Fratele presedintelui, Mircea Basescu, s-a declarat de acord cu afirmatiile sefului statului referitoare la Regele Mihai si la faptul ca abdicarea acestuia "a fost un act de tradare". "Pai, daca ar fi fost Traian in locul lui, ar fi spus: impuscati-ma, nu ar fi abdicat. Sunt atatea exemple de regi care au fost omorati. Daca Regele Mihai nu ar fi abdicat, probabil ca ar fi fost omorat si atunci ar fi devenit un erou," a comentat Mircea Basescu, citat de Replica Online.

Mircea Basescu (foto arhiva)Foto: Agerpres

"A fost un comentariu, o opinie a presedintelui, cu care eu, ca cetatean, sunt de acord," a spus Mircea Basescu. "Am vazut ca si Ion Iliescu il critica pe presedinte, dar imi aduc aminte cand a venit Alteta Sa pe aeroport si Iliescu nu i-a permis sa intre in Romania. Alteta Sa nu a fost jignit de ceea ce a spus fratele meu, acesta este adevarul. De ce acum, de ce nu acum o luna sau maine? Uite, acum a venit discutia si a spus-o (n.r. - presedintele Traian Basescu)."

Cat priveste declaratiile lui Crin Antonescu, Mircea Basescu a spus ca liderul PNL s-a erijat intr-un fel de voce a intregului popor, dar ca el, ca cetatean, nu se simte reprezentat de cele afirmate de liberal.

"I-a luat apararea Regelui, vorbind de presedintele ales de majoritatea poporului ca fiind betiv... Pai, cum poate sa vorbeasca asa? Este presedintele, ales de majoritate, democratic, iar el ca profesor ar trebui sa stie notiuni de genul demos kratos. Alteta Sa s-a bucurat cand a fost decorat de Stalin... Alteta Sa a scris si a semnat cu manuta lui ca renunta la titlul de Rege si trebuie sa ii cerem scuze? Iar despre presedintele ales sa spunem ca e betiv sau mai stiu eu ce? Alteta Sa nu mai e Rege pentru ca a renuntat. Cand il va unge Patriarhul iar Rege, atunci va fi Rege din nou. Eu stiu ca Regele e trimisul lui Dumnezeu pe pamant, ori el a renuntat, a dat scris ca nu mai este bun pentru Romania," a comentat Mircea Basescu.

Traian Basescu declarase miercuri seara ca desi, in continuare se considera ca abdicarea regelui a fost un mare act patriotic, "abdicarea regelui Mihai a fost un act de tradare a interesului national". Totodata, presedintele a adaugat ca nu e suparat pe regele Mihai si ca relatia sa de apropiere cu printul Paul a fost un gest pentru a proba ca nu are nimic cu Casa Regala. Romania nu isi aseaza corect valorile, sustine seful statului, care precizeaza ca in mod nedrept Antonescu ramane responsabil de Holocaust si nimeni nu spune ca Romania avea la acel moment un sef de stat. "Unora le dam averile, iar pe altii ii consideram criminali de razboi- seful de stat si prim-ministru. Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare, ii iertam de toate pacatele?", a mai spus Traian Basescu.