27 de perchezitii la care participa aproximativ 250 de politisti au loc joi dimineata la locuinta directorului postului de televiziune OTV, Doru Iuga, si la locuintele altor 26 de persoane, vizate de o ancheta a Parchetului Tribunalului Bucuresti privind infractiuni de proxenetism si prostitutie masculina, anunta Mediafax. Politistii au si mandate de aducere pentru cei 27 de suspecti. Surse judiciare citate de Mediafax sustin, insa, ca directorul OTV nu este acuzat de proxenetism, el fiind doar unul dintre clientii retelei anchetate.

Perchezitiile au fost declansate joi dimineata in Capitala, actiunea fiind coordonata de Parchetul Tribunalului Bucuresti - Sectia Urmarire Penala, iar la acestea participa Serviciul Omoruri din Politie, Directia Investigatii Criminale din Politia Romana, Serviciul Investigatii Criminale din Politia Capitalei, Serviciul Furturi Auto, Serviciul Criminalistic, Brigada Politiei Rutiere, zece sectii de politie din Capitala si luptatori ai SPIR si SIAS.

Actiunea a fost declansata in urma constituirii unui dosar penal la Parchet vizand infractiuni de proxenetism si prostitutie masculina. Toate persoanele implicate in acest caz sunt barbati care aveau fie rolul de proxeneti, fie se prostituau, fie erau clienti. Unii dintre acestia erau proxeneti, dar se si prostituau, iar altii sunt suspectati inclusiv de racolare de minori si act sexual cu un minor.

Printre persoanele vizate in dosar se numara si mai multi oameni de afaceri, afirma sursele judiciare citate de Mediafax.

Potrivit acelorasi surse, procurorii pot cere arestarea preventiva chiar si a clientilor retelei daca se va dovedi ca acestia au intretinut relatii sexuale cu persoane minore si aveau cunostinta de acest fapt.

Aproape toti membrii retelei acuzate de infractiuni de proxenetism si prostitutie masculina au fost deja adusi la Politia Capitalei, unde vor fi audiati.

Procurorii Parchetului Tribunalului Bucuresti au in vedere ca vineri sa inainteze Tribunalului Capitalei propuneri de arestare preventiva a acuzatilor, au mai sustinut sursele citate.