Casa Regala nu a comentat in niciun fel declaratiile de miercuri ale presedintelui Traian Basescu in legatura cu abdicarea regelui Mihai. "Majestatea Sa Regele Mihai I nu a autorizat pe nimeni sa comenteze acest subiect", a declarat joi pentru HoNews.ro Radu Ghina, consilier al Casei Regale.

Presedintele Traian Basescu a spus miercuri seara intr-o emisiune de televiziune ca "abdicarea regelui a fost un act de tradare a interesului national al Romaniei".

"Tot continuam sa consideram ca abdicarea Regelui a fost un mare act patriotic. Nu. A fost un act de tradare a interesului national al Romaniei, abdicarea din partea Regelui. Acesta este punctul meu de vedere", a afirmat Basescu, la B1 TV, in contextul in care a mentionat de implinirea a 70 de ani de la "hai sa-i spunem de la celebra Soldati romani, va ordon treceti Prutul".

El a apreciat ca romanii nu au reusit inca sa-si aseze corect valorile.

"Spre exemplu, pentru noi toti si pentru istorie, Antonescu ramane responsabil de Holocaust impotriva evreilor si a tiganilor, ducerea lor in Transnistria, nu stiu ce. Nimeni nu spune ca statul roman avea un sef de stat atunci. Asta (maresalul Antonescu - n.r.) era doar prim-ministru atunci. Unora le dam averile, iar pe altii ii consideram criminali de razboi - seful de stat si prim-ministru. Doar pentru ca unul a fost sluga la rusi si a lasat tara prin abdicare il iertam, de toate pacatele?", a spus Basescu.