Promovabilitatea scazuta de la Bacalaureatul din acest an (de aproximativ 50%) obliga universitatile sa organizeze o a doua admitere, in toamna. Anuntul a fost facut pentru HotNews.ro de rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara, Nicolae Robu. Acesta a declarat ca "este trist ca acestea sunt rezultatele, dar aveam nevoie de un moment al adevarului". "Eu cred ca este foarte bine ca s-au luat masuri pentru ca BAC-ul sa se desfasoare in bune conditii, pentru a se impiedica odata pentru totdeauna copiatul", a continuat Robu.

Rectorul Universitatii Politehnica din Timisoara a precizat ca, "daca acesta este nivelul de pregatire al absolventilor de liceu, nu avem decat sa luam masurile de rigoare pentru ca promovabilitatea sa poata fi mai buna, in conditii normale de examinare si fara scaderea exigentei".

Referitor la admiterea absolventilor de liceu in invatamantul superior, Robu a anuntat ca, "in universitati vom avea, fara indoiala, de organizat o a doua sesiune de admitere in toamna, pentru ca nu avem cum sa ne ocupam locurile acum". "Eu sper ca, dupa acest dus rece, elevii se vor pune pe invatat si la toamna vor obtine rezultate mai bune", a punctat acesta.

Intrebat daca rezultatul nu va fi totusi acela, daca in sesiunea din toamna a Bacalaureatului conditiile de examen vor fi mai relaxate si vor reusi sa treaca majoritatea celor picati acum, Robu a precizat: "ar fi o mare greseala ca la toamna conditiile sa fie mai relaxate. Trebuie sa tinem stacheta la acelasi nivel si sa ii facem pe copii sa inteleaga ca trebuie sa se pregateasca. Nu ma indoiesc ca au potential sa invete mult mai bine decat au facut-o, numai ca au fost obisnuiti ca se poate si fara munca".

Citeste si: