O centralizare partiala a rezultatelor obtinute la sesiunea iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 arata ca aproximativ 45% dintre elevi au promovat examenul in acest an, la nivel national. Procentul final de promovabilitate al Bacalaureatului va fi centralizat pana duminica seara.

In 2010, promovabilitatea la prima sesiune a Bacalaureatului a fost de 67,4%, cea mai slaba din ultimul deceniu. Din anul 2000, rata de promovabilitate la examenul de bacalaureat nu a coborat la nivel national sub pragul de 75%.

In 2009, peste 78% dintre elevii care au sustinut examenul de bacalaureat au promovat, dupa solutionarea contestatiilor depuse de candidati. In 2008, procentul exact al candidatilor care au obtinut media minima de promovare, adica 6, a fost de 78,26%, fata de 80,78%, in 2007.

Reamintim ca un numar de 661 de elevi au fost eliminati de la toate probele scrise, in cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011. Acestia au fost dati afara din examene pentru frauda sau tentativa de frauda, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului Educatiei. Numarul elevilor eliminati in aceasta sesiune este dublu fata de cel inregistrat anul trecut, tot in sesiunea iunie-iulie.

Sambata, 127 de lucrari de la bacalaureat ale unor elevi din Caras Severin au fost anulate. Este vorba de lucrari apartinand unor elevi de la Grupul Scolar Auto si Liceul Forestier. S-a dovedit ca lucrarile erau identice. Politia a demarat o ancheta in acest caz.

Tot sambata, 98 de lucrari la proba scrisa de Limba si literatura romana din cadrul sesiunii iunie-iulie a Bacalaureatului 2011 au fost anulate. Candidatii eliminati din BAC au sustinut probele la centrul de examen "Romulus Paraschivoiu" din localitatea Lovrin, judetul Timis.

Citeste si: