Un barbat cautat pentru a-si ispasi o pedeapsa cu inchisoarea a fost capturat, joi seara, pe Aeroportul Henri Coanda din Otopeni, vineri dimineata el urmand a fi predat autoritatilor din Deva, insa a profitat de neatentia unui politist de frontiera si a fugit, au informat surse oficiale, potrivit Mediafax.

Barbatul vroia sa paraseasca Romania, joi, in jurul orei 18.00, el avand bilet de avion catre Viena. In urma verificarilor, politistii de frontiera au constatat ca acesta fusese condamnat la detentie, pe numele sau fiind emis un mandat de executare a pedepsei de catre Judecatoria din Deva.

Astfel, barbatul a ramas in custodia politiei de frontiera pana il prelua o escorta a politiei hunedorene, asteptata vineri.

Vineri dimineata, profitand de neatentia unui politist, barbatul a fugit. El nu fusese incatusat, intrucat nu era "periculos".

La scurt timp, autoritatile au constatat disparitia urmaritului si au institutit filtre de cautare, inclusiv pe drumuri.

La Aeroportul Otopeni s-a deplasat o comisie de ancheta a Inspectoratului General al Politiei de Frontiera care investigheaza neglijenta din acest caz, urmand a lua masurile legale.