BAC 2011 A inceput prima proba scrisa din cadrul Bacalaureatului: examenul de Limba si literatura romana. Subiectele au fost transmise in toate centrele

de Raluca Pantazi     HotNews.ro
Luni, 27 iunie 2011, 8:40 Actualitate | Esenţial


Luni a inceput prima proba scrisa din cadrul Bacalaureatului 2011: examenul de Limba si literatura romana. Peste 2.600 de politisti asigura ordinea si siguranta publica in preajma celor 1.422 de unitati de invatamant unde se sustin examenele, potrivit Mediafax. Incepand din acest an, elevii care vor fi prinsi copiind la vreuna dintre probe nu vor mai putea da BAC-ul in urmatoarele doua sesiuni, iar candidatii au dreptul sa sustina examenul, fara taxa, de cel mult doua ori.

UPDATE (11:20): Citeste aici subiectele de la examenul scris de Limba si literatura romana

UPDATE (11:00): Patru elevi au fost eliminati din examenul de Bacalaureat, in Bucuresti, pentru tentativa de frauda si pentru detinere de telefoane mobile.

UPDATE (9:50): Surse din Inspectoratul Scolar Bucuresti au declarat pentru HotNews.ro ca, imediat dupa inceperea probei, in mai multe licee din Capitala a fost desfasurata o razie de supraverificari. In urma acesteia, mai multi liceeni au fost eliminati din examen pentru fraude sau tentative de frauda. Un exemplu in acest sens este Liceul Edmond Nicolau din Bucuresti.  

UPDATE (8:55): Subiectele au fost transmise in toate cele 741 de centre, probele scrise ale examenului de Bacalaureat incep in conditii normale, anunta Ministerul Educatiei.

"Subiectele au fost transmise si preluate in conditii de securitate de catre toate cele 741 de centre de examen, aplicandu-se procedurile electronice de securitate. In concluzie, prima proba scrisa din cadrul bacalaureatului - proba scrisa la limba si literatura romana, programata astazi, 27 iunie, poate incepe la ora 9.00, conform graficului stabilit", precizeaza Ministerul. Pentru sustinerea examenului scris de Limba si literatura romana s-au inscris peste 200.000 elevi.

In Bucuresti, la Bacalaureat s-au inscris aproximativ 22.000 de elevi, examenul fiind organizat in 71 de centre, in 60 fiind instalate camere de supraveghere video, a declarat purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar al Municipiului Bucuresti, prof. Marian Banu, citat de Mediafax.

"Ce ati vazut in vami veti vedea si in Educatie", avertiza in urma cu o luna ministrul Educatiei, Daniel Funeriu, precizand ca examenul este aproape identic cu cel de anul trecut, modificarile fiind minore si vizand prevenirea fraudei.

Calendarul Examenului de Bacalaureat 2011

6-8 iunie      Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in
                     limba romana - proba A (proba orala)
8-10 iunie    Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in
                     limba materna - proba B (proba orala)
13-17 iunie  Evaluarea competentelor digitale - proba D (proba
                    scrisa/practica)
20-23 iunie  Evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de
                     circulatie internationala - proba C (proba orala, scrisa si practica)
27 iunie        Limba si literatura romana - proba E)a) - proba scrisa
28 iunie        Limba si literatura materna - proba E)b) - proba scrisa
29 iunie        Proba obligatorie a profilului - proba E)c) (istorie pentru profilurile umanist, artistic, pedagogic - bibliotecar-documentarist, instructor-animator, instructor activitati extrascolare -, educatie fizica si sport, teologic si matematica pentru celelalte profiluri) - proba scrisa
1 iulie           Proba la alegere a profilului si specializarii - proba E)d) (geografie, logica, psihologie, economie, sociologie sau filosofie pentru profilul umanist; fizica, chimie, biologie sau informatica pentru profilurile real si militar; geografie, logica, psihologie sau economie pentru profilul servicii; fizica, chimie sau biologie pentru profilul resurse naturale si protectia mediului si pentru profilul tehnic; geografie, logica, psihologie, economie sau filosofie pentru profilurile artistic, pedagogic, educatie fizica si sport si profilul teologic) - proba scrisa
3 iulie         Afisarea rezultatelor
4 iulie          Depunerea contestatiilor (orele 08:00 - 12:00)
5-7 iulie       Rezolvarea contestatiilor
8 iulie          Afisarea rezultatelor finale
Urmatoarea proba scrisa din cadrul Bacalaureatului este cea la Limba si literatura materna pentru elevii apartinand minoritatilor nationale, care va fi sustinuta marti, 28 iunie. Miercuri va avea loc proba obligatorie a profilului, proba scrisa, iar pe 1 iulie candidatii vor sustine proba la alegere a profilului si specializarii.

Rezultatele vor fi afisate in 3 iulie, iar contestatiile vor putea fi depuse pe 4 iulie, intre orele 8.00 si 12.00. Rezolvarea contestatiilor se va face intre 5 si 7 iulie, iar afisarea acestora in 8 iulie.

