BAC 2011 Elevii au sustinut proba scrisa obligatorie a profilului: examenele de Matematica si Istorie

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Miercuri, 29 iunie 2011, 8:36 Actualitate | Esenţial


Miercuri, 29 iunie, elevii au sustinut proba scrisa obligatorie a profilului din cadrul Bacalaureatului 2011: examenele de Matematica si Istorie. Examenul de Istorie a fost sustinut de absolventii de la profilurile umanist, artistic, pedagogic, educatie fizica si sport, teologic, iar examenul de Matematica de absolventii de la profilurile real, servicii, resurse naturale si protectia mediului, tehnic, pedagogic si militar. Peste 2.600 de politisti asigura ordinea si siguranta publica in preajma celor 1.422 de unitati de invatamant unde se sustin examenele. La proba de Limba si literatura romana, peste 230 de elevi au fost dati afara din examen pentru copiat. Incepand din acest an, elevii prinsi copiind la vreuna dintre probe nu vor mai putea da BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni.

Vezi aici:

UPDATE (10:50):
Mai multe apeluri la linia verde alocata de Minister au semnalat nereguli in unele centre de examen

Pana la aceasta ora, au fost primite 6 apeluri la linia verde alocata de Ministerul Educatiei. Persoanele au semnalat existenta unor nereguli in unele centre de examen, au declarat pentru HotNews.ro reprezentantii Ministerului. La probele scrise din cadrul Bacalaureatului 2011 au fost primite in jur de 15-20 de astfel de apeluri, zilnic. 

La inceputul examenelor de BAC, Ministerul Educatiei a alocat linia telefonica gratuita 0800801100 la care cetatenii pot semnala orice neregula constatata in organizarea si derularea examenului national de bacalaureat.

UPDATE (9:00)
: Subiectele au fost transmise si preluate in conditii de securitate in toate centrele de examen. Examenul incepe in conditii normale

Ministerul Educatiei a anuntat ca subiectele au fost transmise si preluate in conditii de securitate in toate cele 741 de centre de examen, aplicandu-se procedurile electronice de securitate. "Prin urmare, aceasta proba, programata astazi, 29 iunie, incepe la ora 9.00, conform graficului initial", precizeaza Ministerul.

Proba va fi sustinuta de aproximativ 210.000 elevi, diferentiat, in functie de filiera, profil si specializare, dupa cum urmeaza: matematica (pentru profilul real din filiera teoretica, pentru toate profilurile din filiera tehnologica si pentru profilul militar, respectiv pedagogic - specializarea invatatori-educatoare din filiera vocationala) si istorie (pentru profilul umanist din filiera teoretica si pentru toate profilurile si specializarile din filiera vocationala, cu exceptia specializarii invatatori-educatoare).

In Bucuresti, la Bacalaureat s-au inscris aproximativ 22.000 de elevi, examenul fiind organizat in 71 de centre, in 60 fiind instalate camere de supraveghere video, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, prof. Marian Banu, citat de Mediafax.

"Ce ati vazut in vami veti vedea si in Educatie", avertiza in urma cu o luna ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizand ca examenul este aproape identic cu cel de anul trecut, modificarile fiind minore si vizand prevenirea fraudei.

Citeste si:
Calendarul Examenului de Bacalaureat 2011

6-8 iunie      Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in
                     limba romana - proba A (proba orala)
8-10 iunie    Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in
                     limba materna - proba B (proba orala)
13-17 iunie  Evaluarea competentelor digitale - proba D (proba
                    scrisa/practica)
20-23 iunie  Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de
                     circulatie internationala - proba C (proba orala, scrisa si practica)
27 iunie        Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
28 iunie        Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa
29 iunie        Proba obligatorie a profilului - proba E)c) (istorie pentru profilurile umanist, artistic, pedagogic - bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor activitati extrascolare -, educatie fizica si sport, teologic si matematica pentru celelalte profiluri) - proba scrisa
1 iulie           Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic) - proba scrisa
3 iulie         Afisarea rezultatelor
4 iulie          Depunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)
5-7 iulie       Rezolvarea contestatiilor
8 iulie          Afisarea rezultatelor finale

Urmatorul examen din cadrul Bacalaureatului este si ultimul din sesiunea iunie-iulie: Proba la alegere a profilului si specializarii, care se va desfasura pe 1 iulie. Rezultatele vor fi afisate in 3 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse pe 4 iulie, intre orele 8.00 si 12.00. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 5 si 7 iulie, iar afisarea acestora in 8 iulie.

