Profesorul Ilie Parpucea de la Universitatea Babes-Bolyai este cercetat pentru hartuire sexuala, dupa ce Inspectoratul Judetean de Politie Cluj s-a autosesizat in cazul sau. Profesorul este acuzat de o studenta ca i-ar fi cerut servicii sexuale in schimbul promovarii unui examen. Studenta l-ar fi filmat cu o camera ascunsa, intr-o camera de camin pe care Ilie Parpucea o avea la dispozitie.

"Inspectoratul de Politie al Judetului Cluj prin Biroul pentru Centrul Universitar Cluj-Napoca s-a autosesizat cu privire la savarsirea infractiunii de hartuire sexuala de catre I. P., profesor al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor din cadrul Universitatii 'Babes-Bolyai', in urma aparitiei in mass-media nationala si locala a unui material video filmat cu camera ascunsa de catre o studenta in camera de camin apartinand acestei facultati referitor la propunerile profesorului de a intretine cu aceasta raporturi sexuale in schimbul promovarii examenelor", a anuntat miercuri IPJ Cluj, intr-un comunicat citat de Agerpres.

Universitatea Babes-Bolyai a dat publicitatii, marti seara, un comunicat prin care anunta ca impotriva profesorului universitar a fost initiata procedura de excludere, in urma scandalului sexual in care acesta este implicat: "Decanatul si Colegiul Consiliului Profesoral al Facultatii de Stiinte Economice si Gestiunea Afacerilor au initiat procedura de excludere din Universitatea Babes-Bolyai a profesorului Ilie Parpucea, pentru comportament inadmisibil si reprobabil".