Un barbat aflat la volanul unui autoturism BMW inmatriculat in Bucuresti a fost prins joi seara de politisti, in urma unui control, conducand cu 225 de kilometri la ora pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, el fiind amendat cu peste 600 de lei si ramanand fara permis auto, transmite Mediafax.

Barbatul se deplasa dinspre Capitala spre Ramnicu Valcea.

"A fost inregistrat cu noul tip de radar, este record de viteza pe A1 in acest an. Soferul a motivat ca l-a suparat alt autovehicul cu putere similara si a vrut sa demonstreze ca este mai bun. De aceasta data a pierdut. Pe A1, unde limita de viteza este de 130 de kilometri la ora, barbatul a circulat cu 225 de kilomstri la ora. A ramas pieton pentru trei luni si a fost amendat cu 603 lei", a declarat Carol Varna, seful Politiei Autostrazi.

Politistii au facut, joi, un control pe Autostrada Bucuresti-Pitesti, in urma caruia au fost date amenzi in valoare de peste 100.000 de lei.

"In cele patru ore de actiune s-au dat 223 de sanctiuni in valoare 103.500 de lei, au fost retrase 38 de certificate de inmatriculare pentru defectiuni tehnice si 41 de sanctiuni pentru viteza. De asemenea, au fost retinute cinci permise de conducere, dintre care doua pentru viteza si a fost constatata o infractiune, un sofer care conducea cu permisul suspendat", a mai spus comisar sef Carol Varna.

Varna a precizat ca noul tip de radar utilizat este "imbatabil".

"Este pe unde laser, are derulare secventiala, nu poate fi detectat de soferi si are capacitate de vizualizare si inregistrare de la distanta de 1.200 de metri. Avem doua astfel de radare la Politia Autostrazi si speram sa mai avem si altele", a afirmat Varna.