Accesul candidatilor in centrul de examen

Accesul candidatilor in centrul de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30. La accesul elevilor in centrul de examen se procedeaza astfel:
 • un cadru didactic si un membru al personalului de paza solicita la intrarea fiecarui candidat prezentarea actului de identitate si verifica daca fotografiile corespund;
 • candidatii sunt indrumati spre zona din centrul de examen unde se gasesc salile de examen;
 • candidatii care au materiale/obiecte nepermise in sala de examen sunt indrumati spre sala de depozitare a acestora.
 • Candidatul care are asupra sa materiale nepermise in sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, insemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) va primi o punga/plic in care sa le introduca, impreuna cu o declaratie tip in care se mentioneaza numele si prenumele si obiectele personale care vor fi depozitate si va fi indrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
 • Dupa ce au trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise in sala de examen), candidatii se deplaseaza spre sala de examen, unde sunt repartizati conform tabelelor afisate pe usi.
 • Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, si, dupa caz, la sanctionarea asistentilor.
 • Candidatii se aseaza cate unul in banca, in ordine alfabetica, in functie de disciplina si de tipul de subiect primit, conform listelor afisate. Fiecare candidat primeste o coala de hartie tipizata, pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui, toate prenumele personale, in ordinea in care sunt trecute in actul de identitate si completeaza citet celelalte date de pe coltul ce urmeaza a fi lipit. 
 • Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrarii scrise, candidatii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor folosesc numai creion negru
A doua sesiune a Bacalaureatului 2011

Inscrierea candidatilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face intre 11 si 15 august, iar evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana va avea loc in zilele de 22 si 23 august, potrivit Agerpres. Intre 22 si 24 august vor fi evaluate competentele de comunicare la limba materna, in zilele de 23 si 24 august la limba de circulatie internationala, iar in zilele de 25 si 26 august se va face evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise vor incepe in data de 29 august cu cea de limba si literatura romana, care va fi urmata in 30 august de cea la limba materna si in 31 august de proba obligatorie a profilului. In data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si a specializarii. Afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie pana la ora 16.00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie.

Politia Romana a anuntat ca politistii vor asigura masurile de ordine si siguranta publica la cele 1.422 de unitati de invatamant din intreaga tara in care va avea loc examenul. In acest sens vor actiona 2.686 de politisti (2.143 de la structurile de ordine publica, 466 de la structurile de politie rutiera, alaturi de 77 de specialisti din cadrul structurilor de investigatii criminale).

Citeste si:
Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

16324 vizualizari

 • -2 (2 voturi)    
  2.600 de politisti asigura ordinea si siguranta p (Miercuri, 29 iunie 2011, 9:04)

  georget [anonim]

  Si eu credeam ca este o manifestare pasnica...
  Acum este momentul pt hotii de tot felul, politistii sunt ocupati cu paza scolilor ..
 • 0 (0 voturi)    
  istorie (Miercuri, 29 iunie 2011, 9:41)

  lavi [anonim]

  neatza!stie careva ce a picat la partea a-3-a la istorie?multumesc
  • 0 (0 voturi)    
   neata (Miercuri, 29 iunie 2011, 10:28)

   rosoiuroxana [anonim] i-a raspuns lui lavi

   la mate m2 stie cineva?
 • 0 (0 voturi)    
  Perla ce-am perlit (Miercuri, 29 iunie 2011, 9:56)

  Invincible [utilizator]

  Sa curga "perlelel"!
 • 0 (0 voturi)    
  bac (Miercuri, 29 iunie 2011, 10:07)

  gabriel [anonim]

