UPDATE 37 elevi din Bucuresti au fost eliminati miercuri, 29 iunie, la proba obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului 2011, potrivit unui centralizator al Ministerului Educaţiei, citat de Agerpres. In Bucuresti, pentru prima sesiune de Bacalaureat s-au inscris 22.000 de candidati. La Arad au fost eliminati zece candidati, in Gorj un elev a fost dat afara din examen, iar un profesor a lesinat in timpul sustinerii probelor. Candidatii eliminati nu vor mai avea dreptul sa sustina urmatoarele doua sesiuni ale examenului de bacalaureat.

Zece candidati au fost eliminati in Arad de la a doua proba scrisa a Bacalaureatului, pentru ca au copiat sau nu au predat telefoanele mobile. Patru candidati au sustinut examenul mai tarziu, cu subiectele de rezerva, pentru ca au fost blocati in trafic, transmite Agerpres. Cei zece elevi dati afara din examen sunt de la trei licee din municipiul Arad si de la liceele din Lipova si Santana.

Majoritatea celor eliminati au fost prinsi in timp ce copiau din carti, carnetele sau de pe fituici, dar au fost si doi candidati prinsi cu telefoane mobile asupra lor. In judetul Arad, bacalaureatul este organizat in 12 centre de examen, la care se adauga cinci subcomisii, iar evaluarea lucrarilor celor 4.641 de candidati inscrisi se face in patru centre zonale de evaluare, potrivit sursei citate.

In Gorj, un elev de la centrul de examinare din orasul Rovinari a fost eliminat pentru ca a intrat cu telefonul mobil in sala de examen, iar un profesor supraveghetor de la un colegiu din Targu-Jiu a ajuns la spital dupa ce a lesinat.

Citeste si: