Vacanta de vara pe care o asteptam nerabdatori cu totii este si o ocazie buna de a imbina timpul liber cu activitati interactive si utile ce pot aduce beneficii pe termen lung. O astfel de activitate care merita incercata in acest an, in lunile iulie si august, este Scoala de Vara organizata de Centrul de Limba Engleza a British Council. Aici ai ocazia de a studia intensiv limba engleza, indiferent daca esti la inceput de drum sau ai deja cunostinte in acest domeniu.​

In cazul in care pana acum ti-ai concentrat atentia catre invatarea altor limbi straine sau catre alte preocupari si ai vrea sa poti comunica lucruri de baza in limba engleza, fie in calatorii, fie la serviciu sau intr-un alt context, Scoala de Vara a British Council te poate ajuta sa realizezi acest lucru in doar 36 de ore.

Cursul intensiv de engleza generala se desfasoara pe parcursul a 36 de ore, in doua sesiuni, pentru a-ti da posibilitatea de a alege perioada potrivita: 29 iunie - 22 iulie 2011, cand au loc cursuri de engleza doar pentru adulti si 9 august – 1 septembrie, sesiune la care se pot inscrie atat adultii cat si copiii din clasele II – VIII.

Cei care au cunostinte bune de limba engleza, dar simt ca au nevoie sa-si reaminteasca unele lucruri de gramatica sau sa-si imbunatateasca vocabularul si nu au posibilitatea de a aloca mai mult timp pentru acest lucru, isi pot consolida increderea de a comunica in limba engleza la Scoala de Vara a British Council. Cursul intensiv se desfasoara in fiecare zi a saptamanii, cu exceptia weekendului, dupa ora 16.00 (16:15 – 18:15 sau 18:30 – 20:30), pentru a le da posibilitatea celor care lucreaza sa participe la acest curs fara sa fie nevoiti sa-si ia concediu pentru aceasta activitate.

Asadar, vara aceasta te poti bucura si de vacanta si de perspectiva de a te intoarce la serviciu sau la scoala cu mai multa incredere in abilitatile tale de comunicare in limba engleza.

Este bine de stiut ca inscrierile pentru cursul intensiv de vara se fac doar pe baza unui test de evaluare a nivelului de cunostinte de limba engleza, iar rezervarea unui loc pentru a sustine acest test se face online, pe website-ul British Council, la adresa www.britishcouncil.ro/summerschool.

Testul de evaluare este foarte important deoarece in functie de rezultat se formeaza grupele de cursanti care trebuie sa se situeze la acelasi nivel de cunostinte. Un alt lucru ce merita mentionat este ca la British Council numarul maxim de persoane dintr-o grupa este 16, asa incat procesul de invatare sa fie cat mai eficient, iar interactivitatea si relationarea cu profesorii sa fie cat mai frecventa.

Profesorii de la British Council, extrem de bine pregatiti si cu experienta la nivel international, te vor face cu siguranta sa simti ca timpul pe care l-ai alocat acestui curs intensiv a fost nu doar extrem de util, ci si relaxant si foarte placut. Metodele de predare folosite de ei sunt cele mai moderne si eficiente, fiind recunoscute si apreciate la nivel international drept referinta in acest domeniu.

La sesiunea de august a Scolii de Vara pot participa, asa cum am mentionat, si copiii din clasele II – VIII. Pentru ei, cursurile se vor desfasura de luni pana vineri, intre orele 10.00 si 12.00, sau intre 14.00 - 16.00. Programul de vara se va concentra pe stimularea creativitatii si dezvoltarea vocabularului, iar lucrul in echipa si interactivitatea vor fi la baza acestui curs.