  Ar fi bine sa existe corectitudine in toate centrele.Din pacate exista distribuiri preferentiale in salile de examen (de ex. elevi numai dintr-o anumita clasa in aceeasi sala nu amestecati cu altii in ordine alfabetica) si supraveghetori "agreati".Interesanta situatie mai ales ca au fost si controale de la inspectoratul scolar judetean.
  Atunci putem vorbi de corectitudine? Atunci sa primeasca toti elevii astfel de "sprijin"
 • 0 (0 voturi)    
  istorie (Miercuri, 29 iunie 2011, 10:21)

  anne [anonim]

  Stie cineva ce s-a dat la istorie?(sub III)
 • 0 (0 voturi)    
  ... (Miercuri, 29 iunie 2011, 10:31)

  ... [anonim]

  ce a picat la istorie?
 • 0 (0 voturi)    
  va fi depunctat? (Miercuri, 29 iunie 2011, 10:49)

  batrinelul [anonim]

  Flacaul meu are azi mate; nu vreau sa mi-l laud dar "mananca mate pe paine"; nu am reusit aseara sa-l convig sa scrie rezolvarile in limba romana si nu in engleza; mi-a zis ca "atata timp cit suntem intrati in Conunitatea Europeana nu au ce sa-mi fac! mie-mi place riscul" Vreau pareri de la voi ca eu inima cat un purice; va fi depunctat daca va scrie in engleza?
  • 0 (0 voturi)    
   raspuns batrinelul (Miercuri, 29 iunie 2011, 11:25)

   tinerelul [anonim] i-a raspuns lui batrinelul

   Flacaul dvs reprezinta o mare parte din ce e in neregula in Romania. DE CE SA SCRII IN ENGLEZA?! Daca eu as fi profesor corector, nici nu m-as uita pe lucrarea respectiva. Faptul ca "flacaul" a scris lucrarea in engleza e un exemplu de snobism si de inconstienta. Cum sa iti asumi riscul de a rata un examen atat de important in viata doar CA SA SCRII IN ENGLEZA??!! CA SA CE??!! CE OBTII DIN ASTA?! Atitudinea flacaului este dovada de meltenism si cocalarism. Nu cred ca ar trebui sa va laudati cu asa ceva (faptul ca ati spus "nu vreau sa mi-l laud" nu inseamna ca nu il laudati)
   • 0 (0 voturi)    
    Singapore il paste p'asta micul (Miercuri, 29 iunie 2011, 11:59)

    batrinelul [anonim] i-a raspuns lui tinerelul

    Multumesc mult pentru raspuns! Acest al 4-lea copil la meu (mezinul, care da azi mate) este la fel ca ceilati 3 copii ai mei (cea mare este doctorita cardioloaga USA, al 2lea conduce un santier naval in Singapore, a 3-a are o afacere prospera in Canada). Mezinul este cel mai dotat intelectual iar daca va esua bacul va pleca in Singapore pentru ca stie vreo 5 limbi straine iar frate-su are nevoie de un translator
    • 0 (0 voturi)    
     raspuns batrinelul (Miercuri, 29 iunie 2011, 12:57)

     tinerelul [anonim] i-a raspuns lui batrinelul

     Nu contest intelectul copiilor dvs., dar nu sunt curios de ce fac ei si nu era nevoie ca dvs sa ii laudati.
     Degeaba stie miliarde de limbi straine daca nu are bunul simt ca atunci cand este in Romania sa vorbeasca romaneste, mai ales in circumstante de examen.
     Eu cred ca ar fi trebuit sa mai ceara inca 4 foi de examen, si sa scrie aceeasi rezolvare in cele 5 limbi pe care le stie.
    • 0 (0 voturi)    
     wow... (Miercuri, 29 iunie 2011, 12:59)

     lumi [anonim] i-a raspuns lui batrinelul

     doamna, ati vazut filmul everybody`s fine cu robert de niro? asa credea si el ca are copii realizati prin tari straine...in schimb fetele erau prostiuate si baietii drogati :)).....flacaul dumneavoastra este un ratat. pun pariu ca nu are nici un prieten. eu zic sa va inchideti toti in casa, cand vin ei in vizita din tari straine, si sa aruncati cheia pe geam si sa dati drumul la gaze. btw:" doctorita cardioloaga" zice tanti Mita de la coada vacii. sau dumneavoastra vb cu copiii una din cele 5 limbi straine pe care le stiu ei? n-ati ajuns inca la romana a?
  • +1 (1 vot)    
   De ce in engleza? (Miercuri, 29 iunie 2011, 11:44)

