​Elevii din sase judete isi pot vedea notele si mediile de la Evaluarea Nationala 2011 pe internet. Rezultatele partiale de la examenele din aceasta saptamana au fost publicate online, pe siteurile a sase Inspectorate Scolare Judetene. Primele judete care au facut publice online rezultatele inainte de depunerea si rezolvarea contestatiilor sunt Arad, Dolj, Olt, Satu Mare, Bihor si Salaj.

Descarca de aici REZULTATELE la Evaluarea Nationala din sase judete:

Arad - Rezultate Evaluare Nationala 2011

Olt - Rezultate Evaluare Nationala 2011

Satu Mare - Rezultate Statistice Evaluare Nationala 2011

Bihor - Rezultate Evaluare Nationala 2011

Salaj - Rezultate Statistice Evaluare Nationala 2011

Salaj - Jibou - Rezultate Evaluare Nationala 2011

Salaj - Simleu Silvaniei - Rezultate Evaluare Nationala 2011

Salaj - Zalau - Rezultate Evaluare Nationala 2011

Salaj - Zalau 2 - Rezultate Evaluare Nationala 2011

Dolj 1 - Rezultate Evaluare Nationala 2011

Dolj 2 - Rezultate Evaluare Nationala 2011

Rezultatele partiale (publicate inainte de rezolvarea contestatiilor) au fost afisate la avizierele fiecarei scoli in care s-a desfasurat Evaluarea Nationala 2011 vineri, 24 iunie, incepand cu ora 11:00. Tot vineri, intre orele 14:00 si 18:00, au fost depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, va avea loc in data de 27 iunie.

In Bucuresti, rezultatele examenelor si mediile obtinute de elevi in clasele V-VIII vor fi publicate pe site-ul Inspectoratului Scolar Bucuresti abia dupa ce contestatiile vor fi rezolvate. Purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar Bucuresti, Marian Banu, a declarat pentru HotNews.ro ca, in acest moment, "este o situatie provizorie si putem incurca copiii si parintii daca le afisam online, pentru ca ei mai au inca un pas pe care il pot face: pot face contestatii".

La nivel national, Ministerul Educatiei nu va publica online rezultatele nominale ale fiecarui absolvent de gimnaziu, insa va publica "o centralizare pe transe de note, o statistica" a rezultatelor la nivel national. Dupa repartitia computerizata a elevilor la liceu, toate rezultatele vor fi afisate pe admitere.edu.ro.

Revenind la rezultatele Evaluarii Nationale, in conditiile in care Inspectoratele Judetene nu sunt obligate prin lege sa afiseze online aceste rezultate, fiecare Inspectorat Scolar Judetean va decide ce face in acest sens.

Evaluarea nationala s-a incheiat miercuri cu proba la matematica. In 2011 Evaluarea Nationala la clasa a VIII-a s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie, la test fiind inscrisi peste 220.000 de elevi.

Citeste si: