Politistii craioveni solicitati sa intervina, marti seara, pentru a linisti mai multi tineri care petreceau in cartierul Valea Rosie din municipiul Craiova au fost nevoiti sa traga mai multe focuri de arma dupa ce au fost agresati de catre scandalagii, doi politisti fiind raniti, relateaza Mediafax.

Potrivit comisarului de politie Constantin Spiridon, lucratorii Sectiei 3 Politie Craiova au fost solicitati, marti seara, prin apelul unic de urgenta 112 sa intervina in cartierul Valea Rosie, unde mai multi tineri tulburau linistea publica, ei scotand mai multe mese afara pe trotuar si dand muzica la volum foarte tare.

"A intervenit echipajul de politie, insa petrecaretii nu le-au acordat atentie, iar unul dintre ei l-a lovit pe un agent de politie cu pumnul in fata, dupa care agentul a cazut. A fost lovit de mai multe ori. In aceasta altercatie a fost agresat si cel de-al doilea agent de politie, insa leziunile sunt superficiale" , declara pentru MEDIAFAX comisarul Constantin Spiridon.

Potrivit sursei citate, agentii de politie agresati au fost nevoiti sa traga "cate doua focuri de arma in plan vertical", insa persoanele care faceau scandal nu s-au oprit.

Ulterior, seful Sectiei 3 Politie, comisar-sef Mauriciu Popa, a anuntat ca toate persoanele care au participat, marti seara, la petrecerea din cartierul Valea Rosie au fost identificate.

Ancheta a fost preluata de un procuror din cadrul Parchetului Judecatoriei Craiova.

Potrivit comisarului Florentina Popescu de la Biroul de presa al Inspectoratului de Politie al Judetului (IPJ) Dolj, dupa incidentul care a avut loc, marti seara, in cartierul Valea Rosie si in urma caruia doi agenti ai Sectiei 3 din Craiova au fost agresati, politistii au dat in urmarire locala doua persoane.

"Ca urmare a somatiilor si focurilor de avertisment, agresorul impreuna cu o alta persoana s-au urcat intr-un autoturism si au disparut. Intrucat doua dintre persoanele respective au parasit locul faptei, politistii intreprind masuri de prindere si cercetare a acestora", a declarat comisarul Florentina Popescu.

Politistii craioveni au instituit, marti seara, filtre la toate iesirile si intrarile in municipiu, pentru prinderea celor doua persoane care au fugit in urma incidentului din cartierul Valea Rosie.

"Se stie cine sunt si se cunosc toate datele de identificare a lor. Au fost informati imediat dupa incident politistii de la ordine publica, precum si toate sectiile de politie din Craiova. Cei doi sunt cautati in continuare", a mai spus comisar Florentina Popescu.