Sergiu Bahaian a fost condamnat la 26 de ani de inchisoare, iar unul dintre complicii sai, Valentin Slepac, la detentie pe viata, in dosarul in care sunt acuzati, alaturi de alte persoane, pentru inselaciune, omor, instigare la omor calificat si fals, a decis Tribunalul Ialomita.

Decizia Tribunalului Ialomita poate fi atacata cu apel.

In acest proces, Sergiu Bahaian este judecat, alaturi de alte 13 persoane, pentru inselaciune, omor, instigare la omor calificat, fals in inscrisuri, precum si fals privind identitatatea. Cei 14 au fost trimisi in judecata, la inceputul lunii noiembrie 2010, de procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism - Biroul Teritorial Ialomita.

Procurorii au stabilit ca, in perioada noiembrie 2006 - aprilie 2007, Sergiu Bahaian si Valentin Slepac au initiat un grup infractional organizat, la care ulterior au aderat si alte persoane, in scopul de a obtine, in mod ilicit, beneficii materiale importante prin fraudarea mai multor societati comerciale, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte, prin emiterea de file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, in numele unor societati fictive.

Procurorii au retinut si faptul ca inculpatii Valentin Slepac si Nicolae Mirsu, instigati de Bahaian, l-au ucis pe Lucian Cernat aruncandu-l in Dunare de pe podul rutier care traverseaza bratul Dunarea Veche, dupa ce l-au obligat sa bea alcool, ajungand astfel in imposibilitate de a se apara.

Lucian Cernat a fost ucis in anul 2006, fiind aruncat in Dunare de pe podul rutier de la Cernavoda, dupa ce initial a fost sedat si adus in stare de ebrietate. Emil Leonte a fost omorat in anul 2008, cu mai multe lovituri de ciocan in cap, cadavrul acestuia fiind aruncat in canalul Dunare-Marea Neagra. Ionel Ulezu a fost omorat tot in anul 2008, fiind ingropat de viu dupa ce fost sedat si adus in stare de ebrietate. Cadavrul sau a fost gasit intr-o curte din satul Magura, comuna Cerchezu, judetul Constanta, intr-o groapa de aproximativ doi metri adancime, sub o placa de beton deasupra careia era construit un WC. Petrica Captalan a fost omorat in 2008, dupa ce a fost lovit in cap cu o bata si ingropat imediat intr-o groapa, la aproximativ un metru adancime, deasupra cadavrului fiind pusa o placa din beton astupata cu pamant.

Valentin Slepac si Adrian Grigoras au recunoscut faptele comise si au sustinut ca au comis crimele la initiativa lui Sergiu Bahaian, fiindu-le frica de acesta, potrivit anchetatorilor.

Totodata, pe rolul Tribunalului Ialomita se mai afla un proces al lui Sergiu Bahaian. In aceasta cauza, in 9 iunie, Sergiu Bahaian, impreuna cu alte 14 persoane, a fost trimis in judecata pentru ca ar fi inselat 35 de firme din Bucuresti si din tara, precum si pentru constituirea unui grup infractional organizat.

Fostul patron al societatii Sabina Product si patron al clubului Gloria Buzau, Sergiu Bahaian - care a declansat unul din cele mai mari scandaluri financiare din Romania in 1995 - era cautat de DIICOT pentru o frauda de doua milioane de euro, in urma unor operatiuni comerciale, emitand file CEC sau bilete la ordin fara acoperire, in numele unor societati fictive, in 17 ianuarie el fiind arestat de catre Tribunalul Ialomita, dupa ce a fost prins de anchetatori.

Intr-un alt dosar, la inceputul lunii iulie 2010, procurori DIICOT - Serviciul Teritorial Constanta l-au trimis in judecata pe Sergiu Bahaian pentru constituirea unui grup infractional organizat in scopul de a induce in eroare mai multe firme cu ocazia incheierii unor contracte de leasing, prejudiciul fiind de 2,7 milioane de lei, precum si pentru instigare la uciderea a trei persoane.

Alaturi de Bahaian, in dosarul de la Constanta au fost trimisi in judecata Valentin Slepac, Adrian Grigoras, Edward-Marian Marculescu, Dan-Liviu Iovan si George-Florian Oprea, pentru constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, omor si instigare la omor deosebit de grav.

Procurorii au stabilit ca acestia, in perioada decembrie 2007 - mai 2008, la initiativa lui Bahaian, au constituit un grup infractional organizat, la care au aderat si Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, cu scopul de a obtine, in mod ilicit, beneficii materiale importante, prin inducerea in eroare a mai multor societati comerciale, cu ocazia incheierii si executarii unor contracte de leasing.

De asemenea, Valentin Slepac si Adrian Grigoras sunt acuzati ca, la instigarea lui Sergiu Bahaian, cu premeditare si pentru a se sustrage de la urmarirea penala, i-au ucis pe Emilian Leonte, Ionel Ulezu si Petrica Captalan, fosti membri ai grupului infractional.

In acest dosar se va pronunta Tribunalul Constanta.

In 28 februarie 2011, Sergiu Bahaian a fost trimis in judecata de procurorii DIICOT intr-un nou dosar, de aceasta data fiind acuzat, alaturi de alti cinci complici, de inselaciune, fals si uz de fals, grupului infractional fiindu-i imputat un prejudiciu de 700.000 de euro.

Procurorii Directiei de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT) i-au trimis in judecata in acest nou dosar in care este implicat Sergiu Bahaian si pe Dan Negureanu, Edward Marian Marculescu, Gheorghe Vasilache, Calin Mircea Rosu si Fluture Tene. Cei sase sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat, inselaciune cu consecinte deosebit de grave, fals in inscrisuri sub semnatura privata si uz de fals.

Dosarul este judecat la Tribunalul Bucuresti.

Sergiu Bahaian a fost condamnat, in 2 decembrie 1998, la cinci ani de inchisoare pentru fals. Potrivit anchetatorilor, in calitate de asociat unic si administrator la SC Sabina Product SRL, Bahaian a indus in eroare aproximativ 5.000 de persoane, incasand ilegal peste sapte miliarde de lei vechi.

In 1995, Bahaian a fugit din Romania, impreuna cu trei colaboratori, dupa ce a constatat ca nu poate sa-si respecte obligatiile contractuale. In decembrie 1995, Bahaian a fost arestat in Ungaria, iar cateva luni mai tarziu a fost extradat, pentru a fi judecat de autoritatile romane. La 19 septembrie 1997, Bahaian a fost eliberat, dupa ce facuse un an si noua luni de inchisoare.

La scurt timp, Bahaian a fost dat in urmarire si invinuit ca, impreuna cu Laura Petrov, l-ar fi inselat pe cetateanul german Ionatan Ioan Hocker cu 64.000 de marci. Bahaian si Petrov au incheiat doua contracte de imprumut cu cetateanul german, garantand cu bunuri din patrimoniul firmei la care Petrov este administrator si care, in realitate, nu existau. De fapt, Hocker s-a asociat cu cei doi pentru a repune pe picioare societatea Sabina Product, dar acestia ar fi cheltuit in interes personal banii imprumutati.