   CCC [anonim] i-a raspuns lui batrinelul

   De ce nu in italiana, franceza, germana? Sau chiar, de ce nu in poloneza, ceha sau maghiara? Multe succesuri cu flacaul, se pare ca are nevoie :)))))).
 • +1 (1 vot)    
  se copiaza in caragiale (Miercuri, 29 iunie 2011, 11:02)

  anonim [anonim]

  pe rupte ... faceti acolo ceva !
 • 0 (0 voturi)    
  mate (Miercuri, 29 iunie 2011, 11:05)

  popescu [anonim]

  Cine are subiectele de la MT1?Sau macar opinia
  au fost dificile, au fost asemanatoare celor de la sesiunea speciala?
 • 0 (0 voturi)    
  la istorie azi (Miercuri, 29 iunie 2011, 11:06)

  mingea [anonim]

  La istorie, subiectul a avut trei puncte mari: la primul dintre ele candidatii au primit doua texte, unul despre Vlad Tepes, iar celalalt despre Matei Basarab, elevii avand de raspuns la sapte cerinte. Punctul al doilea a cuprins un text despre istoria Europei, cerintele referindu-se la perioada celui de-al Doilea Razboi Mondial.

  Ultimul subiect si totodata cel mai amplu le-a cerut concurentilor sa elaboreze un eseu de circa doua pagini despre statul roman modern si relatiile internationale din secolul XIX si prima jumatate a secolului XX. Elevii au primit varianta 5 din cele elaborate de Centrul Nationala de Evaluare si Examinare. Timpul de lucru este de 3 ore, iar candidatii au primit 10 puncte din oficiu.
 • 0 (0 voturi)    
  Probab scrisa a profilului... (Miercuri, 29 iunie 2011, 11:26)

  Beni [anonim]

  Ce gluma buna... Anul acesta variantele pentru aceasta proba au fost matematica si istorie, adica toata lumea e la profil matematica sau profil istorie? Sora mea a facut liceul de muzica, si dupa 4 ani de pregatire, a trebuit sa invete istoria. Mi se pare un pic absurd, dar la cat de mult au schimbat "desteptii" din fruntea ministerului metodologia de la an la an, nu mai exista nimic stabil. Cand o sa vina altii o sa fie altfel bacu... Fiecare isi face de cap acolo sus, si nu exista nimic clar.
 • 0 (0 voturi)    
  D (Miercuri, 29 iunie 2011, 11:41)

  fff [anonim]

  Subiectele la istorie si matematica M2 le gasiti aici http://www.adevarul.ro/locale/bucuresti/matematica-bacalaureat-proba-elevi-examen_0_508149247.html
 • 0 (0 voturi)    
  Bac 2011 (Miercuri, 29 iunie 2011, 17:38)

  anonim [anonim]

  Stie cineva,dak din pacate il pici la o materi,in sesinea din august trebuie sa dai la toate materiile sau dora la aceea care ai picat?inclusiv competentele digitale si lingvistice?:(
 • 0 (0 voturi)    
  Destul de dificil (Miercuri, 29 iunie 2011, 21:47)

  droe [anonim]

  4 ani de zile am mancat m1 pe paine, nu sunt as, recunosc, dar sunt undeva intre 8.50-9.50. Am rezolvat inainte subiectele de la sesiunea speciala,in afara de un subpunct c, le-am facut pe toate. Azi la bac nu am facut 3 subpuncte. Si doamna diriginta a recunoscut ca au fost mai grele...atunci de ce se mai zice ca e pentru olimpici si e speciala?


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by