentru ca ele reflecta nivelul de pregatire al absolventilor de liceu.

Cat despre performantele levilor de la "Emil Racovita", Talpalaru spune ca efortul parintilor, colectivul de profesori, precum si descurajarea permanenta a oricarei tentative de frauda sunt motivele care au dus la rezultatele scolare foarte bune ale colegiului.

"Lucram cu elevi ai caror parinti sunt interesati sa investeasca in educatia lor, dar si cu un colectiv de profesori dispus sa dea ore suplimentare", a declarat Seryl Talpalaru.

La Colegiul "Emil Racovita", elevii claselor a XII-a au trecut prin doua simulari, una organizata de Inspectoratul Judetean si una de conducerea liceului, exercitii menite sa-i pregateasca pentru examenul de maturitate.

"Nu poti educa un copil daca ii permiti sa fraudeze", spune directorul iesean. El considera ca elevii sai s-au descurcat atat de bine pentru ca nu s-au bazat pe copiat, fiind obisnuiti cu supravegherea riguroasa pe care liceul o practica de multi ani. Prin urmare, au fost nevoiti sa invete.


Citeste mai multe despre   

9653 vizualizari

 • -11 (11 voturi)    
  fals (Marţi, 5 iulie 2011, 11:19)

  schumi [anonim]

  eu tin minte ca in 2003 au picat cativa...prin urmare nush de unde scoateti faza cu 30 de ani...faptul ca au luat in toamna nu inseamna ca nu au picat in prima faza.
   #showComment
 • -1 (5 voturi)    
  Fals (Marţi, 5 iulie 2011, 11:22)

  Alex [anonim]

  O mare minciuna
  eu am terminat liceul asta si am coleg picat la examenul de bac acuma vreo 10 ani
   #showComment#showComment
 • +4 (4 voturi)    
  Deci se poate... (Marţi, 5 iulie 2011, 11:28)

  roman_roz [utilizator]

  Deci se poate...

  Bravo profesorilor si conducerii acelui liceu!
 • +7 (7 voturi)    
  Si eu am absolvit aici.. (Marţi, 5 iulie 2011, 11:40)

  Bogdan [anonim]

  Si cam toata lumea ( de la invatamantul de ZI - Atentie!!! ) lua BAC-ul. Racovita are si Seral care e o rusine pentru un colegiu asa de puternic. Totusi am auzit ca nivelul de pregatire a mai scazut. Mi-a comunicat asta un fost profesor de fizica care a plecat ca nu mai avea cu cine sa lucreze. Au invadat liceul tot felul de copii de parveniti care cauta renumele liceului. Oricum, eu ma laud ca am terminat Racovita si sper sa fac asta si peste 20 de ani.
   #showComment
 • -2 (2 voturi)    
  Fals (Marţi, 5 iulie 2011, 11:47)

  Radu [anonim]

  http://www.bzi.ro/public/pdf/rezultate_bacalaureat_iasi.pdf
   #showComment
 • +2 (2 voturi)    
  Stiu sigur ca au fost care au mai picat .. (Marţi, 5 iulie 2011, 11:49)

  ov [anonim]

  In prima sesiune au fost care au mai picat, dar in a 2-a niciodata. Stiu personal acum vreo 7 ani ca au picat. Si sa nu va ganditi ca sunt elevi diferiti de ceilalti, doar ca intr-adevar un interes mai mare al profesorilor. Intr-o vreme primise porecla "Bastille" pentru ca nu puteai sa intri/iesi din liceu dupa ora de incepere a cursurilor sau inainte de sfarsit. In timp s-a deschis, au observat ca nu prea merge sa tii elevi cu forta in liceu.
 • +1 (3 voturi)    
  eh, lasati de la voi (Marţi, 5 iulie 2011, 11:53)

  cristi [anonim]

  E nevoie de o "poveste de succes".
 • +3 (3 voturi)    
  Un liceu in care elevii sunt indopati cu carte! (Marţi, 5 iulie 2011, 12:00)

  AS [anonim]

  Elevul rezolva sute de probleme intr-o vacanta de 2 saptamani! De aici rezultatul...
   #showComment#showComment
 • +3 (3 voturi)    
  LER (Marţi, 5 iulie 2011, 12:10)

  Mano [anonim]

  In perioada in care eram eu elev la Racovita i se zicea "Liceul de Exterminare Rapida" sau "Bastilia"!
   #showComment
 • +1 (3 voturi)    
  fals (Marţi, 5 iulie 2011, 12:14)

  sebau [anonim]

  in 2000 au picat 2. profii de la negruzzi de corectau la racovita au picat 2 copii, la mate parca. de aceea s-a incalcat "pactul" si profii de la racovita ce corectau la negruzzi au picat 4 elevi. (eu nu am fost picat, insa "domnu" trandafir a uitat sa corecteze 2 pagini din lucrarea mea la mate, precum a recunoscut la contestatie). nu e totul miere si lapte, si liceul racovita are buruienile lui.
 • -1 (3 voturi)    
  supraveghere (Marţi, 5 iulie 2011, 12:19)

  constantinul [utilizator]

  Precizati, va rog, cate camere de supraveghere au fost instalate in acest liceu, anul asta.
  De asemenea, dintre aceste camere, cate au fost instalate in salile de examen.

  Nu de alta, dar cunosc si eu o gramada de "mari" licee si colegii unde, in ultimii 300 de ani, au absolvit o gramada de analfabeti cu diploma, si unde, in anul asta n-a luat bacul nici macar una bucata de "copil stresat de camera de supraveghere".

  Terminati cu miturile din categoria "romanii e mai deshtepti decat americamii"... dar, numai daca nu-s stresati de vreun examen corect!
   #showComment
 • 0 (2 voturi)    
  Greu de crezut... (Marţi, 5 iulie 2011, 12:21)

  Andrei [anonim]

  Imi vine destul de greu sa cred ca in sesiunea asta chiar nu a picat nimeni din liceul ala. Adica subiectele de anul acesta nu au fost chiar atat de grele cum se vaitau unii, insa in fiecare liceu este cel putin cate un elev care pune accent pe orice altceva decat pe invatat.
   #showComment#showComment
 • -3 (3 voturi)    
  aberant (Marţi, 5 iulie 2011, 12:35)

  ady [anonim]

  daca luati la puricat toate liceele..din '90 si pana recent n-a picat nimeni ..subiectele erau scrise pe tabla de catre cadre
   #showComment
 • +3 (3 voturi)    
  Exterminare rapida, Bastilia... (Marţi, 5 iulie 2011, 12:48)

  CD [anonim]

  Astfel de asocieri nu-s nici rare, nici noi. Ca unul care am absolvit un liceu cu regim intrucatva asemanator, imi amintesc chiar si de Bacovia si-a sa elegie, "liceu, cimitir al tineretii mele..." Toti ne plangem in momentele respective, dar cei mai multi ajungem sa apreciem, peste ani, rigiditatea cu care au fost impuse regulile si mentinute standardele. Tot asa cum eu, bunaoara, am ajuns sa apreciez si alea noua luni de armata...
  Asta-i pretul care trebuie platit -- sute de probleme in vacanta, disciplina, severitate sau chiar duritate, tinut in liceu cu forta, daca e nevoie (oricum e vb de forta si duritate la figurat) samd -- daca vrei un nivel mediu cat mai ridicat.
  Altfel, sigur, varfuri vor exista intotdeauna, acei tineri care rup cartea si daca-i lasi singuri acasa, de capul lor. Insa media e formata din copii-adolescenti inca imaturi, neformati, nesiguri pe valorile lor. Lasa-i de izbeliste, in boii lor, sa faca ce-i taie capul in numele unor libertati excesive si prost intelese si se va alege de ei... ce se vede. Si asta tocmai cand concurenta in viata este tot mai intensa.
  Imi pare asadar rau sa aud ca si la Racovita se relaxeaza standardele, daca asa stau lucrurile. Drum cu sens unic.
  In 1994, toata clasa "de dirigentie" de la Edmond Nicolau a sotiei mele a luat bacalaureatul; din cei 32, 24 au intrat "din prima" la diverse facultati de stat. Vreo 4-5 ani mai tarziu, urmatorii au luat bac-ul cam doua treimi, dar numai patru sau cinci au mers mai departe. Inca un ciclu si, din populatia de copii proaspat imbogatiti din Pipera si Tunari, plini de tupeu, ifose si aur, mai putin de un sfert au luat bacul si niciunul nu si-a pus macar problema sa dea la facultate. Iar anul asta inteleg ca liceul a obtinut uluitoarea contraperformanta de a avea un singur elev care a luat examenul.
  Daca sunt scapate din mana, lucrurile se pot deteriora extrem de rapid.
 • +4 (4 voturi)    
  vorbiti aiurea (Marţi, 5 iulie 2011, 12:49)

  radu [anonim]

  Toti cei care va mirati ca nu a picat niciunul, aveti o parere foarte deformata despre invatamantul la noi. Eu sunt de la Colegiul "Emil Racovita" din Cluj si nici de la noi nu a picat niciun elev anul asta. La liceele bune, nu a fost o mare diferenta in rezultate. Doar proba de matematica a pus ceva mai multe probleme. Diferenta mare e data de faptul ca fiindca nu s-a mai putut copia, in liceele mai slabe s-a ajuns de la promovabilitate de 50 la suta la 10 la suta sau chiar 0. Eu am terminat clasa a 11-a si am un coleg care sta in camin si care e mai slabut la matematica, in sensul ca trece tot timpul cu 5 clasa. Acesta a fost rugat de un coleg de camin din liceul de transporturi sa dea simularea in locul lui, deoarece daca nu ia 3, nu il lasa profii sa dea bacul in vara. Si s-a dus a doua zi, fara sa invete nimic si a luat parca 6, nota care a fost cea mai mare din tot liceul. Vedeti, la noi asta e problema. Nu mai exista scoli profesionale si este o diferenta imensa intre licee. Chiar daca esti o loaza, daca in a 9-a esti in stare sa intri la un liceu unde se intra cu media 9.50 cum este Racovita din Iasi, atunci cat de cat te duce capul sa iei macar un 6 in Bac. Pe mine sincer m-ar fi mirat sa pice vreunul. Si dupa reputatia liceului, cred ca ar fi ultimul loc in care s-ar fura
 • +2 (2 voturi)    
  EI, UITE CA SE POATE!!! (Marţi, 5 iulie 2011, 12:54)

  Mia [anonim]

  Si mai sunt si elevi care invata in tara asta... si mai sunt si profesori care isi fac meseria cu dedicatie... si prin urmare se dovedeste odata-n plus ca loazele care au picat, au picat pentru ca pur si simplu nu au invatat, contand probabil pe faptul ca vor putea copia, ca doar devenise o traditie copiatul la bac (si probabil faza cu camerele de supraveghere le-a incurcat planurile). Slava Domnului ca mai sunt si licee care se straduiesc sa scoata OAMENI din adolescentii nostri, NU REBUTURI, caci acum se vede clar cat pret s-a pus pe educatie in ultimii ani si vorba ceea, generatiile astea or sa duca Romania in spate (inainte sau inapoi, Dumnezeu cu mila!) peste vreo 10-20 de ani!
 • +3 (3 voturi)    
  BRAVO LOR!!! CINSTE ELEVILOR SI PROFESORILOR LOR!! (Marţi, 5 iulie 2011, 12:57)

  Mia [anonim]

  Am uitat sa adaug: BRAVO LOR!!! CINSTE ELEVILOR SI PROFESORILOR LOR!!!!!!
 • +2 (2 voturi)    
  PROFESORI (Marţi, 5 iulie 2011, 12:59)

  dan [anonim]

