Elevii din clasa a VIII-a au sustinut, miercuri, proba de matematica, ultima din cadrul examenului de evaluare nationala. Varianta de subiect care a fost extrasa a fost cea cu numarul 8, relateaza Mediafax.

  • Vezi subiectele si baremul in documentele atasate

Evaluarea nationala s-a desfasurat normal, iar faptul ca in mass-media nu au aparut informatii negative arata ca lucrurile se desfasoara firesc, asa cum ar fi fost cazul sa se desfasoare intotdeauna, a declarat, miercuri, ministrul Educatiei Daniel Funeriu.

"Din punctul meu de vedere suntem intr-o situatie de normalitate, lucrurile s-au desfasurat firesc, multumesc echipei ministerului si inspectoratelor scolare pentru corectitudine. Faptul ca aceasta evaluare nationala nu a fost subiect negativ de presa arata ca lucrurile se desfasoara firesc asa cum ar fi fost cazul sa se desfasoare", a adaugat ministru.

El a mai spus ca asteapta rezultatele pe care le vor analiza cu multa atentie.

De asemenea, ministrul Educatiei a mai spus ca spera ca si bacalaureatul sa se desfasoare in continuare pe "coordonatele firescului".

"Sper ca si ultimele probe ale examenului de bacalaureat sa se desfasoare pe coordonatele firescului. Le urez elevilor succes", a adaugat Funeriu.

Evaluarea nationala s-a incheiat miercuri cu proba la matematica. In 2011 evaluarea nationala la clasa a 8-a s-a desfasurat in perioada 20-22 iunie, la test fiind inscrisi peste 220.000 de elevi.

Afisarea primelor rezultate este programata vineri, 24 iunie, pana la ora 14.00. In aceeasi zi, intre orele 14.00 si 18.00, pot fi depuse contestatiile, care vor fi solutionate in 25 si 26 iunie. Afisarea rezultatelor finale, dupa contestatii, va avea loc in data de 27 iunie.