Constantin Dutu, membru al CNA, detine o functie din cele prevazute a fi exceptate de la controlul antiterorist la intrarea in Parlament, a declarat miercuri, pentru Agerpres, Bogdan Onea, purtatorul de cuvant al Serviciului de Paza si Protectie.

"Regulamentul privind ordinea si siguranta in Palatul Parlamentului , la articolul 8, alineatul 1, litera a) si b), si la articolul 29, alineatul patru, prevede pentru anumite categorii de persoane accesul fara a fi supuse filtrului de control antiterorist. Domnul Constantin Dutu este membru al CNA si detine o functie din cele prevazute a fi exceptate de la controlul antiterorist din Parlament", a precizat Onea.

Constantin Dutu, membru in Consiliul National al Audiovizualului (CNA) a venit, miercuri, la audierile din Comisiile reunite ale Camerei Deputatilor si Senatului cu un pistol capsier.

El a fost invitat la audieri de Comisia de cultura a Camerei, reunita cu forul omolog din Senat pentru a-i aviza pe membri propusi pentru postul vacant de la CNA, pentru a preciza daca se afla in incompatibilitate in conditiile in care ar fi fost condamnat in doua procese in Romania si unul in Italia, potrivit unei sesizari a liderilor grupurilor parlamentare.

Dutu a aratat ca a venit cu acest pistol la Parlament pentru a demonstra ca in procesul din 1984 a fost acuzat pe nedrept pentru o arma de jucarie.