  Profesori merita stima si respect.este un nou inceput.sper sa ne indreptam spre cinste si onoare.
 • 0 (0 voturi)    
  Licee bune (Marţi, 5 iulie 2011, 13:16)

  Andrei [anonim]

  ceea ce spui Radu, suna foarte bine, insa incepand de la liceu incep problemele. Nu stiu daca la Racoviteanu se intra cu ceva probe la vreo materie inainte, insa la multe licee nu se intra si te trezesti ca-ti vine un elev din zona rurala unde se iau note pe ochi frumosi si care nu stie decat sa scrie, sa citeasca si sa faca cateva calcule de baza si nimic mai mult. Un astfel de elev cu note numai de 9 si 10 poate intra la orice liceu unde nu se dau probe si intra printre primii. Problemele pentru el incep din clasa a noua cand vede ca nu intelege absolut nimic din ce se preda si asa ajunge incet incet la bac unde greu trece, daca are noroc.

  Cat despre ce spuneai tu de licee bune... Eu zic ca asta tine si de elevi dar si de profesori. Licee de top sunt LVA (Liceul Vasile Alecsandri din Galati) unde au picat destul de multi, liceu care este pe locul 3 in tara. Revenind la ideea de la care am plecat, daca profesorii isi dau tot interesul de a-i invata pe elevi ceea ce trebuie, atunci se va ajunge la rezultate ca cel mentionat in articol, dar nu doar profesorul trebuie sa-si dea interesul cat si elevul, sa invete si sa lucreze ceea ce i se da si in plus, daca e nevoie.

  Corect?
 • -2 (2 voturi)    
  there's something fishy here (Marţi, 5 iulie 2011, 14:34)

  AlexRmF [anonim]

  eu tocmai liceele astea elitiste le privesc ca mari fraudatoare.. cum ar fi fost daca le picau elevi la bac? nu cred ca bine pentru imagine... sunt sigur ca si daca ar fi fost unii in pericol, au fost ajutati sa promoveze pentru a nu strica imaginea liceelor. asta se vede dupa anii de liceu, cand valorile se echilibreaza, mai ales datorita faptului ca toata "toceala" din scoala+liceu+facultate nu ajuta deloc in lumea reala (cel putin in Romania)
  astia ar trebui sa faca materiile sa aiba un sens, nu sa faca BAC-ul mai strict
 • 0 (0 voturi)    
  ce de lume (Miercuri, 6 iulie 2011, 10:21)

  Gianni [utilizator]

  ce de-a ieseni citesc hotnews..si tot nichita e primar:( cu cel mai "mic" salariu
 • 0 (0 voturi)    
  acolo nu au fost anul acesta camere video (Joi, 7 iulie 2011, 11:52)

  eu [anonim]

  ...deci, fara camere video se poate lua 10 "curat"
 • 0 (0 voturi)    
  sa se puna camere (Vineri, 8 iulie 2011, 18:54)

  Daniel [anonim]

  buna ziua,
  eu spun ca este o vrajeala de toata regula.. de ce? sa se incurajeze iasul... ma lasati cu vrajeala? Ia sa puna camere si apoi sa se faca statistica ..... batem apa atat ca Iasul asta.. daca era asa numai veneau toti de acolo sa se angajeze in Bucuresti.. de ce nu fac acolo locuri de munca daca tot sunt asa de buni.. credeti ca nu bate la ,,ochii, ca nimeni nu pica examenul? ba din contra o sa le bage camere. atunci sa vedem ce motiv or sa aiba... dar nici nu imi bat capul... ca oricum este o spalare de creier pe internet si la televizor... asa ca succes si aveti incredere in ce vedeti..


Abonare la comentarii cu RSS

Buchete.ro de 12 Ani: Florarie Online cu Livrare Flori la Domiciliu in Bucuresti

ESRI

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri

Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.
hosted by
powered by
developed by
mobile version