Accesul candidatilor in centrul de examen

Accesul candidatilor in centrul de examen la probele scrise se face in intervalul 7:30 - 8:30. La accesul elevilor in centrul de examen se procedeaza astfel:
 • un cadru didactic si un membru al personalului de paza solicita la intrarea fiecarui candidat prezentarea actului de identitate si verifica daca fotografiile corespund;
 • candidatii sunt indrumati spre zona din centrul de examen unde se gasesc salile de examen;
 • candidatii care au materiale/obiecte nepermise in sala de examen sunt indrumati spre sala de depozitare a acestora.
 • Candidatul care are asupra sa materiale nepermise in sala de examen (telefoane mobile, culegeri, manuale, notite, insemnari etc., precum si orice mijloace electronice de calcul sau de comunicare, poseta/geanta etc.) va primi o punga/plic in care sa le introduca, impreuna cu o declaratie tip in care se mentioneaza numele si prenumele si obiectele personale care vor fi depozitate si va fi indrumat de catre un membru al echipei de control spre sala de depozitare a obiectelor personale.
 • Dupa ce au trecut de punctul de legitimare si de cel de depozitare a obiectelor personale (nepermise in sala de examen), candidatii se deplaseaza spre sala de examen, unde sunt repartizati conform tabelelor afisate pe usi.
 • Nerespectarea dispozitiilor referitoare la introducerea de materiale interzise in sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului de catre presedintele comisiei de examen, indiferent daca materialele interzise au fost folosite sau nu, si, dupa caz, la sanctionarea asistentilor.
 • Candidatii se aseaza cate unul in banca, in ordine alfabetica, in functie de disciplina si de tipul de subiect primit, conform listelor afisate. Fiecare candidat primeste o coala de hartie tipizata, pe care isi scrie cu majuscule numele, prenumele tatalui, toate prenumele personale, in ordinea in care sunt trecute in actul de identitate si completeaza citet celelalte date de pe coltul ce urmeaza a fi lipit. 
 • Timpul destinat elaborarii unei lucrari scrise este de trei ore, socotit din momentul in care s-a incheiat distribuirea subiectelor fotocopiate pentru fiecare candidat. Pentru elaborarea lucrarii scrise, candidatii folosesc numai cerneala sau pasta de culoare albastra, iar pentru executarea schemelor si a desenelor folosesc numai creion negru.
A doua sesiune a Bacalaureatului 2011

Inscrierea candidatilor pentru cea de-a doua sesiune a examenului de bacalaureat se va face intre 11 si 15 august, iar evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala la limba romana va avea loc in zilele de 22 si 23 august, potrivit Agerpres. Intre 22 si 24 august vor fi evaluate competentele de comunicare la limba materna, in zilele de 23 si 24 august la limba de circulatie internationala, iar in zilele de 25 si 26 august se va face evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise vor incepe in data de 29 august cu cea de limba si literatura romana, care va fi urmata in 30 august de cea la limba materna si in 31 august de proba obligatorie a profilului. In data de 2 septembrie va avea loc proba la alegere a profilului si a specializarii. Afisarea rezultatelor se va face in 4 septembrie pana la ora 16.00 si tot in aceeasi zi vor putea fi depuse contestatiile. Rezultatele finale vor fi afisate in data de 7 septembrie.

Politia Romana a anuntat ca politistii vor asigura masurile de ordine si siguranta publica la cele 1.422 de unitati de invatamant din intreaga tara in care va avea loc examenul. In acest sens vor actiona 2.686 de politisti (2.143 de la structurile de ordine publica, 466 de la structurile de politie rutiera, alaturi de 77 de specialisti din cadrul structurilor de investigatii criminale).

Citeste si:


Citeste doar ceea ce merita. Urmareste-ne si pe Facebook si Instagram.

23471 vizualizari

 • 0 (0 voturi)    
  subiect romana (Luni, 27 iunie 2011, 9:38)

  ev [anonim]

  stie cineva ce subiect a picat? (in special la partea a 3-a)
 • 0 (0 voturi)    
  subiecte (Luni, 27 iunie 2011, 9:57)

  nana [anonim]

  ce a picat la subiectul III?
 • 0 (0 voturi)    
  subiectul 3 (Luni, 27 iunie 2011, 10:25)

  anne [anonim]

  Cu rezerva ca am aflat de pe facebook ,la sub 3 s-a dat caracterizarea unui personaj din Caragiale(O scrisoare pierduta)
  • 0 (0 voturi)    
   sub II (Luni, 27 iunie 2011, 10:33)

   bosstan [anonim] i-a raspuns lui anne

   sub II a fost o libera exprima asupra conceptiei a unui detectiv care a deslusit o crima mortala ce nu a avut loc.Bafta!!
 • 0 (0 voturi)    
  bac romana (Luni, 27 iunie 2011, 10:38)

  diana [anonim]

  la subiectul 3 a picat: particularităţile de construcţie a unui personaj dintr-un text
  narativ sau dintr-un text dramatic studiat, aparţinând lui I.L. Caragiale.
 • 0 (0 voturi)    
  bac 2011 (Luni, 27 iunie 2011, 11:25)

  B [anonim]

  Subiectul I - 9 cerinte dintr-un fragment din Nunta in cer de Mircea Eliade.

  Subiectul II Un text argumentativ despre cunoaşterea de sine

  Subiectul III Caracterizarea unui personaj dintr-o operă dramatică de I.L.Caragiale, Camil Petrescu sau Marin Sorescu.
  Adica un personaj din "O scrisoare pierdută" de I.L. Caragiale, "Jocul ielelor" de Camil Petrescu sau "Iona" de Marin Sorescu.
 • 0 (0 voturi)    
  // (Luni, 27 iunie 2011, 11:28)

  alex21 [anonim]

  imi spune cineva ce varianta a picat???


Abonare la comentarii cu RSS
Întâlniri on-line | #deladistanță

Top 10 articole cele mai ...Hotnews
Agenţii de ştiri
Siteul Hotnews.ro foloseste cookie-uri. Cookie-urile ne ajută să imbunatatim serviciile noastre. Mai multe detalii, aici.powered by
developed by